Aceasta reteta de placinte rasucite cu cascaval este perfecta pentru o gustare delicioasa in weekend sau pentru o zi normala din viata noastra. Sunt atat de bune, incat nici nu-ti dai seama cand dispar din farfurie. Este o reteta simpla, se prepara destul de repede si fara dificultati. Aceste placinte rulate sunt perfecte pentru petreceri sau pentru serile cu prieteni invitati la o carte, la o bere. Sunt atat de delicioase, incat nimeni nu se va putea abtine sa nu serveasca cel putin o placinta, poate chiar pana la finalul serii, vei ramane fara o placinta in farfurile.

Ingrediente pentru placinte rasucite cu cascaval

  1. 500 g faina
  2. 250 ml lapte
  3. 1/2 plic drojdie uscata
  4. cascaval ras
  5. un praf de sare

Cum se prepara placinte rasucite cu cascaval

Placinte rasucite cu cascaval

Se framanta aluatul de placinte din ingredientele de mai sus, pana se dezlipeste de pe maini si de pe vas si se lasa sa creasca. (laptele trebuie sa fie caldut) Atunci cand framantati, este de preferat sa puneti putin cascaval in faina, sare, drojdie, sa le amestecati si apoi sa turnati laptele caldut, insa nu tot o data. Este obtional, insa la aluatul de placinte puteti adauga si un strop de ulei, de masline sau ulei de floarea soarelui. Dupa ce aluatul de placinte a crescut suficient, se intinde o foaie de jumatate de cm. si se taie fasii late de 1 cm.

Peste acestea se rade cascaval ( aici nu este limita la cantitate). Fiecare fasie se ruleaza si se aseaza apoi „culcata” in tava pentru a se introduce la cuptor. Se pot unge cu ou batut, dar eu le-am lasat fara de data aceasta.  Pentru un gust deosebit, pe deasupra se pot presara seminte de mac, chimen sau susan. La caldura aluatul va creste si va deveni pufos iar placintele vor avea un model de cochilie de melc.

Se servesc calde sau reci, oricum, va va fi pofta numai uitandu-va la ele, sa nu mai vorbim de mirosul extraordinar de cascaval topit..

Pofta mare!

Share the Love!

10 comentarii la „Placinte rasucite cu cascaval – Descopera cum se prepara acasa”

  1. Adriano

    Urmaresc blogul tau de ceva timp, imi place foarte mult. Am incercat aceasta reteta si pot sa zic ca a iesit foarte bine, multumesc.

  2. raluxas

    nu ma provoca, caci am ramas fara faina :))

  3. raluxas

    doar ca nu e animalut esti dezamagit? sau de reteta si aspect?

    1. dominic

      Pai eu astept cocostarcul si tu vii cu panglicute rasucite?
      Arata bine si asa si sunt convins ca au si gust bun, dar zau, aveam pretentii mai mari de la tine ;)

  4. dominic

    Sunt foarte dezamagit :(
    Ai trecut la bucataria non-figurativa? Nicio gargarita, niciun purcelus? Nu-mi vine sa cred…

  5. raluxas

    Pai fiecare etapa este importanta, nu-i asa ?

  6. Florin Morosan

    Probabil că sunt delicioși. Și nici nu e greu să îi faci, plus că arată bine. Îmi mai place că au fost făcute multe poze cu preparatul …

  7. raluxas

    Fotografiile le-am facut cu telefonul mobil caci nu aveam acumulatori la camera. Acum am acumulatorii incarcati dar nu am ce fotografia :)

  8. alfa

    Sunt un mare fan, au iesit dementiale. Dar sa stii ca fotografiile nu sunt tocmai pe masura pufoseniilor.

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *