Produse tricotate si crosetate, lucrate manual, de vânzare sau pe comanda

Produse tricotate si crosetate: Basca alba tricotata

Exemple de produse tricotate si crosetate, lucrate de mana. Aceste produse lucrate manual, se pot comanda, alaturi de altele facute pe comanda. Produsele tricotate si crosetate, au o valoare inestimabila pentru sunt un lucru de mestesug. Dar pentru materialele folosite si pentru manopera, se poate plati un pret, exemplificat mai jos. Maria, este o persoana de contact si un facilitator al legaturii dintre cine comanda si cine realizeaza produsul. Cunoaste toate detaliile si poate fi contactata la numarul afisat mai jos pe site.

Maria spune:

Buna,
Sunt pasionata de lucrurile facute cu mana. Le consider o incantare pentru ochi si toate simturile de fapt.
Cand imi procur un produs tricotat sau crosetat, dar facut cu mana, simt ca tin o valoare inestimabila in maini si am foarte mare grija de acel obiect.

Insa eu – ce stiu sa fac, e sa pictez in ulei. Nu am nici un fel de pregatire, eu sunt economista de profesie, insa am o satisfactie deosebita in a intinde vopseaua pe panza. Nu stiu daca am talent, poate pur si simplu imi plac culorile. Mama mea insa, ea stie sa faca multe produse tricotate si crosetate: veste, bluze, cioci, sosete, goblen, poantlas, etc., insa numai pentru noi a facut. Si ma gandeam, ca daca ar fi o posibilitate sa fie si ea incantata ca poate sa valorifice ceva din ceea ce realizeaza, mi-ar mangaia si mie sufletul.

Exemple de produse tricotate sau crosetate realizate de bunica mea:

Preturi orientative pentru produse tricotate sau crosetate:

 • 15 lei pentru caciuli din lana si/sau acril
 • 100-120 lei pentru plapume din lana si matase ( de o persoana sau de 2 persoane).
 • 60 lei pentru veste din lana
 • 15 lei pentru sosete si cioci din lana

Am o mentiune la pretul plapumilor – am uitat sa zic ca nu e inclus materialul (matase+lana):

Matasea e in functie de calitate, intre 30 si 100 lei. Vorbim de o lungime de material de 2,20 m pe o fata (material dublu lat – 30 lei– inseamna numai dos de plapuma-pret material de la piata, 50 lei fata si dos-pret material de la piata 100 lei – materiale mai de calitate din magazin). 

Lana – netoarsa- recomandat intre 1,5-3 kg pe plapuma. E cam greu insa de stabilit pretul. Nu prea se pune valoare pe lana rezultata de la oi.

Ciobanii o aruncau intr-o vreme, pt. ca nu o dorea nimeni, deoarece s-au desfiintat daracurile ( locurile unde se prelucreaza lana bruta). Lana de la oi … e relativ simplu sa ajunga sa fie pusa intr-o plapuma, insa sunt putine persoanele care mai fac munca asta:

In prima faza trebuie curatata de scaieti si frunze, apoi trebuie spalata in multe ape, pana iasa grasimea si mirosul din ea, apoi se scarmana (manual- ca automat nu mai se face). Am auzit ca in ultima vreme o cer strainii si au inceput sa o cumpere, ma refer la cantitati mari.

Persoanele care doresc sa cumpere aceste produse tricotate si crosetate, dar şi altele făcute la comandă, mă pot contacta prin telefon sau prin formularul de contact de pe site.

Maria: 0758-113287

4 comentarii

  1. Acest articol este destul de vechi, asa ca v-as recomanda sa folositi numarul de telefon. Asa puteti vorbi mai usor, ii puteti da doamnei mai multe detalii despre vesta pe care o doriti si alte detalii necesare.

 1. Buna ziua. Daca as dori o vesta de lana pentru dama măsură M( pentru stat prin casa ,fara un model anume) dar sa nu fie din lana din aceea aspră, cam la ce preț o pot cumpăra și, cam in cat timp o puteți face?
  Sunt din București și ,dacă puteți livra și în provincie.
  Va pot suna pentru detalii?
  O zi buna!

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *