Ruperea membranelor sau cand ti se rupe apa

Niciun comentariu la Ruperea membranelor sau cand ti se rupe apa

Pe toata durata sarcinii, copilul care se dezvolta este protejat în lichidul secretat de sacul amniotic. Pe parcursul primei etape a travaliului, acest lichid amniotic amortizeaza miscarile capului copilului în timp ce acesta este împins în colul uterin. Sacul amniotic se rupe de obicei de la sine la sfârsitul primei etape a travaliului. De cele mai multe ori sacul amniotic va începe sa piarda lichid sau sa se rupa chiar înainte de începerea travaliului. Acest lucru va declansa Travaliul.

Absenta lichidului amniotic nu interfereaza în mod direct cu desfasurarea travaliului, dar un sac amniotic care s-a rupt cu mai mult de 24 de ore înainte sporeste riscurile aparitiei unei infectii. Daca travaliul nu s-a declansat si o cantitate mare de lichid indica ruptura sacului amniotic, contactati imediat medicul.

Sacul amniotic este de obicei rupt în mod artifical de medic la sfârsitul primei faze a travaliului pentru a facilita nasterea. Aceasta procedura este nedureroasa.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *