Sfârșitul lumii – în urmă cu 40 de ani

Astăzi am fost la o vecină să măcinăm niște mere pentru următoarea tură de pălincă (vin ars) pe care o vom face prin luna martie, când înfloresc copacii. Stând așa de vorbă, am ajuns bineînțeles și la faimoasele glume legate de sfârșitul lumii – prognozat pe 21 decembrie 2012. Toată lumea face astfel de glume sau apropouri legate  de această zi șmecheră. „Ei, lasă, că facem joi, că dacă vineri e sfârșitul lumii….”

La un moment dat însă, începe să-mi povesteacă despre o întâmplare de prin 1970 – 1971. Avea pe vremea aia vreo 14 – 15 ani. A spus că nu-și mai amintește exact ziua, însă tot așa, ca și acum, toată lumea știa că trebuie să vină sfârșitul lumii în ziua X pe la ora 10 a.m. Împreună cu o vecină mai în vârstă, în ziua proorocită, au plecat cu vacile la islaz – pentru că acesta era programul normal – cursul firesc al vieții. După ce au dus vacile, la întoarcere, au găsit un cireș plin de cireșe albe, mici și dulci. Pe la 10 fără ceva ele se aflau în cireș, ghiftuite de atâtea cireșe. Vecina mi-a spus că în clipa respectivă s-a întrebat în sinea ei „Oare cum ar fi dacă s-ar sfâși lumea acum când sunt sus în cireș?”

Întrebarea mea la această poveste a fost puțin cam repezită : „Cum știați atunci de sfârșitul lumii dacă nu aveați televizoare?”

Răspunsul a fost unul simplu – „Pur și simplu se știa – toată lumea știa! Și erau televizoare, însă foarte puțini aveau!”

Încheierea discuției noastre a fost ca o filosofie : „Și iată că au trecut 40 de ani de la sfârșitul lumii”… deci, concluzionez, să ne auzim peste 40 de ani, adică pe 21 decembrie 2052!

Să fiți fericiți!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 4 Pareri

  1. andra andra
  2. Alex Alex
  3. stefan stefan

Spune parerea ta!

 

Sus