Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Schimb de link 2 way vs. 3 way?

Care oare ar fi soluţia cea mai facilă pentru viitorul SEO? Mă întreb dacă un schimb de link chiar va furniza satisfacţii atât de mari celor care aderă la aşa ceva, unii în stilul barbar, adică în stilul brutal.

Sincer eu vedeam până de curând schimbul de link, 2-way, adică eu pun link aici către site-ul tău, şi tu pui link la tine către site-ul meu. Schimbul de link 2-way adică în 2 sensuri cică pierde teren. Unele persoane, predispuse la simpatii şi recunoştinţe grandioase în domeniul studiilor profunde ale dezvoltării online, susţin că motoarele de căutare în viitorul apropiat vor favoriza un altfel de schimb de link-uri, anume cel 3-way.

De la 2-way la 3-way este o mică diferenţă, anume, un site în plus. Pe lângă faptul că nu văd cum ar favoriza Google acest sistem şi în special în defavoarea celui tradiţional, nu cred că este chiar ceva mult mai bun.

Cum decurge un schimb de link 3-way?

schimb-de-link-3-way

Păi trebuie ca măcar unul din participanţii la schimbul de link, să aibe 2 site-uri. În alt caz 3 persoane să se asocieze pentru schimbul de link. Ideea e că se realizează un semi circuit închis. Site-ul 3 trimite link către site-ul 2 care trimite link către site-ul 1. Ideea fiind că site-ul 1 nu trimite link către ei ci doar primeşte!

O schemă simplă, întradevăr mai mare ca şi număr de elemente, dar totuşi cu nimic deosebit pentru a primi o extraordinară simpatie de la motoarele de căutare. De ce?

Pentru că ideea dezvoltării web-ului stă în a se folosi toate resursele şi în special tot ce mişcă nou, pe când, oamenii care intră în online, intră cu un site nu cu 2 sau cu mai multe cum fac unii. Deci probabilitatea de a găsi schimb de link între 2 unici webmasteri este mult mai mare decât cea în care găseşti webmasteri multilaterali, multi orientaţi cu mai mult de 2 site-uri.

În fine, făceam o aluzie la părerea unora cum că 3-way e mai bun şi mai de viitor şi mai important decât 2-way. Eu unul cred că nu aşa stă comparaţia, nu între mai bun şi mai de viitor ci poate doar mai eficient sau cu mai multe câştiguri!

Discuții: 6 păreri

  1. Vasile Vasile
  2. Marius Marius
  3. Usi de interior Usi de interior
  4. Anonim Anonim

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.