Prima zi de şcoală – pe blog!

prima-zi-de-scoala Până mai zilele trecute mă tot întrebam care e farmecul de a scrie pe un blog. Îl vedeam deseori pe Bogdan făcând acest lucru şi nu înţelegeam care e scopul.Ştiam doar că e un mod de comunicare, de a pune la dispoziţie anumite opinii personale şi nu numai.Ei, bine, am reuşit să aflu!

În primul rând, e amuzant!Sunt unele comentarii care efectiv îmi stârnesc râsul. E atât de interesant să vezi cum de la o simplă idee pleacă un număr de alte idei ce acoperă o arie destul de largă! E drăguţ să încerci să comunici cu ceilalţi şi te trezeşti cu cuvinte „frumoase”, eşti făcut idiot, imatur sau nu mai stii cum-doar pe baza unor cuvinte simple care nu au o direcţie fixă, ci care aşteaptă completări.(Bineînţeles, sunt şi comentarii constructive, care sunt binevenite.)

În al doilea rând, e curiozitatea de a observa manifestările celor ce citesc aceste articole.E ca şi cum i-ai avea in faţă şi le vezi privirea, îţi dai seama de ceea ce se ascunde în spatele remarcilor. Uneori rămâi blocat, nu ştii ce să răspunzi şi chiar nu o faci. E ca şi cum ar fi o zi însorită şi eu aş scrie „Am stat azi ore întregi în soare ca să particip la concurs” şi cineva care ar citi mi-ar răspunde „Nu ti-e ruşine?Cum poţi să spui aşa ceva?A bătut vântul toată ziua!Şi ce, crezi că mă interesează că tu ai fost la concurs? ” Poate pe unii nu-i interesează, dar poate pe alţii da, iar pe cei cărora nu le convine subiectul nu cred că-i obligă cineva să-l citească, dar totuşi o fac. De ce? Dacă ar face acest lucru doar pentru a se amuza nu ar reacţiona în stilul în care o fac, folosind atacul, discreditarea , acuzaţia sau etichetarea.

Fiecare persoană cu care intrăm in contact ne aduce ceva nou. Un principiu din NLP spune că „Nu există eşecuri-doar feedback-uri!”-deci, în concluzie, a scrie pe blog e modalitate de a le primi .


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 7 Pareri

  1. Ady Ady
  2. Sabau Ioana Sabau Ioana
  3. maryana73 maryana73

Spune parerea ta!

 

Sus