Salata de legume cu maioneza sau salata boeuf fara carne

Cea mai simpla si cea mai des intalnita salata de legume este celebra salata de boeuf. Salata de legume preparata in acest mod este foarte des consumata la sarbatori, este o mancare cu o putere traditionala mare. Reteta originala include si carne (cel mai des folosim pieptul de pui), dar va propun varianta fara carne pentru ca este la fel de gustoasa.

Din ingredientele de mai jos, veti obtine o cantitate de salata de legume destul de mare, de aceea aceste cantitati sunt perfecte pentru retetele de sarbatori de Craciun cand toata familia sta la masa. In aceasta perioada se consuma foarte mult salata de boeuf si fie ca ai musafiri, fie ca servesti alaturi de cei dragi, iata reteta de salata de legume cu maioneza:

Ingrediente pentru salata de legume 

  • 2 kg cartofi
  • 300 g mazare congelata
  • 300 g morcov
  • 1 borcan gogosari in otet
  • 1 borcan castraveciori in otet sau castraveti murati
  • 3 oua
  • 3 linguri de mustar
  • 400 ml ulei
  • sare si piper dupa gust

Cum se prapara salata de legume

  1. Fierbem cartofii si morcovii apoi ii lasam la racit.
  2. Mazarea o oparim putin si o scurgem de zeama.
  3. Racite, legumele se taie cubulete.
  4. Gogosarii si castravetii la fel, dar inainte de a-i amesteca cu celelalte ingrediente, scurgem bine toata zeama.
  5. Apoi pregatim maioneza din 2 galbenusuri fierte si unul crud. Daca vrei poti sa incerci cu toate galbenusurile crude, daca esti atenta, iti va iesi o maioneza extraordinar de buna. Albusurile fierte le tocam in salata.

Cum se face maioneza pentru salata

Amestecam bine galbenusurile si apoi adaugam cate putin ulei si cate o lingura de mustar. Pentru a nu se taia maioneza si pentru un gust putin acrisor, se adauga pe parcurs zeama de lamaie, daca iti doresti o maioneza mai usoara. La final presaram sare si piper peste legume si apoi amestecam usor si maioneza.

Oprim putina maioneza pentru a orna salata de legume. In afara de maioneza, salata de legume poate fi ornata dupa specificul sarbatorilor, cu  diferite ingrediente ce creaza o imagine atractiva (fasii de gogosari sau castraveti, bucatele de albus de ou). Conteaza foarte mult cum servesti preparatele, cu cat arata mai bine, cu atat il  mancam mai cu pofta.

Pofta buna va doresc la salata de legume fara carne!

Daca iti place sa gatesti si vrei sa impartasesti si cu ceilalti pasiunea ta, atunci astept retetele tale aici. (vor fi publicate cu numele tau)


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune parerea ta!