Prepeliţe înăbuşite

prepelite-inabusite
  • 6 prepeliţe,
  • 1 lingură de unt,
  • 1 ceapă mică,
  • 1 linguriţă de făină,
  • 3-4 roşii sau 1 lingură de bulion,
  • 1/2 de ceaşcă cu zeamă de carne,
  • 1 lingură de pesmet, sare
prepelite-inabusite

Se curăţă prepeliţele şi se pun într-o cratiţă cu unt şi cu o ceapă tăiată subţire. Se presară puţină făină şi se lasă să se rumenească. Se adaugă câteva roşii (sau bulion), fără seminţe, sare şi puţina zeamă de carne. Trebuie să fiarbă înăbuşite până se frăgezesc, şi sosul este destul de scăzut. Când sunt gata, se scot prepeliţele, ca să nu aibă timp să se răcească. Separat se prăjeşte puţin pesmet, cu care se presară prepeliţele înainte de a le servi.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *