Incalzirea cu panouri radiante infrarosu

Acasă Forum Discutii Libere Casă si gradină Incalzirea cu panouri radiante infrarosu

Vezi 2 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #2573
   Popa Ion Bogdan
   Participant

   Am deschis acest subiect pentru a schimba pareri si a aduce lamuriri celor interesati de incalzirea cu panouri radiante cu infrarosu. Fiind un sistem nou de incalzire a locuitei, multi oameni nu ii cunosc foarte bine modul de functionare si sunt, oarecum, reticenti cand vine vorba de achizitionare.
   Avand in vedere ca este un sistem de incalzire ce are la baza energia electrica, oamenilor le este teama de un consum ridicat, plus ca nu au incredere in randamentul pe care il pot da.
   Cu privire la randament pot sa va vorbesc din proprie experienta. Mi-am instalat in casa astfel de panouri radiante si sunt foarte multumit. Inainte casa era foarte friguroasa, fiind din ciment, neizolata. Instalarea a doua panouri radiante pe hol a reglat temperatura in toata casa, asigurand-mi confortul termic de care aveam nevoie.
   In ceea ce priveste consumul, un panou radiant de 800 w, necesar pentru incalzirea unei camere de pana la 15mp, consuma aproximativ 80 lei/ luna. Consumul este relativ, putand exista variatii, in funtie de gradul de izolare a camerei, de temperatura din camerele invecinate, de materialul din care este construita cladirea, etc.
   Pentru detalii, modele, preturi recomand un link: https://www.panouri-radiante-infrarosii.ro/
   Detalii despre incalzirea cu panouri radiante infrarosu gasiti si pe blogul lui Jorjette in articolul de la adresa: https://jorjette.ro/panouri-radiante-infrarosu/

   Pentru cei dornici de mai mult astept intrebari.

   Attachments:
   You must be logged in to view attached files.
  • #2577
   Bogdan Cristescu
   Keymaster

   Ceea ce mi sa parut incredibil, sunt produse din America, cu incalzire pe baza de radiatii infrarosu. Practic aceste panouri sunt o nimic toata pe langa ce produse circula in America:

   – incalzitor cu radiatii infrarosu, pentru constructii (echipe de muncitori care lucreaza in spatii ce deabea se construiesc); lucreaza pe gaz sau combustibil, fara electricitate!
   – incalzitor cu radiatii infrarosu in carcasa de lemn, cu finisaje superbe: 135$ si poate incalzi o suprafata de pana la 92 de m patrati!

   Dupa un mic research, mi-am dat seama ca in Romania aceste panouri sunt la inceput. In afara de un design minimalist, si eficienta lor de a incalzi, parerea mea e ca nu se pot compara cu produsele din America!

   Atasez niste poze cu ce produse am gasit eu:

   Attachments:
   You must be logged in to view attached files.
  • #2580
   Popa Ion Bogdan
   Participant

   Intradevar, sunt la alt nivel, dar pana ajung la noi cred ca ne vom numi Ungaria.
   Pana una alta trebuie sa ne limitam la ce avem.
   Comparativ cu ceea ce exista pe piata romaneasca panourile radiante cu infrarosu sunt foarte OK.
   Sunt cam la acelasi nivel cu centralele pe gaz in ceea ce priveste consumul
   Altfel, prezinta o serie de alte avantaje printre care: nu avem nevoie de avize pentru instalere, sunt foarte usor de instalat, au o durata de viata de peste 20 ani (cetralele au durata de viata de aproximativ 8 ani), produc efecte benefice organismului etc.

Vezi 2 fire de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.