Povesti de groaza adevarate de speriat copiii, dar şi adulţii


horror
31
4

Încă de mică, crescând la bunici, într-un sătuc. Am avut ocazia să-mi treacă pe la urechi tot felul de povesti de groaza. In acel moment au avut efectul de a-mi provoca un sentiment de frică de necunoscut, de a-mi ridica părul pe întregu-mi corp. În urma acestor povesti, am ajuns să-mi fie frică să ies seara din casă. Uneori daca ramaneam singura acasa dormeam cu toate becurile stinse si cu muzica pornita. Asta ca sa nu aud nici un sunet, care bineinteles, pareau a fi foarte multe la acea vreme.

Am auzit tot felul de povesti de groaza despre spirite, fantome, zombi. Tot felul de întâmplări “ciudate” care de fiecare dată mă lasau cu gura căscată şi cu un sentiment ciudat.  Mi se spunea că dacă în timpul nopţii îmi aud numele, dacă aud pe cineva care mă strigă să nu mă uit, pentru că dacă mă voi uita voi fi “luată” sau posedată. Poveşti cu animale şi nu numai… Povesti cu fiinte supranaturale.

Zilele ce urmează plec la bunici şi când mă voi întoarce, voi aduce o serie  de poveşti de acest fel, cu toate detaliile. Sper sa fie cât mai multe.

Ştiu că toţi avem astfel de poveşti, aşa că le aştept şi pe ale voastre. Fie trimiti o poveste pe e-mail (pagina de contact) pentru a fi publicate separat ca articol propriu-zis alături de numele vostru sau un pseudonim, fie sub formă de comentarii.

Povesti de groaza reale de la bunici

O să încep cu o scurtă poveste ce mi-am amintit-o, povestită de străbunicul meu, Alexa.

Într-o noapte, cu lună plină, în timp ce se întorcea cu căruţa de la moara aflată într-un alt sat, aflat în mijlocul unui câmp a întâlnit un om. Un bărbat îmbrăcat într-o haină neagră, foarte sobră. Străbunicul meu era un om tare blând şi cu frică de Dumnezeu. L-a întrebat ce face aşa târziu pe drum şi încotro se îndreaptă, însă nu a primit nici un răspuns. Străbunicul s-a mirat, însă străinul s-a aşezat în spatele căruţii, moment în care cai au început să se agite. A încercat străbunicul să intre în vorbă cu el, dar nimic. După câţiva metri, s-a uitat  în spatele căruţei şi nimic. Pe o arie foarte mare nu era ţipenie de om…

O altă povestioară, că mi-a venit pofta să scriu aceste povesti de groaza scurte.

Unchiul meu are acum frumoasa vârstă de 50 de ani. Când era tânăr, era moda de a merge la peţit. Şi a plecat el de cu seară la fete (la actuala mea mătuşă). Cum se simţea bine, a poposit acolo până la o oră destul de târzie, cam pe la 3 dimineaţa, când a plecat spre casă. În drumul său avea o casă mai retrasa, ascunsa dupa copaci. Casele se află la distanţe destul de măricele una de cealaltă.

Lângă aceasta se afla o fântână, în afara porţii. Din ceea ce povesteşte unchiul, era întuneric beznă şi ajungând în zonă a auzit cum cineva scoate apă (la ora 3 dimineata ). A spus “Bună seara”, însă nimeni nu i-a răspuns. Se auzea cum cineva scoate apă, dar nu s-a oprit, găleata s-a dat peste cap, a cazut în fântână şi iar a început să scoată apă. Unchiul a spus că într-un minut era ajuns acasă, deşi în mod normal ar fi facut 7-10 minute.

Revenim cu alte povesti de groaza?

Voi reveni cu astfel de povesti de groaza (cred, dar nu sunt sigură, că vor fi înregistrări audio) cu cât mai multe detalii şi le aştept cu mare drag şi pe ale voastre!

Deasemenea o să încerc să aflu cât mai multe despre farmece, descântece, despre morţi, tot felul de povesti spookyy, povesti de groaza! Spuneți-mi ce povesti de groaza ati auzit sau ati trait voi!

Etichete: #Animale, #iframe, #Muzica, #Spirit

208 comentarii la „Povesti de groaza adevarate de speriat copiii, dar şi adulţii”

 1. Avatar of Andrada bancii
  Andrada bancii

  Am şi eu o mică poveste şi nu cred că e aşa de interesantă ca şi celelalte poveşti.
  Era o zi de vineri ,era ziua tatălui meu eram pe data de treisprezece .Se spune că vineri 13 este o zi ghinionistă ,dar familia mea nu este superstitioasă.
  Tata mă trimise la bucătărie să mai iau nişte bere.
  Bucătăria era la parter aşa că coborâsem scările .
  Luasem berea iar când am urcat a cincea treaptă în capătul holului se deschise un geam şi logic m-am dus să-l închid ,apoi mă întorsesem să iau berea din capătul scărilor .Şi am văzut ceva negru cu corne şi cu ochii lucind de o culoare alb gălbui ce se târa în sus către mine .Am aruncat cu o sticlă către creatură dar cumva a înpins-o înapoi către mine .Am început să îmi spun ultima rugăciune dar se tott târa si nu mai ajungea la mine ceva îl ţinea ceva alb,dar nu era îngerul meu păzitor ci o creatură sinistră care mi-a şoptit tu urmezi .Am fugit în camera unde se ţinea petrecerea(la etaj) ma-m dus la mama i-am povestit totul dar nu m-a crezut si am început să plâng cu disperare aşa că am adormit pe cacapea .A doua zi dimineaţa m-am trezit şi am ieşit din cameră când am vrut să merg la baie(la parter)pereţii erau zgâriaţi scările erau zgâriate .Preotul era la mine în casă vorbind cu mama despre ce se întâmplase bagajele erau făcute mama ma tras de mână şi am fugit la ţară cu toată familia .Eu i-am spus “degeaba,mamă,degeaba mi-a spus căeu urmez

 2. Astăzi am să vă spun povestea lui chuchisachi-ona,cuchisachiona a fost o fată foarte frumoasa, si avea un sot foarte gelos pe ea. Toti bărbatii întorceau privirea după ea.Întro zi ,bărbatul ei veni de la muncă, fiind beat,au avut între ei o ceartă,la final bărbatul a luat un chutit si ea tăiat fata de la o urechr la alta, si a zis:cine te va mai crede acum frumoasa ,nimeni.Iar fata murise, se zice că trupul ei bîntuie Japonia,şi dacă o întîlnesti nu mai ai scăpare.Ea te va opri si te va întreba dacă e frumoasă, dacă îi zici nu ia te va omori dacă zici da isi va schoate masca si te va intreba dar acum crezi ca sunt frumoasă , si aici trebuie să fii atent, dacă zici nu de va tăia si pe tine sa semeni ca ea dacă zici da te va lăsa in pace, dar te va urmări pînă acasă si te va ucide,Ca să scapi de moarte trebuie să îi spui că e asa si asa la un nivel destul de frumoasa, si ea se va gindi să te omoare sau nu.În acel moment tu trebuie să fugi.Sper că va plăcut să stiti ca această poveste este adevărată,.

 3. Primul lucru pe care lam văzut era ceasul roşu-sîngeriu, care arătă ora 00:07, Ea îsi vîrî unghiile putrezite în pieptul meu cu cealaltă mă ţinea sa nu ţip,şi mam trezit uitîndumă la ceas era 00:06,şi usă a început să scîrtîie usor.

 4. A fost odată o fată care locuia la oraş cu prietena sa.Ele Învăţau din greu pentru examen.Fata sa dus la sub-sol să înveţe,a învăţat şi sa dus in cameră, ea simtea miros de sînge , si picaturi. Credea ca are iluzii, fiind linişte fata nu a aprins lumina, vrînd sa mai învete sa luat telefonul si a plecat la subsol. La ora:00:0 sa dus în camera a aprins lumina ş-ia văzut prietena cu capul taiat camera era de sînge .Iar pe oglindă scria:Esti bucuroasa că nai apris lumina?.

 5. Eu sunt Madalina si am 12 ani şi aş vrea să vă spun o poveste adevărată,întro zi la bunica ,la ţară la ora 12 de noapte eu cu verisoarele mele am.plecat afara acolo am vazut la babuta lumin aprinsa acasa ,am plecat prin papusoi la ea deodata am vazut o forma de om alba neam speriat si am fugit in timp ce fugeam parca ceva nea apucat de picor si ne tragia nustiu cine era.

 6. Mam speriat foarte tare de povesti dar va spun si eu una era oara12 la bunica,eu cu verisoarele mele neam dus afara la o babuta era aprinsa lumina neam hotarit sa mergem prin.papusoi dar am vazut ceva alb in fata neam speriat si am fugit acolo in timp ce fugeam parca nea apucat cineva de picior si am cazut jos eu sunt Ababei Madalina.

 7. A fost o data ca niciodata o fetita caruia era frica de întuneric! mama ei ia spus:
  -Sa nu îi fie frica. Dar ei tot îi era frica.
  Între timp fereastra era deschisa.
  Iar mama plecase din camera fetitei! iar fetita auzi numele ei şoptind aşa: Vanesa,Vanesa şşşit. Fata se îngrijora şi a ţipat tare:
  -Mamiiii ajutor…..
  Mama zise:-ce este Vanesa?(∧. ∧)
  Vântul batea tasre tare. Ursuletul ei a zburat iar mama vazuse lumini în toata camera. A intrat rapid! dar era prea tarziu. Fata a disparut. Intre timp o gaşcă de prieteni arunca cu pietre în padure si au vazut o casa. În acea casa se spune ca traia o femeie care bântuia acea casa. Iar copiii arunca cu pietre in geamurile casei. Iar atunci sa vazut o umbra neagra. Si a auzit un glas era al fetitei pierdute. Gaşca au intrat în casă.
  Au gasit fata au loatao si sau ascuns. etc…… Astept comentari . Eu am fost Ariana larevedere!

 8. O sa va spun o poveste reala ce mi sa intimplat chiar aseara pe la vrio ora 12
  Am inceput sa privesc filme horror si ma plictiseam asa ca am inceput sa citesc am citit una si mam speriat foarte tare asa ca am luat telefonu si lam pis la incarcat si mam culcat.. Stateam in pat totul era bezna toata casa am simtit ca parca cineva ma atins de umar mam speriat lutin .Imi era cald si mam dezvalit si am dat mina in jos si cind am dat mi a jos parca ma atinsem de o mana .Atunci am strigat tare parintii mei nu sau trezit poate dormiau sau alceva nustiu dar imi era frica foarte tare . ce mi a putea fi ce eu dprm singura pe cuptor.
  Mam uitat de pe.cuptor jos sa vad si am vazut ceva negru adica stiti eu eram in bezna dar am vazut negru ce sa misca parma ma strimba asa de tare mam speriat nu am dormit toata noaptea
  Va rog credetima este adevarata.dar aceasta a fost ce mai sttanie intimplare a mea
  Credetima va rog .scuze ca am greseli

 9. Miau placut povestiile eu intro zi cand veneam de la balta de la tara era noapte am vazut o femeie inbracata intro rochie de
  mireasa si eu am intrebato dc e pe strada la ora asta si ea mia raspuns ca sa ma duc cu ea ca ii este frica sa mearga singura pe strada si eu am conduso acasa si in oc sa merg la ea acasa era intrun cimitir femeia aceea nu mai era langa mine si am fugit cat de repede am putut

 10. În urmă cu 4 ani pe când eu aveam 10 ani am pierdut o ființă foarte dragă pentru mine, străbunica mea. Am murit în ziua de 18 septembrie 2012, un fenomen foarte straniu sa întâmplat în noaptea de 19 septemnbrie 2012, eram într-o cameră cu Robert, Daniela și Oana era în jurul orei 22:00, Robert se tot juca cu întrerupătorul în scopul de a ne speria, este adevărat că ne amuzam pe treaba asta :) noi fiind micuți. Apoi după un timp dintr-o dată sa stins lumina noi categoric am dat vina pe Robetrt cu toate că nu îl văzusem ducânduse spre întrerupător acesta fiind la 3-4 m distanță de canapeaua pe care stăteam. Nu am dat importanță acestui lucru însă peste câteva minute sa întâmplat din nou am început să ne speriem știam sigur că nu a fost Robert deoarece am stat numai cu ochii pe el și curentul nu sa luat deoarece televizorul mergea, am fost toți acolo am aprins becul și ne-am întors înapoi spunând ipoteze despre cele întâmplate. Peste 4-5 minute iar sa stins intrând în panică am început să țipăm constatând după un timp că nimeni nu ne aude chiar dacă toți erau sus vegheau sicriul, ne-am ridicat iar dintr-o dată sa stins și televizorul am fost foarte speriați am tras de usă să ieșim afară dar era în zadar nu se deschidea ca și cum cineva ne-ar fi ținut de ea noi eram credeam că cei care țineau de ușă erau Cristina și Remus (Cristina fiind sora mea mai mare iar Remus verișorul meu, fratele Oanei) într-un final ușa sa deschis la insistențele noastre de a o forța-o când am ajuns sus am întrebat persoanele de acolo darcă sa luat curentul ei dădând-u-ne un răspuns negativ. Bunica mea a zis să mă duc până jos să îi aduc ceva atunci am observat că lumina și televizorul mergeau foarte bine iar ușa era deschisă. În ziua îmormântării am observat că batista de pe o oglină căzuse m-am aplecat să o ridic iar când să o pun la loc am observat o siluetă în spatele meu, m-am speriat foarte tare am fugit afară prefăcându-mã că nimic nu sa întâmplat crezând că mintea îmi joacă feste. Acum 2 ani eu Robert, Daniela și Oana am început să discutăm despre fenomene paranormale, am adus vorba de noaptea acea dar a fost foarte ciudat că nimeni nu își amintea au zis că își amintesc doar că toți am stat pe canapeaua aia în rest nimic, am crezut că îmi pied mințile, visam în fiecare noapte ce sa întâmplat atunci mă trezeam speriată și nu mă mai lua somnul decât dimineața la lumina zilei mai ațipeam. Am început să îmi revin crezând că acest lucru este doar în imaginația mea. Apoi am început să îi simt mirosul oriunde mă duceam. Într-o zi am început sã analizez totul însă a rămas un lucru neexplicat chestia cu ușa am întrebat-o pe Cristina dacă ei au fost cei care au ținut de ușă în acea noapte ea mi-a zis că în ziua de 19 septembrie nu a fost acasă a fost plecată cu Remus și cu tatăl meu să ia o pesrsoană de la Severin pentru îmormântare atunci am început să mă îngrijorez cu adevărat și am fugit la mormântul ei am întrebat-o de ce face asta să îmi de-a un semn dacă îmi vrea binele și a vrutdoar să mă vadă de acea i-am simțit mirosul, dintr-o dată vântul a început să bată foarte tare chiar dacă până atunci nu bătuse și sa oprit după câteva secunde am luat în brațe crucea și i-am pupat icoana de atunci m-am liniștit dintr-o dată nu am mai visat-o. Dar totuiși dacã îmi vroia binele de ce a vrut să ne panicăm în noaptea acea și de ce ținea de ușă sau de ce nu își amintesc nimic Robert, Daniela și Oana…de ce?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *