Ingrediente pentru clatite cu urzici:
- 150 g de faina
- 3 oua
- 150 ml lapte
- 100 ml apa
- 1/4 lingurita sare
- 1 lingura de ulei
Umplutura:
- 1 ceapa
- 1 lingura ulei
- 150 g urzici
- 100 g branza rasa
Reteta de clatite cu urzici – Preparare:
Preparati aluatul de clatite cu faina modelata in forma de fantana, adaugati ouale, uleiul, laptele amestecand continuu cu telul; varsati apoi apa si sarea. Lasati aluatul deoparte 30 de minute inainte de a prepara clatitele. Taiati ceapa si caliti-o in ulei, adaugati urzicile; luati de pe foc atunci cand s-au topit. Pasati la mixer sau blender. Trageti fiecare clatita la tigaie, umpleti cu garnitura de urzici si ceapa peste care adaugati putina branza rasa. Asezati clatitele intr-o tava de cuptor si tineti la cuptor cateva minute avand grija sa le acoperiti cu staniol.