De ce totul se rezumă la socializare?

7 comentarii la De ce totul se rezumă la socializare?
socializare-intelect-vs-intelepciune

Nu există un răspuns la această întrebare pentru că ea însăşi vine dintr-o certitudine. Este ca şi cum am întreba de ce când plouă apa cade din nori? Dar totuşi observând, poate înţelegem mai bine situaţia în care oricare din noi se află acum. Observând ceea ce se întâmplă putem să ne vedem mai bine poziţia ce o abordăm. Totul în jurul nostru este socializare, dar nu asta este important ci ceea ce, prin socializare, fac oamenii. Noi devenim nişte piese într-un mecanism fără de care noi nu am exista şi nici el fără noi nu ar mai fi.

Există socializare pentru că totul se rezumă la interese.

De ce oamenii au interese atunci cand vine vorba de socializare?

La fel de bine aş putea întreba de ce interesele mele vizează pe alţi oameni? Normal, totul se leagă, doar îmi deriv întrebările din sursă, din mecanism, din realitate, dar când eu înţeleg, când trec de intelect şi ajung la a avea înţelepciune, mecanismul de ce există şi fără mine?

De exemplu, persoanele care cred într-o zeitate, ei se numesc credincioşi, cei ce vin contra ideologiei lor, cei care nu cred în acelaşi lucru, se numesc atei. În ambele tabere sunt mulţi, dar dacă dintr-o tabără unul lucrează la înţelepciune şi nu la intelect, mecanismul din care el face parte, continuă să funcţioneze. Explicaţia este că dacă o piesă este scoasă, mecanismul nu e la fel, el va continua să funcţioneze într-un fel, dar nu la parametrii de dinaintea scoaterii acelei piese.

socializare-intelect-vs-intelepciune

În cazul socializării s-a inventat opţiunea de a reveni. Probabil să fii imparţial te ajută, dar să fii perfect, chiar nu are rost, chiar nu ai de ce, de aceea poţi reveni în socializare, la o poziţie precedentă, sau poţi avansa şi să revii din nou. Totul se petrece aşa, dar schimbarea este inevitabilă.

Da, însăşi socializarea oamenilor, nu este ocolită de evoluţie!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

7 comentarii

 1. Multumesc pentru raspuns, am inteles punctul tau de vedere. Acum as fi curios sa ascult si opinia Jorjettei.

  Jorjette:

 2. „persoanele care cred într-o zeitate, ei se numesc credincioşi, cei ce vin contra ideologiei lor, cei care nu cred în acelaşi lucru, se numesc atei”.

  aici am inteles, cei ce se f*t se numesc futaciosi iar cei ce nu se f*t se numesc labagii.

  „dacă o piesă este scoasă, mecanismul nu e la fel, el va continua să funcţioneze într-un fel, dar nu la parametrii de dinaintea scoaterii acelei piese”.

  ei, aici m-ai pierdut, cum naiba mai functioneaza mecanismul cu p…p..piesa scoasa ?

  1. Păi, funcţionalitatea unui mecanism este relativă. Spre exemplu să luăm o maşină. Ea este folosită la deplasare, totuşi dacă scoţi o piesă din ea, în funcţie de piesă, ea poate să mai folosească la deplasare sau nu. Dacă scoţi un bec, maşina va mai merge, dacă scoţi motorul, ea nu va mai merge. Totuşi deşi funcţionalitatea depinde de piesele mecanismului, în acelaşi timp o maşină fără motor, chiar dacă nu mai funcţionează ca înainte, poate funcţiona la altceva. Exemplul cu maşina este puţin banal, căci nimeni nu va mai folosi maşina dacă nu mai are motor, dar sunt unii care au reuşit. Dacă cunoşti cazul unui român care şi-a pus caroseria pe căruţă!

   Dacă din viaţa ta scoţi organul genital, ai spune că nu mai eşti funcţional. Totuşi depinde de tine dacă vrei să continui cu noua ta structură sau rămâi să duci dorul pulii până mori, rămâi deprimat şi nu mai evoluezi din punct de vedere …

   Gândeşte-te la persoanele cu dizabilităţi, la handicapaţi, la cei care soarta lea dat un organism fără unele piese pe care tu le ai!

 3. Pana la urma e o chestie subiectiva iesitul din schema si revenitul in ea. Are legatura doar cu modul in care te vezi tu pentru ca din inca multe pozitii tu esti in continuare in schema.
  1. restul oamenilor te percep in schema
  2. termodinamic vorbind credintele tale nu modifica prea mult schimburile de energie
  3. Societatea in care esti fie ca te identifici cu ea sau nu va avea o influenta energetica asupra ta. Asa cum marea are asupra unui inotator.
  4. Daca 100 de oameni proiecteaza ganduri negative si astea se imprima in apa iar tu proiectezi ganduri pozitive undeva eu cred ca se compune un vector. Iar daca nu esti tu the one si in general nu esti, vei fi puternic tras inapoi, sau inainte uneori, daca tu esti prostul.

  Asa ca iesirile din sistem si reintrarile poate ca de multe ori sunt doar impresii subiective pe care le ai. Asa cum o adolescenta anorexica se uita in oglinda si se vede grasa sau, de ce nu, asa cum muhammad ali s-a vazut mai puternic decat foreman.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *