Bibanii evisceraţi şi condimentaţi uşor se aşeazã pe o plitã pe care s-a presãrat sare sau pe un grãtar. Dupã ce s-au copt bine, se curãţã solzii arşi, se aşeazã într-o cratiţã şi se toarnã peste ei sosul, preparat astfel:
Sosul nr. 1:
Se zdrobeşte usturoiul şi se freacã într-un castron cu puţinã apã pânã devine o pastã albã, lãptoasã.
Se adaugã uşor apã, pânã la cantitatea optimã, se adaugã sare dupã gust şi o linguriţã cu oţet.
Sosul nr. 2:
Se cãlesc douã-trei roşii şi un ardei tãiat mãrunt într-o cratiţã. Se adaugã un pahar cu apã, se dã într-un clocot şi se adaugã sosul nr. 1.
Se ia de pe foc şi se toarnã peste bibani, care trebuie sã fie cât mai fierbinţi.
O mãmãligutã vîrtoasã şi un pahar cu vin alb, sec, vin sã completeze acest preparat deja clasic.
Poftã bunã!
mm, fiind iubitor de peste o sa incerc reteta. arata gustos