10 Retete cu avocado – cum sa prepari acasa avocadele

Bile de orez umplute cu somon și avocado

Aceasta este preferata mea din toate aceste retete cu avocado, asa ca va recomand sa o incercati!

Ingrediente necesare pentru aceasta reteta speciala

  • 2 cesti de orez (pentru sushi) spalat
  • 5 linguri de condimente pentru sushi
  • 1/2 avocado mic, cojit
  • 1/2 lamaie mica, stoarsa
  • 1/2 morcov, tocat marunt
  • 1/2 castravete proaspat, tocat marunt
  • 50 g felii de somon afumat, tocat
  • 3/4 ceasca seminte de susan, prăjite
  • sos de soia, pentru servire
bile de orez cu avocado si somon

  Mod de preparare bile de orez

Pune orezul cu 2 cani de apa intr-un vas, la fiert. Se aduce la punctul de fierbere la foc mediu, apoi se reduce la minim. Se acopera vasul si se lasa sa fiarba aproximativ 15 minute sau pana cand orezul e aproape fiert. Se ia de pe foc si se lasa cu capacul inca 10 minute. Se amesteca orezul cu condimentele, amestecand usor cu o furculita, apoi se intinde orezul pe o tava pe care ai acoperit-o deja cu hartie de copt.  Se lasa asa aproximativ o ora, sau pana se raceste bine.

Separat, avocado cu zeama de lamaie se amesteca bine pana obtii un piure. Pasul urmator – cu mainile umede, imparte orezul in 16 portii egale, care le asezi pe un fund de lemn mai mare, acoperit cu hartie de copt. Cu varful degetelor faci loc in mijlocul fiecarei portii, astfel incat sa pui cate o lingurita de piure de avocado, morcov, castravete si somon (morcovul, castravetele si somonul – se impart in 16 portii egale). Se acopera umplutura cu orez astfel incat se formeaza bile care se dau prin semintele de susan prajit. Asezi bilele pe o farfurie si le dai la frigider pentru o ora, dupa care le poti servi cu sos de soia.


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 7 Pareri

  1. Nicoleta Nicoleta
  2. Nicoleta Nicoleta
  3. V2l3ntin2 V2l3ntin2

Spune parerea ta!

 

Sus