Putin cu magie pentru Rosia Montana

RRM (referendum Rosia Montana) sau mai bine spus cum sa ne dam palme unul la altul, vrea sa ma faca pe mine sa privesc secunda ce a trecut ca fiind ultima dintr-un lung sir de slabiciuni temporale ce au ca principal punct de atractie, nevoia mea de a depasi varsta de 200 de ani, traiti aici pe Pamant!

E nevoie oare sa va comunic un comunicat truncat din sms-ul primit de la seful, sefului, celui ce a scris textul? Alambicat? Pai cum sa iti explic mai clar de unde a aparut Referendumul pentru Rosia Montana?

Pai, stai ca nu e gata si chiar asa la pachet!(Link!!!! nu te du de tot inca!!!)

1. Noi nu va vrem

Eu am tot incercat sa le spun, ii caut pe toate canalele si cand ii gasesc le spun clar pozitia mea. Crede-ma ca nu ajunge sa fac doar eu asta. Bine, OK, mai sunt si practicantii de jumbuslucuri dincolo de limita imposibilului, care prin rezonabile jeturi de manifestare creationala, adauga cate un semnul exclamarii la fiecare idee de mai sus si jos de randul ce il citesti. TOT NU AJUNGE!

Salvati Rosia Montana – Maia Morgenstern

2. Cum adica repornirea mineritului „vine la pachet” cu: crearea de locuri de munca, revitalizarea mediului de afaceri, dezvoltarea economica durabila, cresterea nivelului de trai, etc.

Aici chiar sunt luat de prost. Ma!! Eu sunt om nu lingura sau facaleț! Ce mancav-ar raiul cum spunea un fiu al omului, vreti voi sa faceti? Adica asa ne-a fost vorba cand am plecat de-acasa? Sa ne fulgerim unul pe altul in gura? Fulgera, Fulgerica ca te Fulger si eu! FULGERA FULGERICA CA TE FULGER SI EU!

3. Nu mai are nici un rost, ei tot ne strica lucrul, spun la oameni iar ca VOTUL E DEMOCRATIC SI SCHIMBA CEVA!

Cand m-am trezit eu, parca am fost destul de clar cand v-am transmis ca democratia nu apartine de dimensiunea libertatii!? Deci ne stricam socoteala si facem fiecare de capul lui? Si voi si eu si unu altul, suntem oameni, sau nu suntem decat noi, voi nu?! CUM? NUMAI NOI SUNTEM OAMENI, VOI NU? NU?!

4. La cate numere pot exista, nu ma mira ca teoreticul a devenit realitatea dulce realitate, ambigua!

Adica voteaza DA sau NU pentru Rosia Montana si vei fi notat ca si cum „oamenii X merg pe strada si fac Y pasi”. Nu ai cum sa reusesti sa imi strici mie sederea in Apuseni. Nu te las sa deschizi gaurile in pamant, si sa imi deranjezi iar pe fratele meu LEMURIAN. Nu poti sa iti vezi de treaba ta pana se intoarce acasa fratele ATLANTIDIAN? A zis clar, ma duc si vin iar! Ce conteaza pentru tine cand vine daca a spus clar ca vine sigur? Dar sa zicem ca lasam asta deoparte, de ce totusi strici propria noastra casa? Unde dracii apelor vrei sa ne ducem noi astia ce sadem linistiti? Vrei sa ne omori de tot? Vin acusi, nu se stie cand, dar fratele tau mai mare o sa ma linisteasca si o sa imi dea noi elemente (prin canalele alea, desigur) cu care te voi tine ocupat, pana vine el cu mostenirea neamului nostru!

5. In acest moment vreau doua lucruri, tu si un nou tir de jucarie, mov cu roti galbene si verzi!

Pentru ca tu si copii ce vor veni sunt elemente vitale in ceea ce inseamna elemente ale educatiei. Adica o jucarie sa nu i-o mai ofer la copil? Adica daca DA, tu esti cel care considera ca repercursiunile sunt si trebuie sa fie parte din educatia lui? Ori, inteleg, defapt e NU, adica ii dau jucarii si ii spun ca viitorul e in mainile lui! Inteligent, serios, esti super cool, la ideea asta numai un tanc se putea gandi! Bravo, imi placi mai mult acum!

Eu nu sunt poet si nici Mark Twain, dar stiu sa sesizez zonele brutale ce brutalizeaza, cu o gasca plina de brutali, pe cei din sau din afara zonei! Acum poate va merge cu Rosia Montana, dar pentru lespede, sigur va luati rasplata, ca pe aia no mai puteti folosi in veci (ori pana vine fratele mai mare, desi atunci e oricum fara folos).

Acum la incheiere, sa va spun defapt ce face aplicarea exploatarii mineritului de la Rosia Montana in livada mea

La mine in livada, stiti voi, un hectar si 20 de ari de pamant pe care am cativa pomi (meri, ciresi si pruni) si ceilalti 45 de ari la fel cu pomi, toti pomii au dobandit un fel de mazga tip mucegai, ce de la an la an se extinde pana cand orice copac de pe la 5 ani, incepe sa fie plin de o chestie ca un fel de muschi de copac.

Parau cu aur din Ardeal pentru Referendum Rosia Montana

Acest parazit, intr-un fel usuca pomii incetul cu incetul. Recolta de fructe e mica, si cel mai ciudat, creaza niste afectiuni in oameni, ceva de neinchipuit, nu ca si tip de boala ci ca numar de bolnavi cu aceeasi afectiune.

Cand au aparut acesti copaci bolnavi in livezi, momentul a coincis cu deschiderea mineritului din muntii Apuseni. Se revarsau in paraie cianuri si deseuri folosite la spalarea aurului si a uraniului.

Localnicii stiu ca atentia maxima nu era orientata pe aur ci pe uraniu! Chiar si acum localnicii stiu ca de la Rosia Montana, in stadiul actual, se cara lunar peste o tona de uraniu ce pleaca peste hotare in locatii nestiute (se stie doar ca ies pe la unguri)!

Eu nu am trait aici sa vad cum arata zona inainte de deschiderea mineritului, dar desi de cativa ani de cand sa inchis exploatarea, natura incepe sa se refaca, nu pot spune ca acum arata ca atunci cand nu turnau otrava in izvoarele din pamant! Mai este nevoie de inca vreo 50 de ani ca sa se refaca natura complet.

Va rog, lasati-ma numai o ora sa privesc natura din Muntii Apuseni, peste 50 de ani! Dupa aceea puteti sa o distrugeti complet! Daca va temeti ca nu o sa aveti cu ce contribui la evolutia si cerintele pietei economice mondiale, va ajut eu, promit sa va invat tot ce nu stiti voi despre oameni, dar voi trebuie sa imi promiteti ca nu va atingeti de uraniul si aurul din pamantul din Muntii Apuseni!?

Ce spuneti, batem palma?

Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 3 păreri

  1. Daria Daria
  2. Studio 9 Studio 9

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.