SEO: Inutilităţi în sidebar!

Reguli de aur se numesc ideile ce le voi puncta mai jos. Dacă ai un blog sau un site, şi nu ai trafic peste 500 de vizitatori pe zi, sunt lucruri pe care nu ar trebui să le faci. Da! Îţi spun ce nu trebuie să faci, nu ce să faci!

1. Ideea de Blogroll

Partea cea mai şmecherită a blog-urilor este secţiunea Blogroll. Este veche, de când s-a inventat blogul şi nu este abordată inteligent de mulţi bloggeri! Când te apuci să îţi optimizezi blogul trebuie prima dată să-ţi bagi nasul în blogroll!

Dacă ai un blog la început de drum, nu au ce căuta la tine în blogroll mai mult de 10 link-uri. Toate link-urile trebuie să fie nofollow. Nu faci schimb de link când eşti la început de drum şi nici nu recomanzi pe cineva dacă el nu te recomandă. În blogroll trebuie să ai doar site-uri cu pr mai mare decât al tău (mai ales dacă tu ai PR0) şi care trimit link către tine!

2. Plugin-uri inutile

La început de drum tu trebuie să scrii, şi să ai activitate şi la tine şi la alţii pe blog. Nu te ajută plugin-urile gen Top 10 comentatori, sau random posts, ori related posts! O temă curată, fără recomandări cu oameni bolnavi în sidebar, fără link-uri către donatii şi fără bannere către emag sau alte magazine!

În sidebar ar trebui să ai categorii, eventual paginile, ultimele comentarii si atat! Restul widget-urilor sunt inutile! Ce nu te ajută nu ai de ce să foloseşti. La început de drum nu creezi ambient pentru vizitatori ci încerci să îţi urci blogul în trafic!

3. Meta sidebar, calendar, arhive şi footer

Implicit orice prostie rămâne cu chestii implicite. Când iei o temă free, ai şi chestii implicite şi chestii care nu apar decât dacă le pui tu. Prostiile implicite şi inutile sunt mesajele din footer, calendarul, arhivele, tag-urile şi secţiunea Meta din sidebar. Ca blogger trebuie să ştii direct adresa de a intra în Dashboard. Nu ai nevoie de link pe prima pagină pentru asta. Nu trebuie să dai link către wordpress. În footer nu ai de ce să pui link către cel care a făcut tema. WordPress este opensource, totul trebuie să fie gratis şi fără obligaţii! Fără calendar, fără arhivă, un sidebar cât mai curat cu foarte puţine link-uri interne, eventual doar către ultimele 5 articole publicate şi atât.

4. Copyright?

Nu există aşa ceva! Nu îţi pune bannere cu conţinut protejat, nu îţi fă cont pe site-uri care îţi spun că îţi protejează conţinutul. Atâta timp cânt blogul este accesat, textul poate fi selectat, el poate fi şi copiat! Dacă nu eşti o persoană fizică autorizată sau o persoană juridică, nu ai de ce să speri că ai drepturi pe ce faci. Legal tot ceea ce publici fără să fii autorizat de stat sau de organele competente este free, şi poate fi folosit de oricine. Singura obligaţie este morală, ori poţi câştiga un proces faţă de un hoţ de conţinut dacă dovedeşti în instanţă că tu ai scris balavernele! Vezi unde bate dreptatea şi protecţia legate de copyright? Nu fi naiv!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 14 Pareri

  1. Alex Alex
  2. Alex Alex
  3. anca anca
  4. Lucian Lucian
  5. MadMike MadMike
  6. Raluca Raluca
  7. Toto Toto
  8. GiacomO GiacomO

Spune parerea ta!