Rucola in ghiveci din seminte – Cum plantam si ingrijim planta?

Acasă Forum Discutii Libere Casă si gradină Rucola in ghiveci din seminte – Cum plantam si ingrijim planta?

Vezi 0 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #3041
   Bogdan Cristescu
   Keymaster

   Ca răspuns la solicitările celor ce au deja Rucola în ghiveci, dar şi pentru cei ce vor avea Rucola am decis să scriem despre cum trebuie îngrijită această plantă.

   Rucola (Eruca Sativa) este originară din regiunea mediteraneană şi se cultivă foarte uşor în ghiveci. Planta nu este o plantă pretentioasă iar prima recoltă se obţine la aproximativ 40 de zile de la însămânţare.

   Plina de vitamine, minerale si substante cu proprietati curative (electroliti, fitochimicale, antioxidanti), poate fi plantata in ghiveci sau in gradina si este folosita in salate sau sucuri verzi. Citeste mai multe despre beneficii pentru sanatate.

   Insamantare rucola in ghiveci:

   rucola in ghiveci Semintele de rucola proaspăt puse in ghiveci, se udă zilnic, de 2 ori pe zi, cu apă nu foarte rece. Temperatura cea mai potrivită a apei de udat: 21°C. Primele frunze trebuie să apară cam în 5 zile.

   Intretinerea plantei de rucola in ghiveci:

   Rucola creşte bine pe mai multe tipuri de sol, însă se vor obţine rezulatate mai bine pe un sol bogat în nutrienţi şi humus, bine drenat cu nivelul pH 6-7. Recomandăm cultivarea Rucolei în substrat universal prelucrat cu fertilizanţi organici (compost, macerat din plante sau/si gainat etc.).

   Aceasta planta are nevoie de suficientă lumină, deaceea partea însorită mai mult va fi preferată. Rezistă şi la umbră, dar va avea o creştere mai puţin intensă.

   Rucola in ghiveci rezistă până la temperaturi de -4°C şi +25°C. Dacă temeperatura se ridică peste +25°C frunzele capătă un gust prea înţepător şi picant.

   Planta nu are nevoie de multă apă – o udare la câteva zile este suficientă. Atunci când are prea multa apă, frunzele îşi pierd din aromă şi devin mai amărui ca deobicei.

   Dăunători şi lupta contra acestora:

   Cei mai ordinari dăunători în casă sunt muştele sau păianjenii, mai rar pot apărea puricii de varză, făinaria sau putregaiul umed. Planta se va trata cu fungicidul recomandat (aferent daunatorului) şi se va rări pentru a oferi o aerisire bună.

   Recoltarea frunzelor de rucola:

   Pe măsură ce planta creşte, se taie frunzele laterale şi se lasă să crească frunzele mai fragede. Astfel, planta dezvoltă frunze noi în continuu. Rucola este plantă anuală şi deobicei se obţine recolta pe parcursul unui sezon de 3 luni, dar în condiţii de casă este posibilă cultivarea şi peparcursul a 6-8 luni.

   Dacă lăsaţi rucola in ghiveci să înflorească, aceasta va crea seminţe în păstăi lunguieţe care pot fi plantate in sezonul urmator.

   Attachments:
   You must be logged in to view attached files.
Vezi 0 fire de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.