Prima zi de facultate prima zi de student

Niciun comentariu la Prima zi de facultate prima zi de student

Un pas nou pentru tine unul neînsemnat pentru omenire, cam aşa ar suna prima ta zi de facultate. În prima zi de facultate dacă tot ceea ce ţi se întâmplă este unic, nou, doar ţi se pare, defapt tu chiar crezi asta. Formalităţile şi toate lucrurile la care participi în prima zi, orice ţi se spune la facultate în prima zi, s-a spus mereu şi să ştii că nu eşti singurul student care le „savurează”.

Prima zi de facultate prima zi de student

Cea mai nouă chestie pentru tine este programul. La facultate chiar mergi când vrei tu şi stai cât vrei tu, deşi în primul an, sau mai bine spun în primul semestru vei avea tendinţa să mergi la fiecare oră; te duci dimineaţa şi pleci seara.

A doua chestie nouă pentru tine este modul în care decurg orele. Observi că nu mai ai un prof care să îţi explice personal ceva, ci observi că ai în jur nu 30 „de colegi de clasă” ci poate peste 100 şi totul decurge foarte dur şi nu ai o valoare aparte încă. Ţi se spune că aici nu primeşti note mereu ci puncte, pe care defapt trebuie să le faci sau se le aduni, şi te dau peste cap cu asta căci din prima zi habar nu ai care e totuşi treaba cu punctele pe care trebuie să le aduni ca să treci anul.

Punctele rămase în lipsă s-ar numi  restanţe, dar oricum în România găseşti să cumperi orice, deci vei vedea că dacă eşti la strâmtoare, că poţi cumpăra şi restanţele.

prima zi de facultate

La facultate în prima zi îţi dai seama că în aer sunt mai mulţi nu doar tu, aşa porneşti primele prietenii. Ce este nostim e că pe parcursul anului universitar, vei da de grupuri cu care la început nu interacţionai. Ideea e că mai încolo vei „fi prieten” cu cine nu ai fost şi te vei saluta din mers doar, cu cei cu care la început ai fost. Nu ştiu de ce, dar aşa e în primul an, nimic nu e fix.

Dacă vrei un sfat, nu te du în prima zi de facultate acolo, nici în a doua, dute după 2 săptămâni. Nu pierzi mare lucru, doar câteva vorbe de la profesori, nişte cursuri superficiale şi toată agitaţia şi tot haosul de la început de an universitar. Orarele nu sunt fixe, ei nu le fac din timp (e ca la liceu defapt), încă nu ştiu care şi cum sunt împărţiţi pe grupe (profesorii) aşa că îi poţi lăsa să se decidă şi tu stai acasă.

Nu păţeşti nimic dacă lipseşti de câteva ori, deşi profii te agasează cu ideea cu absenţele. Crede-mă sunt unii care vin doar la examene şi nu au probleme ce nu se pot rezolva cumva. Nu uita totuşi să fii la curent mereu cu ce se discută la cursuri căci mereu vor fi unii care nu pleacă decât seara de la facultate şi desigur stau acolo de dimineaţa de la prima oră de curs. Uneori este mai important ce se discută la curs decât ce se scrie. Depinde acum şi la ce facultate eşti, la unele ca de exemplu Cuza, ce se discută este şi în suport, dar la UPA ai şanse să înveţi mai multe doar ascultând, fără să notezi nimic.

Spor la adunat puncte şi sper să câştigi ceva cu facultatea :))

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *