Răspunsurile la forumuri au fost create

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 38 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • suntonlain
    Participant

    Ma bucur sa aflu ca am in preajma, fie si virtual, un bucatar cu scoala si nu autodidact. Va urez bine ati venit si sper ca sa ne spuneti cat mai multe chestiuni practice folositoare bucatarilor amatori. :-)

    suntonlain
    Participant

    Nu stiu pe unde am citit ca e bine ca pentru ciorbe si mancaruri in general, cartofii sa fie taiati in cuburi maricele pentru as pastra gustul, Mi se pare ca nu am citit ci mi-a spus un bucatar o data cand eram la o bere. Acelui bucatar i-am vorbit si despre acest sit. Revenind la cartofi, da asa e, avea dreptate, cartofii taiati in cubulete mai mari, fierti decent ( adica nu in nestire ) sunt mai gustosi, iar supa este si ea parca mai gustoasa. Legumele trebuiesc fierte cu masura, deoarece altfel ori raman nefierte ori sunt prea fierte si nu mai au gust si nici supa nu are gustul care care trebuia ca sa-l aiba.

    în răspuns la: Caciula barbateasca de vara #2388
    suntonlain
    Participant

    Cristescu Bogdan replied to one of your updates:

    „Acum serios, de ce vrei să îți lași păr lung? Eu am avut părul până la jumătatea spatelui, 5 ani nu m-am tuns! Nu pot să spun că mi-a fost ușor, la un moment dat îngrijirea părului devine o chestie zilnică, orice i-ai face (spălat, aranjat).

    Acum ca să o luăm pe partea subtilă, părul lung nu permite ca pielea capului să respire, se acumulează mult mai repede sebum (grăsime), iar spălarea părului prea des … cum să îți spun… îți face rău nu bine! Există un rost pentru sebum, pentru mirosul capului .. și nu e cum ne învață unii că nu ne ajută și că trebuie să eliminăm asta. Rolul natural al acestor funcții este bine stabilit de Dumnezeu și chiar daca noi nu știm încă eu sunt sigur, și am încredere în ceea ce El a făcut.

    Există culturi care susțin că părul lung te împiedică în dezvoltarea ta spirituală. Anumite energii de grad mai înalt, vin la tine și te pătrund prin creștetul capului. Aceste energii te recunosc după mirosul tău autentic și după starea ta naturala. Așa că dacă miroși numai a detergent și a săpun, nu te mai ajung aceste energii deloc. Eu cred în așa ceva pentru că am experimentat și am fost atent la ce sa întâmplat și le dau dreptate budiștilor.

    Călugării se tund nu neapărat că nu le place părul ci ca să aibă altă ocupație zilnică nu îngrijirea unui păr. Acum tu alegi, meriți să ai propria ta experiență, dar personal consider că pierzi vremea. Nu e nimic interesant sau care să te ajute cumva, dacă îți lași părul lung. Vei crea o imagine a ta pe care nu ai avut-o până acum și care îți va schimba viața dacă reziști 2-3 ani așa, ți-am explicat mai sus cu energiile… Totul este energie, chiar și gândurile tale! Deci și modul de gândire ți se poate schimba o dată cu părul lung. Dar nu neapărat această schimbare te va duce pe un drum al evoluției tale.

    Pentru mine este importantă evoluția spirituală, adevărat este că nu pe toți îi interesează asta. În zile noastre spiritual trebuie să aibă legătură cu biserica sau cu credința, dar adevărul e că are legătură cu noi însine. Spiritual înseamnă pace interioară, înseamnă iertare și acceptare și poate nu în ultimul rând înseamnă să fii o ființă capabilă, cu încredere în forțele tale vitale. Înveți să trăiești fizic mai bine, alături de o experiență spirituală.

    Poate la tine părul reprezintă o mască de protecție… am întâlnit această explicație la un shaman. Are și păr lung și barbă mare, și așa mi-a răspuns. A spus că el întâlnește mulți oameni și recunoașterea acestor elemente de către ei, îi asigură lui o protecție, să nu primească orice prostii alții îi trimit (sub formă de gânduri sau sentimente, ce călătoresc dincolo de spațiu și timp, prin lumea spiritelor până în lumea noastră). E propria lui explicație, o accept ca pe oricare altă posibilitate.

    Ce spui de aceste lucruri?”

    Vreau sa am par mare, ca sa para ca am capul mai mare.
    Maicamea ma nascut prematur, acum 52 de ani. Si sunt de constitutie slabanog si cu capul mic. Avand par mai mult capul va parea mai mare. ;-)

    Vreau ca sa am par mare pentru ca vreau ca sa economisesc niste bani evitand cheltuiala cu tunsul.

    Eu nu m-am tuns de prin august – septembrie 2012, parul din fata imi ajunge la gura si in spate sus. Sper ca peste un an, parul din fata sa treaca dincolo de barba si dandu-l peste cap sa ajunga dincolo de ciafa.

    Se pare ca pentru a avea o coada decenta trebuiesc in jur de doi ani jumatate, trei ani.
    La cinci ani, dupa parerea mea, coada este la maturitate si se prezinta in toata splendoarea ei de coada barbateasca.

    Referitor la barba, asa cum am scris la inceput, avand capul mic, si fata imi este mica, si deci nu prea ma avantajaza ca sa am par stufos pe fata.

    Este foarte interesant raspunsul dumitale, si am invatat multe din el, de aceea l-am reprodus aici cu speranta ca vor fi si alti cititori care vor avea ce invata din el.

    Asa cum am mai scris undeva pe aici pe sit, pot fi vazut pe facebook, dar nu prea mai pot trimite comentarii sau invitatii la persoane care nu le cunosc direct, si de asemenea pot fi vazut pe wordpress. Sunt usor detectabil cu google cautand dupa cuvantul suntonlain. :-)

    în răspuns la: Caciula barbateasca de vara #2387
    suntonlain
    Participant

    Trebuie o cipilica ceva, o chestie cum au medicii de prin spitale, trebuie vazut si ce poarta aia de prin tarile calde, bineinteles ca nu ma refer la turban sau panza aia pe care o poarta seicii. De asemenea trebuie vazut ce poarta cei care lucreaza in industria alimentara, dar nu caciula din aceea gen bucatar.
    Am citit undeva pe net ca unele tinere japoneze prefera ca sa poarte chiloti pe cap, adica si pe cap, pentru ca banuiesc ca ele deja poarta chiloti.
    Ceva gen sapca, dar fara cozoroc, si sa stea pe cap chiar daca bate vantul si indiferent de pozitia capului.
    Deja exista o plasa pentru par, am vazut prin filme la barbatii care aveau asaceva cand stateau in casa.
    Este aiurea sa tot dai din cap ca sa asezi parul care iti vine peste ochi,
    de asemenea e aiurea ca sa iti toti asezi parul cu mana,
    trebuie ceva acoperamant ca sa tina parul fixat, dar nu batic sau basma ca la femei.
    Alta solutie ar fi folosirea unei bentite si a agrafelor sau clemelor, dar asaceva nu prea am vazut pe la barbati si nu as dori ca sa fiu eu primul care poarta asaceva …
    De asemenea trebuie studiat ce poarta personalul bisericesc, ce poarta calugarii.
    Alta solutie ar fi o basca, o basca pur si simplu …

    în răspuns la: Caciula barbateasca de vara #2378
    suntonlain
    Participant

    Bandana Buff e o idee buna pentru ceea ce vreau.
    Eu ma gandeam la un saculet care are elastic la gura sa.
    Bandana Buff mi-a dat ideea unui cilindru cu elstice la cele doua capete.

    în răspuns la: O fasolică pentru liniştea noastră #109385
    suntonlain
    Participant

    Sfântul Bicarbonat de sodiu, a făcut fasolea ‘fierbibilă’ ! Mi-am amintit că am citit pe undeva că puțin bicarbonat face fasolea mai ușor de fiert. Și așa este, fasolea, a dat Dumnezeu și s-a fiert.

    în răspuns la: O fasolică pentru liniştea noastră #2088
    suntonlain
    Participant

    Domnule,

    nu am reusit inca sa fac fasole.

    Cu mamaliga am inceput sa ma imac. Imi iese, dar cu fasolea inca nu am noroc.

    Observatie: am mai trecut pe aici acum cateva luni si nu se putea scrie nimic.

    în răspuns la: Televiziune intr-un netbook #725
    suntonlain
    Participant

    Trebuie ceva care sa arate decent.

    Sunt cam batranel si as vrea sa am ceva care sa arate professional, de firma.

    în răspuns la: Televiziune intr-un netbook #721
    suntonlain
    Participant

    Da, este un webcam conectat prin USB.

    Cum se face difuzarea ?

    Situl care contine chatul cu webcam, pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a utiliza webcamul pentru contactul vizual intre ownerul chatului si vizitatorii chatului sau.

    Exista o pagina dedicata special difuzarii. Se poate face difuzare CU INREGISTRARE si difuzare FARA INREGISTRARE. Sunt niste butoane acolo pe pagina dedicata difuzarii.

    Cea mai sigura metoda de a constata daca intradevar difuzezi, este bine ca sa mai deschizi o fereastra in care sa fie pagina cu chatul; daca apare imagine si sunet acolo, inseamna ca difuzezi.

    Intai si intai situl cere ca sa-i fie indicate sursele de sunet si imagine. Dupa ce situl a primit informatiile cerute, se va conecta la sursele indicate.

    Nu este deloc complicat

    Deci cu laptopul sau netbookul, poti sa filmezi din orice loc unde ai acces la internet.
    E ceva similar cu utilizarea telefonului mobil. De fapt asta si este modemul stick: un telefon mobil dar specializat numai pentru conectarea la internet

    Inca nu am testa legatura prin wireless in locuri publice, dar probabil ca merge ca sa faci transmisii si pe aceasta cale.

    Trebuie ca sa imi fac un dispozitiv de de sustinere a webcamului auxiliar. La fel si pentru netbook: trebue ca sa il sustin cumva, astfel incat sa am mainile libere.

    :-)

    în răspuns la: Ajutor!….Cum se tricoteaza? #718
    suntonlain
    Participant

    Inca nu m-am apucat sa invat si sa imi crosetez/tricotez chestia aia despre care am scris mai inainte in acest thread.

    în răspuns la: O fasolică pentru liniştea noastră #717
    suntonlain
    Participant

    A III-a ciorba

    Azi am comis ciorba numarul trei. Ieri pe la pranz am pus boabele la inmuiat. Aseara am schimbat apa; la fel si azi dimineata devreme, orele 2:30. Azi pe la pranz a avut loc ultima schimbare la apa urmata de punerea la fierbere. Pe la ora trei am completat cu apa, iar pe la cinci dupa ce a scazut, i-am adaugat ulei si sare lasando sa mai fiarba.

    Asadar apa a fost schimbata de trei ori in 24 de ore, iar in timpul fierberii care a durat
    vreo patru ore, dar degeaba, am completat o data apa evaporata.

    In urma evenimentelor descrise mai sus a rezultat inca o fiertura de fasole in care boabele parca au continut nisipos.

    Incep sa devin constient ca am ceva experienta cu niste boabe de fasole rezistente, care nu au vrut ca sa se lase fierte.

    Mai am o punga de fasole, de data aceasta boabele sunt mari; sper ca de data urmatoare o sa reusesc o fasole fiarta cat de cat gustoasa …

    :-)

    în răspuns la: O fasolică pentru liniştea noastră #628
    suntonlain
    Participant

    Referitor la a fi nostim, trebuie ca să amintesc două nume de scriitori ale căror lucrări le citeam şi tot răsciteam: Cornel Udrea şi Valentin Silvestru.

    Fasolea, la pungă, e luată din supermarketul de lângă mine. Cred că e în perioada de garanţie.

    Cred că ar trebui ca să testez eşantioane de alimente înainte de a le utiliza la prepararea mâncărurilor.

    Aţi scris că sunt persoane care văd o alchimie in practica artei culinare.

    Eu aş alege ca model de descriere al fabricării alimentelor,

    ramura industrială numită Metalurgie. Şi aş modela matematic activitatea culinară cu modele matematice folosite in Metalurgie,

    văzând mâncărurile ca nişte aliaje.

    Cred că metalurgişti sunt şi excelenţi bucătari

    Aşadar înainte de a creea şarja de ciobă de fasole, eu trebuia ca să o testez la fierbere.

    Ca absolvent de inginerie mecanica, am ceva cunoştinţe de metalurgie,

    şi cred că voi deveni un preparator de mâncare ( metalurgistul care zace în mine ) şi un împletitor de ciorapi acceptabil ( proiectantul de sisteme mecanice dixit ).

    în răspuns la: O fasolică pentru liniştea noastră #622
    suntonlain
    Participant

    Ieri după amiază până seara târziu, am comis a doua ciorbă de fasole.

    Am fiert la ea în dujmănie şi am tot adăugat apă atunci când vedeam ca scade.

    Deşi a fierto până a găsito dracii, fasolea tot nu a ieşit făinoasă, aşa cum ştiam eu că trebuie să fie o fasole de bun simţ.

    Înainte de a mai turna o canistră de apă fierbinte, am pus sare.

    A mai fiert niţel şi am turnat apa clocotită în paralel cu ciorba.

    După ce iar a fiert până a scăzut, iar am turnat peste ea apă clocotită,

    si apoi după câteva clocote

    am mai adăugat zarzavat pentru ciorbe, pătrunjel, leuştean şi nişte ulei in care prăjisem nişte spinări de pasăre.

    A ieşit o ciorbă de fasole cam sărată dar fara gust de fasole

    ci cu uşoare urme din gustul zarzavatului verdeţei şi uleiului de la prăjeala spinărilor de găini.

    Chiar adineauri am consumat 3 castroane din această saramură quasi-insipidă.

    Şi oloiul ( este o oală destul de respectabilă ) mai conţine încă multă fiertură …

    în răspuns la: situri interesante cu retete culinare #621
    suntonlain
    Participant

    Am răspuns ofertei dumitale, spunând ce găzduire web m-ar interesa. Şi nu aş da bani.

    Sunt pensionat medical şi-mi petrec timpul pe internet.

    Nu am talent in domeniul webdesign şi nici nu fac caz de aşaceva.

    Când o să-mi cadă în mână un computer care consumă puţin o să-l fac server permanent online. O să ţin pe el un server de joc creativ.

    în răspuns la: situri interesante cu retete culinare #610
    suntonlain
    Participant

    Virtual Jorjette project
    The first romanian site with Virtual Reality content

    Powered by Cristescu Bogdan and suntonlain

    Cum vi se pare ?

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 38 în total)