RDS vs. Clicknet

După ce am semnalat problema cu internetul de mică sau deloc viteză, mi-am dat seama cât de mult ne afectează pe noi webmasterii dacă utilizatorii de conexiune la NET nu o folosesc. O dată pentru că poate au altceva de făcut şi a doua , atunci când „le cade netul”.

Sunt două mari chestiuni pe care orice webmaster (chiar şi blogger să fii) dacă nu le iei în considerare, ajungi să ai de suferit. Bun, dar ce poţi face căci sunt lucruri care nu depind de tine! Şi pe lângă asta nici nu le poţi prevedea!

În mare parte da, nu ai ce face pentru vizitatorii tăi care au probleme cu net-ul. Totuşi, dacă repercursiunile problemelor tehnice la un provider de net ajung până la site-ul meu sau al tău, oare acesta nu este mai mult decât un semnal de alarmă?

RDS luna asta a cam tremurat. Conexiunea în toată ţara a căzut zilnic. Uneori câteva ore nu a fost semnal. Cum ei sunt forţa majoră în materie de servicii de internet, se pare că au provocat dileme în statistici. Totuşi după procentajul de scădere, îmi dau seama că există o altă sursă de net mai stabilă. Tind să cred că luna asta Clicknet nu a avut probleme. Romtelecom şi RDS au modalităţi diferite de a oferi serviciile. Romtelecom foloseste modem, iar RDS cablare standard. Se pare că infrastructura gândită de cei de la Romtelecom îi favorizează atunci când e vorba de vremea de afară care strică sau dărâmă. Până la tine la uşă, Romtelecom merge din bloc în bloc, pe când RDS mai trece şi strada! Romtelecom are cablaje subterane folosind infrastructura telefonică, pe când RDS merge predominant pe stâlpi!

Preţul la servicii nu diferă mult. Poate Clicknet e mai scump decât RDS, dar din punct de vedere teoretic (şi cred că şi practic) e un serviciu de internet de mare viteză, mai stabil decât RDS!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 14 Pareri

  1. Anonim Anonim
  2. Alex Alex
  3. Elly Elly
  4. Alexandra Alexandra
  5. Toto Toto
  6. ramonika ramonika
  7. Derscanu Derscanu
  8. Lucian Lucian
  9. Florin Morosan Florin Morosan

Spune parerea ta!