Răspunsurile la forumuri au fost create

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • în răspuns la: Mancarica din urzici #2549
    AnonimAdriana
    Participant

    Miroase a primavara, in toata casa!
    Pe foc am pus o oala mare, incapatoare, pe jumatate plina cu apa si o lingura de sare. Cand apa fierbe, parca regretandu-le arunc urzicile in oala.
    Pun capacul si le las sa dea cateva clocote. Nu trebuie fierte mult, urzica cea tanara e frageda si se inmoaie imediat. Le scurg si clatesc sub jet de apa rece – apa lor ar fi fost buna si ea, de leac – pentru eliminarea toxinelor, aport natural de fier, de clatit parul ca sa devina bogat si matasos – dar asta e, am irosit-o fara mila.
    Urzicile fierte le-am transformat intr-un pireu (am folosit o masina de tocat).
    Intr-un vas pun la incins putin ulei, adaug 3 linguri de faina.
    Amestec repede, pentru ca faina sa se imbibe cu grasimea si sa nu faca cocoloase, dar in nici un caz sa nu devina bruna.
    Torn jumatate de litru de lapte fierbinte, amestecand continuu, si las sa fiarba putin, pana se formeaza un sos consistent.
    Adag pireul de urzici, amestec bine, las sa fiarba putin si potrivesc gustul de sare si piper, apoi adaug 4-5 catei de usturoi tocati si 3 linguri bune de smantana grasa.
    Mai fierb maximum 2-3 minute, amestecand continuu, apoi mâncãrica este gata.
    Se mananca cu oua si jumari de slanina.
    Pofta buna!

    în răspuns la: Grădina lui Jorjette – Florile mele 2013 #2524
    AnonimAdriana
    Participant

    Trandafiri ii adora orice femeie banuiesc si bineinteles si eu. Un trandafir frumos si mai tot timpul inflorit consta in felul cum il taiem. Eu lastari mai vigurosi mai frumosi ii tai mai lungi iar pe cei mai bolnavi mai firavi ii tai mai scurt. Ei se tai toamna, eu ii tai prima data pe cei uscatori si semiurcatori pentru ca ei incep sa infloreasca primi iar apoi pe ceilalti. De la fiecare se taie ramurile mai batrane sa lasam cat mai multe ramurele tanere care o sa infloreasca. Daca ai in mijlocul tufei prea multi lastari tanari se taie ca planta sa aiba aierisire.
    La cei tufa cand ii taiati se lasa la ramurile frumoase circa 7 sau 10 muguri iar la ramurile mai slabe se lasa de la 3 pana la 5 muguri. Se taie ramurile batrane si uscate si bineinteles cele atacate de boli si cele afectate de ger se taie pana ajungi la o tulpina sanatoasa cu o culoare de interior mai verzuie.
    Sper sa aveti cei mai frumosi trandafiri si sa va bucurati de ei pe parcursul anului.

    în răspuns la: Grădina lui Jorjette – Florile mele 2013 #2523
    AnonimAdriana
    Participant

    Muscatile sunt frumoase si au un miros aparte nu toata luumea il suporta, pentru a avea o ramificatie frumoasa si bogata va recomand sa tundeti varfurile acestora si binenteles frunzele uscate si crengutele ce dau sa se usuce. Udatul lor nu se face decat atunci cand pamantul este uscat, nu le udati mult va spun din experienta eu am pierdut multe muscati asa. Iar ca sa fie cat mai mult timp inflorite de cate ori observi vreo floare ca incepe sa se scuture rupeo ea o sa dea mai repede o alta floare.

    în răspuns la: Grădina lui Jorjette – Florile mele 2013 #2522
    AnonimAdriana
    Participant

    Am vazut si flori de piatra sunt superbe cu un colorit superb eu nu iau semintele de la ele niciodata le las sa cada si la anul iau puieti si ii plantez eventual in alta parte. E o floaare foarte rezistenta , adora soarele si caldura, de prefelabil le pune undeva pe marginile parculetelor de flori. Ea infloreste dimineata si seara florile se inchid iar dimineata se deschid dinou. Nu le trebuie foarte multa apa. Inmultitul lor se face in luna martie, infloresc din mai pana tarziu in octombrie. Ce sa zic sunt superbe.

    în răspuns la: Grădina lui Jorjette – Florile mele 2013 #2521
    AnonimAdriana
    Participant

    Am vazut si un cactus, am avut si eu, sunt plante care nu prea cer foarte multa ingrijire.
    Am avut si eu, lor le place sa aiba un pamant amestecat adica jumate pamant jumate nisip, nu le plac in ghivece foarte mari. Eu in jurul lui puneam pietricele mici de rau nu foarte dese arata mai frumos si ii place si cactusului.
    Pentru a ajuta sa infloreasca mai repede de la un cactus se rup puisori ce cresc deasupra, sa nu manance din hrana plantei si nici mai tarziu sa nu se confunde cu puisori de flori.
    Cactusi rotunzi cum ai si tu le place sa fie udati pe planta direct ca si cum ar ploua deasupra lor ca si cum i-am spala.
    In timpul ierni ei se uda mai rar decat vara, cand ii bagi in casa punei intr-un loc mai umbros si ferit de curent iar vara ii scoate la soare adora soarele.
    Cand infloreste un cactus infloreste tot timpul seara iar floarea nu tine mai mult de o zi,atentie floarea nu se rupe niciodata se lasa sa se usuce si sa cada singura. I-ti mai recomanda ca in perioada de crestere a puiutului de floare sa nu fie atins.

    în răspuns la: Reteta de saratele #2519
    AnonimAdriana
    Participant

    Uite o reteta de saratele pe caare le fac eu si imi plac

    Iti trebuie urmatoarele: 250/300 gr faina
    300 gr branza de vaci sau telemea
    50 ml smantana
    2 oua
    60/80 gr untura
    drojdie cat o nuca
    Pentru uns mai trebuie un ou batut cu un pic de lapte, telemea rasa si binenteles seminte dupa plac (susan, mac sau chimen).

    Se pune faina in bol, pui untura se freaca in palmi faina cu untura pana se omogenizeaza bine,(asta inseamna ca faina e bine amestecata cu untura si poate sa curga dintre palmi)adaugi smantana si branza de vaci amesteci, faci o mica gaura in mijloc si pui drojdia in prealabil topita intr-un pic de apa(pui un varf de sare si unul de zahar in apa). Se framanta bine si se lasa la dospit timp de 30 minute.
    Se ia cate un bot de aluat se intinde pe masa de lucru se unge cu oul cu lapte, se presara branza si seminte dupa placere.
    Se dau la cuptor la foc mediu pentru circa 30 minute pana devin aurii.
    Sunt delicioase.

Vizualizare 6 articole - 1 la 6 (din 6 în total)