Pulbere de hribi

Se recoltează doar hribii de mărime mijlociei, se spală, se lasă să se usuce, după care se taie felioare ce se înşiră pe aţă cu mici distanţe între ele şi se pun la uscat la soare sau în poduri cu acoperiş de tablă. După ce sunt bine uscaţi, se păstrează în recipiente de sticlă închise ermetic.

La fel se usucă toate speciile de ciuperci comestibile, iar dacă aveţi nevoie, le puteţi transforma în pulbere sau le puteţi adăuga felioare în diferite preparate.

De reţinut! Toate pulberile nu se păstrează mai mult de 7 zile.

4 comentarii la „Pulbere de hribi”

    1. Sună, dar nu e chiar așa :) Hribii sunt foarte deliciosi, eu am cules anul acesta si i-am uscat. Nu a facut pulbere, ci ii folosesc asa uscati pentru pizza – inainte de a-i pune pe pizza ii pun la oparit si ei se umfla frumos!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *