Ştii Tu Cine controlează bloggerii!

Precum conspiraţiile corporatiste, internetul tinde să devină o victimă a ceea ce mulţi numesc „monopolul banilor”. Dacă prima dată el a fost deschis pentru ca un user să acceseze date de pe calculatorul altui user, astăzi milioade de calculatoare stau deschise 24 din 24 (numite şi servere) penntru ca userii „normali” să poată accesa datele oricând îşi deschid calculatorul şi se conectează la internet.

Dincolo de aspectul practic, webmasterii sunt puşi de către binevoitorii ce instruiesc prin tutoriale şi sfaturi în liste, să îşi optimizeze site-urile după nişte criterii ce desigur sunt stabilite ca şi legile în parlament, adică fără să consulte direct poporul (webmasterii).

Mă întreb dacă pe mine ca şi blogger mă ajută cu ceva optimizarea SEO ori SERP când eu nu vreau să vând nimic, când eu nu vreau să mă lupt cu vreun competitor, când pe ceilalţi bloggeri îi văd ca şi pe mine, nişte oameni care spun ce au de spus? Vedeţi cum suntem obligaţi să intrăm în jocul competiţiei, să devenim mai buni ca ceilalţi?

Şi poate nu ar fi asta o problemă, dar lipseşte literalmente libertatea de a alege cu ce anume să fiu mai bun. Uneori sunt mai bun decât celălalt fără să fiu nevoit să fac ceva anume, dar pe internet, el e mai bun ca mine căci respectă regulile impuse de acest sistem.

Stabilirea regulilor nu are decât scopul de a te face să foloseşti uneltele create de Ştii Tu Cine, într-o formă prin care rezultatul final să se încadreze în baremele, statisticile, necesare observării şi analizării comportamentului tău aici în lumea virtuală. Astfel, Ştii Tu Cine, ştie totul despre tine şi nu a făcut decât să îţi impună nişte reguli pe care tu le-ai respectat.

O să ni se urce la cap şi treaba asta cu SEO. Deja un blogger nu mai este doar un jurnalist virtual, el ştie şi programare php, ştie şi javascript, ştie mult mai mult decât să scrie. Cine nu ştie mai mult decât să scrie, nu se poate ridica deasupra unui anume nivel să spunem de 100 de vizitatori pe zi! Corect?

Fuck the system!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 2 Pareri

  1. Gabriel Ursan Gabriel Ursan

Spune parerea ta!