Se recoltează doar hribii de mărime mijlociei, se spală, se lasă să se usuce, după care se taie felioare ce se înşiră pe aţă cu mici distanţe între ele şi se pun la uscat la soare sau în poduri cu acoperiş de tablă. După ce sunt bine uscaţi, se păstrează în recipiente de sticlă închise ermetic.
La fel se usucă toate speciile de ciuperci comestibile, iar dacă aveţi nevoie, le puteţi transforma în pulbere sau le puteţi adăuga felioare în diferite preparate.
Etichete: #Bucataria fara focDe reţinut! Toate pulberile nu se păstrează mai mult de 7 zile.
Te rog sa mi scrii cum se obtin pulberile de ciuperci. Cu ce se macina ciupercile uscate?
Multumesc!
suna foarte high :) shrooms…
Sună, dar nu e chiar așa :) Hribii sunt foarte deliciosi, eu am cules anul acesta si i-am uscat. Nu a facut pulbere, ci ii folosesc asa uscati pentru pizza – inainte de a-i pune pe pizza ii pun la oparit si ei se umfla frumos!
Mama le transforma in pulbere si le foloseste pe foarte multe preparate!