#729
Anonimcos_max
Participant

Jorjette, pe tine te deranjeaza pretul revistei, calitatea revistei sau faptul ca este tradusa dupa o revista italiana?
As vrea sa analizez si eu calitatea afirmatiei si analizei tale. O sa incerc sa iti fac o analiza mai avansata.
Costul unui produs se compune din mai multe componente: ai materie prima si ai mana de lucru + alte costuri (marketing, costuri fixe insemnand chirii, curent etc). Materia prima are pret foarte apropiat in ambele tari (daca te indoiesti poti compara preturile in multe domenii, iti dau si link-uri la produse identice, este cel mai simplu la electrocasnice si IT, pentru ca ai ProductNumber, produsul este absolut identic, nu exista dubii).
Variaza mana de lucru, de aici apare o diferenta reala la costuri. Acum intelegi de ce nu poti aplica pur si simplu regula de „3 simpla”, inmultind salariul mediu Romania cu pretul revistei italiene si impartind la salariul mediu Italia?
Daca te deranjeaza ca este tradusa dupa o revista straina…suntem in Romania, nu imi vine in minte o emisiune TV, concurs TV, revista etc care sa fie 100% creata in Romania, dar ma pot insela. Nu spun ca asta este o scuza pentru revista, spun doar ca asta este realitatea in care traim. Oamenii au spus ca revista este tradusa, nu vad cu ce au gresit.
Daca te deranjeaza calitatea traducerii, e singurul punct care ar putea sta in picioare din tot ceea ce ai scris. Voi compara si eu revistele din punct de vedere traducere si revin cu un comentariu.