Ingrediente rulada cu sunca, brinza si spanac:  

  • 500g spanac,
  • 200g cascaval,
  • 150 gr brinza crema sau brinza topita,
  • 200g sunca felii,
  • 300 ml. lapte ,
  • sare,
  • piper,
  • condimente pentru legume

MOD DE PREPARARE RULADA CU SUNCA BRANZA SI SPANAC:

Spanacul se fierbe in lapte si apoi se stoarce bine de tot. Se toaca marunt si se amesteca cu oul batut, sare, piper si condimentele.

Se intinde o foaie cit mai uniform,se da la cuptor si se presara cu cascaval .Se da la cuptor pina cind cascavalul prinde putina culoare . Se scoate si se lasa la racit.Se intinde crema de brinza si deasupra se pun felii de sunca. Se va rula incet cu ajutorul hirtiei de copt si se va lasa la rece citeva ore. Se vor taia felii. Este un preparat neasteptat de  delicios. Pofta buna!

Share the Love!

55 de comentarii la „Rulada cu sunca, brinza si spanac”

  1. prozaic
    prozaic

    buna jorjette, poza mea nu se vede pe pagina dvs de facebook facebook, poate ca pentru ca este prima sau daca este alt motiv va rog sa vedeti ce se intimpla.

    1. Jorjette

      Multumesc că mi-ati spus, nici nu mi-am dat seama. În mintea mea eram sigură că este, însă nu l-am găsit și l-am pus acum. Nu știu ce s-a întâmplat pentru că articolele se publică automat pe facebook…chiar și înainte de începerea concursului se publicau…

  2. veonica
    veonica

    Am facut si eu rulada ta si este chiar neasteptat de buna, te felicit pt alegerea facuta.Ai spus ca revii cu o reteta de Supli, cand o vedem ca as vrea sa o incerc si pe aia, dupa cum a iesit rulada stiu sigur ca si asta va iesi bine si va fi gustoasa.

  3. rodica11
    rodica11

    Forte multe retete bune aici, insa asta arata super si chiar cautam o idee de aperitiv

    1. prozaic
      prozaic

      ma bucur pentru ca am putut sa iti fiu de folos.

  4. Jorjette

    Da, știu (cred ca se cheama suppli), am mâncat o singura data in Italia, insa nu-mi amintesc să fi conținut și șuncă. Oricum farfuria arată foarte bine cu aceste 2 preparate.

    În schimb am găsit o rețetă italiană pe care sper să o fac în curând, tot niște biluțe, dar mai mari ca niste portocale.

  5. prozaic
    prozaic

    Jorjette in foto mai sunt niste crochete de orez umplute cu mozzarela si sunca, o specialitate italiana imi scapa numele acuma ( poate ma ajuta cineva) Sint foarte bune si gustoase si ele. Cred ca am sa pun si reteta lor in curind.Am citeva poze din timpul prepararii insa poze finale nu am decit din mai multe pozitii la aceasta farfurie asa ca … trebuie sa imi fac timp sa le fac iar. Merita ca sunt ff bune

  6. Jorjette

    Într-adevăr, arată extraordinar de bine și apetisant, însă aș vrea să-mi spui ce se mai află în farfurie…tot un fel de rulouri…si nu sunt cu spanac și cu brânză, așa că nu ne-ar supăra câteva indicii!!

    Și mie mi-e poftă de ce e în farfurie, însă nu avem nici brânză nici spanac, așa că pentru seara aceasta o să gătesc o mâncărică cu linte cu niște turtițe pe care acum le coc pe plită.

    1. Catalina
      Catalina

      ce as manca si eu niste turtite pe plita, sunt nemaipomenite:D

      1. Jorjette

        Cătălina, poți să faci și tu turtițe acasă. Faci un aluat normal (făină, drojdie cu zahăr și cu apă apă călduță, sare, ulei) pe care îl lași la dospit jumătate de oră – o oră.Împarți aluatul și faci câteva turtițe pe care le coci pe aragaz într-o tigaie de teflon, fără să pui ulei. Sunt delicioase.

        De sărbători am făcut cele mai bune turte de până acum – turte cu cartofi. Am fiert câțiva cartofi în coajă, după ce au fiert i-am decojit, i-am dat pe răzătoare și i-am amestecat cu făină, după care am adăugat drojdia cu zahăr și cu apă, am frământat și au iesit cele mai bune turtițe!

        Dacă vrei în turte poți pune tot felul de semințe – susan, mac, stafide, semințe de in, nuci, alune…orice, sau când le pui în tigaie poți presăra pe ele puțină sare!

  7. Eliza
    Eliza

    Sunt la serviciu si astept sa plec acasa ca nu am mancat aproape nimic azi, sunt moarta de foame. Nu stiu cum am ajuns pe blogul tau tocmai acum.
    Acum vreo 10 zile am fost in vizita la o prietena si m-a servit cu o placinta cu spanac si branza. Absolut delicioasa! Citind reteta ta mi-am adus aminte de placinta si au inceput sa imi curga balele.

    1. prozaic
      prozaic

      ma bucur foarte mult ca iti place reteta. Nu e greu de facut

  8. ioana
    ioana

    Ce frumos arata!!! ai muncit ceva.Imi place foarte mult si ornamentul din morcov. Ce mai…. o prezentare de exceptie de adevarat bucatar.As vrea sa gust din fotografie asa de bine arata.

    1. prozaic
      prozaic

      multumec mult Ioana. Am muncit, asa este. Ma bucur ca va place

  9. georgia
    georgia

    super reteta si super prezentare

    1. prozaic
      prozaic

      iti multumesc mult pentru apreciere

  10. mitza
    mitza

    imi place reteta, am sa o incerc si eu. Mi se pare interesanta pentru ca merge si la copii care nu maninca spanac, am sa revin sa iti spun cum a fost primita de cel mic al meu.

    1. prozaic
      prozaic

      Ma bucur ca iti place, dupa ce o incerci sa imi spui daca ti-a placut.La mine copii o devoreaza, e perfecta pt ei

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *