Prima zi de şcoală – pe blog!


Ascultă acest articol:Disponibil în curând!

prima-zi-de-scoala Până mai zilele trecute mă tot întrebam care e farmecul de a scrie pe un blog. Îl vedeam deseori pe Bogdan făcând acest lucru şi nu înţelegeam care e scopul.Ştiam doar că e un mod de comunicare, de a pune la dispoziţie anumite opinii personale şi nu numai.Ei, bine, am reuşit să aflu!

În primul rând, e amuzant!Sunt unele comentarii care efectiv îmi stârnesc râsul. E atât de interesant să vezi cum de la o simplă idee pleacă un număr de alte idei ce acoperă o arie destul de largă! E drăguţ să încerci să comunici cu ceilalţi şi te trezeşti cu cuvinte “frumoase”, eşti făcut idiot, imatur sau nu mai stii cum-doar pe baza unor cuvinte simple care nu au o direcţie fixă, ci care aşteaptă completări.(Bineînţeles, sunt şi comentarii constructive, care sunt binevenite.)

În al doilea rând, e curiozitatea de a observa manifestările celor ce citesc aceste articole.E ca şi cum i-ai avea in faţă şi le vezi privirea, îţi dai seama de ceea ce se ascunde în spatele remarcilor. Uneori rămâi blocat, nu ştii ce să răspunzi şi chiar nu o faci. E ca şi cum ar fi o zi însorită şi eu aş scrie “Am stat azi ore întregi în soare ca să particip la concurs” şi cineva care ar citi mi-ar răspunde “Nu ti-e ruşine?Cum poţi să spui aşa ceva?A bătut vântul toată ziua!Şi ce, crezi că mă interesează că tu ai fost la concurs? ” Poate pe unii nu-i interesează, dar poate pe alţii da, iar pe cei cărora nu le convine subiectul nu cred că-i obligă cineva să-l citească, dar totuşi o fac. De ce? Dacă ar face acest lucru doar pentru a se amuza nu ar reacţiona în stilul în care o fac, folosind atacul, discreditarea , acuzaţia sau etichetarea.

Fiecare persoană cu care intrăm in contact ne aduce ceva nou. Un principiu din NLP spune că “Nu există eşecuri-doar feedback-uri!”-deci, în concluzie, a scrie pe blog e modalitate de a le primi .

7 comentarii la „Prima zi de şcoală – pe blog!”

  1. Si in al treilea rand, blogosfera e atat de frumoasa daca ai alaturi persoane care vin din “gradinita” cu un anumit nivel de pregatire.

    Felicitari. Sunt bloggeri care au ajuns la “bac” fara sa inteleaga esenta blogosferei.

  2. Deci pot sa consider asta a fi prima mea zi de scoala?
    Am deja emotii ?
    Oare    voi fi acceptata  in randul vostru ?
    Ramane   de    vazut  . Pana acum doar citeam ce scrieti voi aici , de fapt nici   nu stiu cum de am reusit    sa primesc  aceste  email.   stiu doar    ca am   fost surprinsa ,la inceput  nestiind  cum ? de ce ? de unde ?   apoi asteptam  nerabdatoare  sa citesc  alte  si alte   articole  .    In sfarsit   nu conteaza   ideea e ca azi e PRIMA ZI DE SCOALA   !  – pe blog

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

− 2 = 2