Fuxi adevăratul Enoh din Biblie

Fuxi adevăratul Enoh din Biblie

Interesantă şi plină de mistere este şi mitologia chineză. Am aflat că Nuwa şi Fuxi (sau Fu Hsi) sunt 2 personaje foarte importante. În mitologia chineză eternitatea este simbolizată de o broască ţestoasă numită Ao şi se spune că în urma unei catastrofe cosmice cu efecte diluviene, zeiţa Nuwa s-a folosit de această broască (sau numai de un picior al ei) pentru a propti cerul, care se înclinase ameninţător.

În tradiţia chineză mulţi autori vechi au scris despre Nuwa şi Fuxi, doar că un adevăr nu se păstrează într-un singur loc ci poate în părţi compuse de la toţi. Aşadar autorul Lu Tong spune despre cei doi că ar fi soţ şi soţie. Autorul Li Rong spune într-unul din volumele sale cum că cei doi erau fraţi dar au devenit soţ şi soţie.

În foarte multe mituri chinezeşti nu se distinge clar dacă Nuwa este creatoare, mamă sau zeiţă. Cert este că cei doi mereu sunt descrişi ca protectori, ca eroi, ca salvatori.

O legendă spune despre cei doi că s-au retras în munţii Kunlun ca singuri supraveţuitori ai omenirii, după ce pământul a fost cuprins de un potop. Acolo ei s-au rugat pentru un semn la „stăpânul raiului”. Entitatea divină le-a acceptat uniunea celor doi şi ei au început să procreeze pentru a recrea umanitatea. Doar că actul creerii era desavârşit într-un mod straniu. Fuxi şi Nuwa confecţionau figurine din lut şi le suflau viaţa.

Într-o pictograma veche găsită în regiunea Xinjiang, Fuxi şi Nuwa sunt prezentaţi într-o simbolistică a doi şerpi încolăciţi ca în modul spiralelor duble sau ADN-ul.

Fuxi este considerat ca fiind inventatorul scrisului, deşi există mituri ce spun că scrisul a fost descoperit de Cangjie.

Potrivit Figurismului, Fuxi a fost adevăratul Enoh, patriarhul biblic. După Mirza Tahir Ahmad, al patrulea Calafat al Comunităţii musulmanilor Ahmadiyya, toate religiile chineze au origini în învăţăturile lui Fu xi.

După multe studii, după ce s-au urmărit presupunerile mişcăriii Figurismului, s-a observat că majoritatea adevărurilor biblice se regăsesc în cartea I Ching, sau Cartea schimbărilor, un fel de Biblie a chinezilor, fiind o carte clasică, veche, datând de prin 223 Î. Hr.

1 thought on “Fuxi adevăratul Enoh din Biblie”

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *