Bagheta magica – Magie păgână

Acasă Forum Discutii Libere Lucru de mana Bagheta magica – Magie păgână

 • Acest subiect are 1 răspuns, 2 voci și a fost actualizat ultima dată acum 2 ani, 3 luni de Costel.
Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #3210
   Bogdan Cristescu
   Keymaster

   Cum sa iti faci o bagheta magica si cum sa o intelegi, apreciezi si folosesti. Iata un articol inedit pe aceasta tema, imprumutat din trecut de pe:

   Bagheta magică

   Bagheta magică este una din uneltele energetice indispensabile în ritualurile de magie. Fără această unealtă este foarte greu de realizat un ritual în urma căruia să se obţină rezultatele scontate. Acest fapt se datorează dificultăţii de a concentra, stoca (pentru o perioadă scurtă de timp) şi direcţiona, în mod adecvat, energia oficiantului către zona în care este necesară. În vrăjitoria populară se folosea o baghetă simplă, din lemn prelucrat sau o nuia, confecţionată în mod empiric şi mai mult impregnată de datini şi superstiţii decât de principii clare de funcţionare.

   Bagheta utilizată în magie este, din punct de vedere energetic, un sistem orgonic. Este construită în aşa fel încât să poată acumula o anumită cantitate de energie orgonică, pe care mai apoi să o poată concentra şi direcţiona, evident sub acţiunea celui ce o foloseşte, către o zonă numită şi ţintă. De exemplu, o lumânare este considerată a fi ţintă atunci când spre ea se direcţionează energia, în scopul încărcării acesteia. Oficiantul este persoana care oficiază (conduce, realizează) ritualul magic, mai este numit şi mag sau preot păgân. Femeile oficiante sunt numite preotese, evident tot păgâne.

   Voi descrie, în câteva cuvinte, modul în care se poate realiza practic o baghetă magică.

   După cum se poate observa din reprezentarea grafică a secţiunii longitudinale a baghetei, bagheta este realizată din următoarele componente:

   Bagheta magica

   1 – Baghetă cilindrică din lemn cu lungimea de 25-50cm şi diametrul de 1-1,5cm. Se poate realiza din diverse esenţe. Acest aspect este mai puţin important în funcţionarea baghetei, o importanţă deosebită îl are însă modul de tratare energetică a lemnului. De acest tratament depind, în mare măsură, proprietăţile ulterioare ale baghetei magice. La unul din capete bagheta se prelucrează conic cu un unghi la vârf cuprins între 45 şi 60 de grade, în funcţie de esenţa lemnului şi modul de tratare energetic. Este foarte important ca în momentul prelucrării lemnului, acesta să fie foarte bine uscat. Tot atât de important este ca după terminarea construcţiei baghetei aceasta să fie păstrată într-un loc cât mai uscat posibil, pentru ca umezeala să nu poată pătrunde în miezul de lemn al baghetei.

   2 – Cristal de cuarţ. Este de preferat să se utilizeze o varietate translucidă şi incoloră, deoarece prin intermediul unui astfel de cristal pot fi vehiculate majoritatea tipurilor de structuri energetice. Dacă se doreşte realizarea baghetei doar pentru un anumit scop precis definit, atunci se poate utiliza un cristal de cuarţ cu o culoare adecvată scopului. În această variantă constructivă, cristalul este folosit şi pe post de filtru al încărcăturii energetice ce-l tranzitează. Cu alte cuvinte, prin baghetă va trece doar energia modulată cu informaţie compatibilă cu tipul cristalului utilizat. El trebuie să aibă un singur vârf care va fi orientat ca în reprezentarea grafică. Distanţa dintre vârful conic al baghetei din lemn şi cristal va fi reglată în aşa fel încât acordul să fie maxim. După efectuarea acestei operaţii cristalul va fi fixat cu un adeziv care are bune proprietăţi dielectrice. În cazul în care operaţia de acordare ridică probleme, atunci cristalul se poate plasa la o distanţă de 1-2mm faţă de vârful baghetei din lemn, caz în care eficienţa baghetei magice se diminuează în mod corespunzător. Această diminuare constă în scăderea cantităţii de energie ce poate fi tranzitată prin baghetă în unitatea de timp. Înainte de montarea cristalului, acesta se ţine în soluţie salină timp de şase zile şi apoi se echilibrează energetic.

   3 – Înveliş metalic realizat din cupru sau aur. În această configuraţie are rolul de rezonator – reflector, formând împreună cu celelalte elemente ale corpului baghetei o structură de acumulator de energie orgonică, dar în acelaşi timp având şi rolul de transfer al acesteia. Învelişul metalic va „îmbrăca” bagheta din lemn cât mai strâns posibil şi cât mai mulat pe aceasta. Nu se folosesc alte metale.

   4 – Înveliş exterior realizat din materiale cu sarcină cât mai negativă în seria triboelectrică. Formează al treilea strat al acumulatorului şi facilitează transferul de energie între mâna oficiantului şi restul baghetei.

   5 – Adeziv cu proprietăţi dielectrice. Trebuie ales într-aşa fel încât să aibă capacitatea de a forma o masă compactă în spaţiul pe care l-a umplut, dar să confere îmbinării şi o bună rigiditate mecanică.

   După ce bagheta a fost realizată, se lasă timp de minim trei zile să se „odihnească” (această perioadă este necesară echilibrării potenţialelor energetice ale elementelor componente) într-un loc întunecat şi uscat, ferită de orice privire indiscretă. Uneltele şi accesoriile utilizate în magie sunt doar ale celui ce le foloseşte şi le dedică scopului său, ele nu trebuie să fie folosite sau văzute de altcineva deoarece se pot încărca de energii nedorite, distorsionând în unele situaţii chiar în mod grav actul magic. După trecerea acestei perioade, se alege o noapte cu lună plină şi se face dedicarea baghetei:

   – Se trasează cercul magic.
   – Se așează bagheta pe altar cu vârful îndreptat spre nord.
   – Se ia bagheta în ambele mâini, mâna cu care emiteţi energie va ţine bagheta de partea opusă cuarţului iar mâna cu care receptionaţi energie va apuca bagheta de partea prevăzută cu cuarţ. Staţi cu faţa spre nord şi cu ambele braţe întinse în faţă.

   – Se rostește următoarea formulă:

   Pe tine baghetă magică,
   Energie a Focului Sacru
   Întrupată-n lemnul Pământului,
   Prin forţa Universului te-am creat,
   Prin voinţa mea te dedic
   Să-mi fii credincioasă şi să-mi slujeşti
   Mie şi numai mie,
   La realizarea
   Scopurilor şi voinţei mele
   Aşa va fi!

   – Se efectuează ritualul de împământare al energiei rămase nefolosite.

   Este recomandabil ca toate ritualurile de dedicare să se facă în nopţi cu lună plină deoarece aportul de energie din partea Universului, prin intermediul lunii, este maxim. Dedicarea se face o singură dată pentru fiecare unealtă sau accesoriu în parte şi înainte de prima folosire.

   După fiecare utilizare bagheta trebuie echilibrată energetic (ca de altfel toate uneltele şi accesoriile utilizate), în mod deosebit în cazul în care a fost folosită în ritualuri la care au participat şi alte persoane. Acest lucru se face prin eliminarea energiei modulate înmagazinate în baghetă şi înlocuirea acesteia cu energia proprie nemodulată a celui ce o utilizează sau eventual cu alte tipuri de energie, dar tot nemodulată.

   Formulele utilizate în ritualuri sau aşa cum mai sunt ele numite și formule magice au rolul de a acţiona și declanșa mecanisme la nivelul mentalului, generând în acest mod efectele dorite. Cu alte cuvinte, formulele magice îndeplinesc rolul de cauză, generând efecte prin intermediul mentalului și implicit al Universului. Din acest motiv conţinutul formulărilor, dar şi forma cuvintelor, pot uneori să scape nivelului înțelegerii logice.

   Bagheta este un element de putere şi comandă, asemenea sceptrului, fiind guvernată de elementul Foc.

   Bagheta se păstrează într-o husă confecţionată din mătase naturală, bumbac sau piele, de culoare albastră, maro sau neagră.

   Bagheta magică nu poate fi folosită în scopuri ce vizează transferarea energiei către o țintă aflată în planul spiritual, nu este concepută pentru așa ceva. O baghetă bine realizată are eficiență maximă în transferul energiei orgonice modulate, către obiecte, spații restrânse (încăperi, zone limitate din interiorul sau exteriorul clădirilor, etc.) sau dubluri eterice (ale ființelor sau asociate unor spirite).

  • #114882
   Costel
   Vizitator

   Multumesc pentru informatii. Ai facut o magheta magica? Daca da, cum arata?

Vezi 1 fir de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.