Bibanii evisceraţi şi condimentaţi uşor se aşeazã pe o plitã pe care s-a presãrat sare sau pe un grãtar. Dupã ce s-au copt bine, se curãţã solzii arşi, se aşeazã într-o cratiţã şi se toarnã peste ei sosul, preparat astfel:

Sosul nr. 1:

Se zdrobeşte usturoiul şi se freacã într-un castron cu puţinã apã pânã devine o pastã albã, lãptoasã.

saramura-de-biban

Se adaugã uşor apã, pânã la cantitatea optimã, se adaugã sare dupã gust şi o linguriţã cu oţet.

Sosul nr. 2:

Se cãlesc douã-trei roşii şi un ardei tãiat mãrunt într-o cratiţã. Se adaugã un pahar cu apã, se dã într-un clocot şi se adaugã sosul nr. 1.

Se ia de pe foc şi se toarnã peste bibani, care trebuie sã fie cât mai fierbinţi.

O mãmãligutã vîrtoasã şi un pahar cu vin alb, sec, vin sã completeze acest preparat deja clasic.

Poftã bunã!

Share the Love!

Un comentariu la „Saramură de biban”

  1. Catalin Stoica
    Catalin Stoica

    mm, fiind iubitor de peste o sa incerc reteta. arata gustos

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *