• Acest subiect are 20 de răspunsuri, 10 voci și a fost actualizat ultima dată acum 7 ani, O lună de AnonimIlina.
Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 20 în total)
 • Autor
  Mesaje
 • #614 Răspunde
  AnonimJorjette C
  Keymaster

  In urma cu 2 saptamani, in drum spre casa am trecut prin Deva si la un centru de distribuire a ziarelor si revistelor am vazut aceasta revista „Usor de crosetat” si mai mult din curiozitate am cumparat-o. Vazusem reclama si la TV, iar in reclama iti spune ca revista ne invata sa crosetam propria patura patchwork, patrat dupa patrat.

  Am cumprat revista – pretul este 11,99 RON. Pe langa cele cateva pagini a revistei am gasit ;i un ghemule’ de material cu care ar trebui facut patratul prezentat in numarul luat de mine.
  Am fost surprinsa de superficialitatea cu care trateaza posibilele cititoare. Revista contine 22 de pagini si inca o chestie care presupunem ca ar fi un fel de mapa de colectare a informatiilor.
  Deci modelul paturicii este prezentat cate un patratel in fiecare numar. pentru a termina modelul trebuie sa cumparati multe numere, deci in concluzie trebuie sa dati foarte multi bani, cate 11,99 RON.
  Daca ati cumparat din curiozitate aceasta revista, o sa postez zilele astea o revista din Italia (asa cum o am, netradusa, oricum e foarte explicita) despre modele de tricotat. O sa vedeti diferenta si lipsa de profesionalim, este o felie de prajitura dintr-un tort italian. Problema este ca este vanduta ca un tort, dar totusi nu este decat o felie. 
  Cei care au initiat aceasta revista la noi bineinteles sunt italieni, care bineinteles pentru ei nu este decat o afacere. Revista usor de crosetat cica va avea 120 de numere, pretul primului numar este de 5,90 Ron, iar celelalte 11,99 lei. In concluzie, ca sa termini paturica te costa 1432,71 RON. Se merita?
  #615 Răspunde

  Revista este un proiect. El este menit să acopere cheltuielile de producție. Citind pe copertă am aflat că ea este tipărită în România, de către firma „G Canale Romania”, distribuită de HIPARION ROMANIA SA, dar cel mai important editarea se face de către Hachette Fascicoli SRL, o firmă cu patron italian, care chiar are sediul juridic în Italia (Milano). Directorul firmei, Paola Tincani, este direcorul firmei care se ocupă cu publicarea revistei Facilmente Uncinetto din Italia.

  Revista Ușor de croșetat este copia fidelă a revistei Facilmente Uncinetto.
  Traducerea revistei a fost realizată de Andreea Drăguleasa, dar defapt ea este marketing manager la firma Decorix ceea ce mă face să cred că ea nu a tradus nimic, ci angajații ei (am lucrat la o editură și știu cine primea meritele pe coperțile cărților).

  Unde am vrut să bat cu ideile? Totul e o afacere legată de profit și prea puțin legată de a oferi cuiva idei, ajutor, la croșetat.
  #616 Răspunde
  AnonimJorjette C
  Keymaster

  Faza este ca modelul paturicii poate fi gasit pe internet, cititoarele din Italia au pus modelele pe blogurile lor:

  Ma  uitam totusi, ca sa cumperi revista, sa faci singur te costa foarte mult, in timp ce o paturica este mult mai ieftina. Iaca o paturica superba tot la italieni la numai 33,40 de euro:
  #632 Răspunde
  Anonimmiv.crochet
  Participant

  Bogdan, cred că d.na Andreea Drăguleasa a citit ce ai scris tu pe aici, pentru că de la numărul 8 al revistei, nu mai apare numele ei la Traducerea şi adaptarea, ci Kepler Sl. Asta deoarece se cam plânge lumea că traducerea cam lasă de dorit în cazul acestei reviste…

  #633 Răspunde
  AnonimJorjette C
  Keymaster

  Miv.crochet – care este părerea ta despre revistă? Ți se pare destul de superficială? Chiar despre traducere nu știam….

  #634 Răspunde
  Anonimmiv.crochet
  Participant

  În lipsă de altceva în domeniu, revista e ok. Se poate şi mai bine. Un posibil motiv pentru preţul ei ar fi sculului de lână italiană de la fiecare număr.  Aş prefera o revistă românească, adică nu tradusă. Poate nu ar fi la fel de scumpă dacă ar fi marcă romănească. Ideea cu păturica mi se pare destul de interesantă şi cred că a fost aleasă pentru că are continuitate de la număr la număr şi te face să o cumperi, ca să nu ratezi vreun pătrăţel. Superficială nu cred că este. Pe blogul meu mi-a scris cineva că a început să croşeteze cu ajutorul ei. Am citit recent că a mai fost o astfel de tentativă, o revistă intitulată la fel. A apărut acum ceva timp, nu ştiu la ce intervale apăreau numerele, dar s-a oprit brusc, fără nicio explicaţie. Poate de dată asta nu va fi la fel.

  #635 Răspunde
  AnonimJorjette C
  Keymaster

  Faza este ca pe internet deja gasesti tot ce iti trebuie pentru a croseta sau tricota, din punctul meu de vedere.Si ca sa cumperi toate numerele, mi se pare incredibil de scump sa termini acea paturica.

  Eu am cumparat reviste din Italia despre crosetat si tricotat cu modele, dar o revista acolo costa 2 3 euro (bine, fara material), dar revista are informatii, nu gluma.
  Am o revista ce vreau sa o pun pe acest forum, insa nu am avut inca timp sa o scanez. O sa vezi diferenta….
  #636 Răspunde
  Anonimmiv.crochet
  Participant

  E adevărat faza cu găsitul pe internet, dar trebuie să ştii engleză ca să înţelegi. În limba română nu prea găseşti ceva interesant. Asta am înţeles eu de la unele cititoare ale blogului meu. În legătură cu scanatul şi postatul pe internet, nu te-aş sfătui. Toate revistele sunt protejate de dreptul de autor şi să nu ai probleme. Părerea mea. 

  #642 Răspunde
  AnonimAlina
  Participant

  Mi-am luat si eu una dintre reviste .. numai ca nici nu am umblat la ea :D :D

  #647 Răspunde
  Anonimani
  Participant

  Parerile sunt impartite despre aceasta revista.Asadar imi spun si eu parerea:este adevarat ca pretul este un pic cam mare avand in vedere ca apare in fiecare saptamana dar sa ne gandim ca are si o mica bobina cu lana italiana care este destul de calitativa,iar din aceasta bobina se face acel patratel care la sfarsit daca le unesti vom avea o paturica din lana pur italiana care este formata din 120 de patrate deci cam valoreaza pretul care il dai pe reviste.La noi nu sunt apreciate aceste produse dar daca am merge in Italia sigur daca am vinde aceasta paturica ar valora poate si mai bine.Cand am vazut primele numere nici mie nu-mi parereau interesante pentru ca stiam tot ce arata dar vad ca incepand cu nr 6 la sfarsitul revistei mai arata si cate un model interesant din punctul meu de vedere.Eu sunt curioasa ce va fi la urmatoarele numere dar pare interesant in continuare.

  #660 Răspunde
  AnonimJorjette C
  Keymaster

  Ce sa zic, parerile sunt impartite…deci la final acea paturica valoreaza aproximativ 325 de euro, iar la acest pret iei mai multe paturi deja facute de mână (chiar si in Italia).

  Și eu mi-am cumparat revista, deci materialul sincer nu mi se pare de o reală calitate, deci eu chiar pun preț pe calitate.
  Oricum, fiecare face ce doreste, este liber să decidă pentru el însuși în fiecare moment – eu am decis să nu mai cumpăr revista…
  #663 Răspunde
  Anonimmiv.crochet
  Participant

  Am făcut rost de primele 13 numere ale revistei originale „Facilmente Uncinetto” şi am constatat că un număr costă 4,99 euro. Deci este mult mai scumpă decât la noi şi se pare că are succes în Italia. Concluziile şi deciziile vă aparţin. 

  #668 Răspunde
  AnonimAndreea5
  Participant

  =)))Me too

  #669 Răspunde
  AnonimJorjette C
  Keymaster

  Știi care e salariul mediu pe economie în Italia?…

  #671 Răspunde
  AnonimAnne-Marie
  Participant

  Pai..e si asta o chestie interesanta de marketing..:)) cumpar 100 de reviste k sa fac o fata de perna:))

Vizualizare 15 articole - 1 la 15 (din 20 în total)
Răspunde la: Revista „Usor de crosetat” lasa de dorit…
Informația ta: