Schimb de link 2 way vs. 3 way?

schimb-de-link-3-way

Care oare ar fi soluţia cea mai facilă pentru viitorul SEO? Mă întreb dacă un schimb de link chiar va furniza satisfacţii atât de mari celor care aderă la aşa ceva, unii în stilul barbar, adică în stilul brutal.

Sincer eu vedeam până de curând schimbul de link, 2-way, adică eu pun link aici către site-ul tău, şi tu pui link la tine către site-ul meu. Schimbul de link 2-way adică în 2 sensuri cică pierde teren. Unele persoane, predispuse la simpatii şi recunoştinţe grandioase în domeniul studiilor profunde ale dezvoltării online, susţin că motoarele de căutare în viitorul apropiat vor favoriza un altfel de schimb de link-uri, anume cel 3-way.

De la 2-way la 3-way este o mică diferenţă, anume, un site în plus. Pe lângă faptul că nu văd cum ar favoriza Google acest sistem şi în special în defavoarea celui tradiţional, nu cred că este chiar ceva mult mai bun.

Cum decurge un schimb de link 3-way?

schimb-de-link-3-way

Păi trebuie ca măcar unul din participanţii la schimbul de link, să aibe 2 site-uri. În alt caz 3 persoane să se asocieze pentru schimbul de link. Ideea e că se realizează un semi circuit închis. Site-ul 3 trimite link către site-ul 2 care trimite link către site-ul 1. Ideea fiind că site-ul 1 nu trimite link către ei ci doar primeşte!

O schemă simplă, întradevăr mai mare ca şi număr de elemente, dar totuşi cu nimic deosebit pentru a primi o extraordinară simpatie de la motoarele de căutare. De ce?

Pentru că ideea dezvoltării web-ului stă în a se folosi toate resursele şi în special tot ce mişcă nou, pe când, oamenii care intră în online, intră cu un site nu cu 2 sau cu mai multe cum fac unii. Deci probabilitatea de a găsi schimb de link între 2 unici webmasteri este mult mai mare decât cea în care găseşti webmasteri multilaterali, multi orientaţi cu mai mult de 2 site-uri.

În fine, făceam o aluzie la părerea unora cum că 3-way e mai bun şi mai de viitor şi mai important decât 2-way. Eu unul cred că nu aşa stă comparaţia, nu între mai bun şi mai de viitor ci poate doar mai eficient sau cu mai multe câştiguri!

Jorjette C
Author: Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

6 comentarii la „Schimb de link 2 way vs. 3 way?”

 1. Schimbul de linkuri nu e solutie de viitor dupa parerea mea, teoretic, continutul de calitate e cea mai curata modalitate de ati crea un nume in online, sigur acum, e greu ca mai nimeni nu pune link catre siteul nostru. Dar stii cum e, seo se face cu bani, se cumpara linkuri, pana si fani pe Facebook, popularitate.
  Sa ai un site atat de bun incat ceilalti sa te promoveze, vorbeasca despre tine, e ceva foarte greu, dar solutia de vis a oricarui proprietar de site.

  1. Ai vrut tu neaparat sa apara linkul tau la comentariu sau ce e cu ideea asta? Cum adica nu e de viitor schimbul de link? Linkul e viitorul nene! Cum devine siteul tau cunoscut daca nu exista link catre el pe alte siteuri? Nu ai cum decat daca faci publicitate in media, ziare, televiziune, ceea ce implica costuri prea mari.

   Vorbesti si tu asa ca sa spui ceva!

 2. Schema cu circuit închis este posibilă doar că se vorbeşte despre aceasta prezentată în articol pentru că se crede că dacă un site trimite link către altul şi acesta trimite către altul, cel din urmă ar primi o cotă calculată ceva de genul 1+1 deşi procentajele sunt în joc dar oricum cam aşa sună.

  Există toate metodele, şi poţi pune link în orice schemă, ceea ce nici eu nu am înţeles este ideea asta, de ce 3-way mai bun decât celelalte!

  Oricum dacă schema se lărgeşte la mai multe siteuri, să spunem nu 3 ci 10, al 10-lea care primeşte link este cică şi mai mult favorizat!

 3. Usi de interior

  Eu nu cred ca are importanta modul in care se pun link-urile. Robotii motoarelor de cautare apreciaza un site in functie de multi factori, printre care si popularitatea lui, aici intrand si link-urile, dar nu are importanta cum sunt distribuite.

 4. Eu cred ca solutia 2-way este una simpla si eficienta. Eu cred ca o varianta 3-way ar putea fi astfel: site1 pune link in site2, site 2 pune link in site3, iar site3 pune link in site1, astfel s-ar realiza un cerc si fiecare ar avea un link intr-ul alt site decat site-ul de la care a primit link.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.