Pilaf de orez si urzici

Acasă Forum Discutii Libere Artă culinară Pilaf de orez si urzici

Vezi 0 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #2567
   Adriana
   Participant

   Tradiționalul pilaf de urzici, pe careil mancam cand eram mica, in Postul Mare este cât se poate de bun, și dacă mă întrebați pe mine, e un bun argument în lupta pentru a convinge mai ales minori sau pe cei ce considera ca urzicile sunt niste buruieni, că urzicile chiar sunt bune și gustoase. Urzicile sau, în fine,spanacul si stevia și orice alte verzituri de primăvară, pentru că și ele se pot transforma în pilaf, singure sau combinate, exact după metoda descrisa mai jos.

   Pentru patru persoane lista de achiziții cuprinde

   1 kg de urzici,
   3 legături de ceapă verde,
   1 legătură de usturoi verde (sau o legatura de leurda ca acus apare)
   100 ml ulei,
   150 g orez,
   marar,
   sare si piper.

   Începeți prin a curăța și spăla bine de tot urzicile. Opăriți-le în apa sărată, strecurați-le și tocați-le (preferabil din cuțit), dar păstrați zeama, că o sa aveți nevoie de ea.

   Tocați mărunt ceapa și usturoiul, căliți-le în ulei, nu uitați să le sărați, când se înmoaie adăugați orezul și piperul, după vreo 2 minute și urzicile, amestecați încă o dată și stingeți totul cu apa în care ați opărit urzicile (dacă o să faceți pilaful pe aragaz, vă trebuie 2 cani de lichid la fiecare cană de orez, dacă veți băga cratița în cuptor, cam 3 cani). Pe aragaz, cu capacul pus, o să dureze cam 15 de minute; în cuptor, descoperit, cam de doua ori mai mult, dar se va rumeni frumos și va fi și mai bun).

   Ponturi: păi în primul rând ați putea, fie doar și pentru aspect, să adăugați odată cu ceapa și 1 morcov tăiat cubulețe minuscule sau razuit sau, o dată cu urzicile, 1-2 rosii, curățate de pieliță si semințe . Dacă nu țineți post, veți descoperi repede că pilaful e mai bun cu unt în loc de ulei, iar unora s-ar putea să le placă ideea unui cascaval ras deasupra, în momentul servirii.

   A, și era sa uit de mărar. Dacă faceți pilaful pe aragaz, adăugați-l după vreo zece minute de fierbere, dacă ați optat pentru cuptor, mulțumiți-vă să-l presărați peste porțiile din farfurii.

   Vinul de lângă acest pilaf de urzici? Sec, ușor.

   Incercati cu incredere.

   Daca v-a plăcut astept comentarii.

Vezi 0 fire de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.