Proceduri pentru nou-nascuti

Lucrurile care se întâmpla în saloanele de nastere ar trebui sa încurajeze unitatea familiei si, în acelasi timp, sa asigure siguranta bebelusului. Din ce în ce mai multi copii sunt dati mamelor lor imediat dupa nastere, iar în majoritatea cazurilor alaptarea începe chiar din sala de nasteri. Exista mai multe motive datorita carora noi toată lumea ar trebui să fie de acord cu acestea. Stimularea mameloanelor mamei încurajaza contractiile uterine si reduce sângerarea. A tine copilul în brate si a-l privi ofera parintilor o oportunitate timpurie de a realiza prezenta copilului si de a le permite sa experimenteze sentimentele lor faţă de acest nou-sosit în familie. Se încurajează ca ambii parinti sa tina copilul în brate. Ţinerea copilului în brate este mult mai importanta si mai satisfacatoare pentru toata lumea chiar decât spălarea imediată a copilului cu apă călduţă.

Specialistii în dezvoltarea copilului pun un accent foarte mare pe primele minute de viata. Aceste prime minute sunt importante într-adevar, dar la fel de importante sunt primele zile, luni si ani. Daca nasterea nu se desfasoare conform planului si pierdeti primele minute ale vietii copilului nu trebuie sa va îngrijorati; veti mai avea multe alte experiente comune, însă sunt importante şi aceste prime momente, atât pentru dumneavoastră cât şi pentru copil.

Fiecare spital are propriul protocol în ceea ce priveste nou-nascutii, asa ca iată câteva din procedurile cel mai frecvent întâlnite:

La nastere trebuie sa asiste o persoana responsabila cu îngrijirea nou-nascutului imediat ce s-a nascut. Aceasta persoana nu trebuie sa fie neaparat un medic pediatru. Marea majoritate a asistentelor din maternitati
pot face fata problemelor frecvent întâlnite în salile de nastere. Sarcinile si nasterile complicate, cum este nasterea în prezentatie pelviana, ar trebui asistate de catre un medic pediatru sau un alt medic care va avea grija de copil imediat dupa nastere.

Nu am vazut niciodata un copil tinut de picioare si batut pe spate pentru a începe sa plânga. Acest lucru este pentru cinematograf. Marea majoritate a copiilor respira si plâng spontan imediat dupa nastere. Atunci când toracele copilului trece prin canalul de nastere îngust, este comprimat si lichidul din plamânii copilului este eliminat. În majoritatea cazurilor, se aspira excesul de lichide din gura si caile aeriene superioare ale copilului pentru a facilita respiratia.

Camera de nastere ar trebui sa fie echipata cu aparate pentru încalzirea copilului sau acesta ar trebui sa fie înfasurat bine într-o patura. Dureaza putin pâna când sistemul propriu de încalzire a copilului sa intre în functiune. Unul dintre cele mai rele lucruri care i se pot întâmpla unui nou-nascut este sa îi scada brusc temperatura corporala. Acest lucru poate avea loc daca un nou-nascut ud este lasat expus temperaturii normale din camera.

Copiii trebuie examinati imediat dupa nastere. Controlul initial ar trebui sa evalueze culoarea, tonusul, activitatea, pulsul si rata respiratiei. De obiciei, evaluarea initiala este exprimata printr-un numar de la 1 la 10, denumita si scorul Apgar. Acest scor nu este o predictie asupra inteligentei sau starii de
sanatate a unui copil. În primele ore de dupa nastere se va realiza o evaluare mai amanuntita a starii generale a copilului.

Tuturor nou-nascutilor ar trebui sa li se administreze în mod profilactic medicamente pentru ochi. Scopul acestora este împiedicarea evolutiei infectiei provocate de catre bacteria Gonococcus (gonoreea). Conjunctivita gonococica provocata de aceasta bacterie este un pericol major pentru copil si are deseori ca rezultat orbirea. Desi marea majoritate a mamelor sunt sigure ca nu au si nu au avut niciodata gonoree, aceasta boala poate foarte bine sa ramâna silentioasa timp de mai multi ani. Cele mai frecvent folosite medicamente în acest scop sunt eritromicina si nitratul de argint, care pot provoca lacrimare timp de mai multe zile.

Atunci când se afla într-un spital, copilul trebuie sa fie examinat zilnic de catre medic, si ar trebui sa fie organizate întâlniri zilnice cu parintii pentru a discuta orice întrebare sau nelamurire ar avea acestia.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *