Televiziune intr-un netbook

Acasă Forum Discutii Libere Discutii generale Televiziune intr-un netbook

Vezi 4 fire de răspunsuri
 • Autor
  Mesaje
  • #719
   suntonlain
   Participant

   Ca sa poti emite in direct utilizand un laptop sau netbook, tre’ sa ai modem stick. Eu am DigiNetMobil. Bun, deci:

   Iti faci cont pe un VideoBlog si folosesti logistica pe care o ai ca sa fii online.

   Asadar ma puteti vedea in actiune aici:

   Filmuletul este needitat si a fost realizat prin conectarea la videoblog atunci cand eram in tramvai. Cred ca este premiera in Romania.

   Vreau ca sa ma perfectionez in utilizarea netbookului si a webcamului.

   ;-)

  • #720
   Bogdan Cristescu
   Keymaster

   Felicitari pentru reusita. Intradevar camera merge cam lent. Webcamul era extern prin USB?

   Poti spune pas cu pas ce ai facut ca sa emiti online in direct?

  • #721
   suntonlain
   Participant

   Da, este un webcam conectat prin USB.

   Cum se face difuzarea ?

   Situl care contine chatul cu webcam, pune la dispozitia utilizatorilor posibilitatea de a utiliza webcamul pentru contactul vizual intre ownerul chatului si vizitatorii chatului sau.

   Exista o pagina dedicata special difuzarii. Se poate face difuzare CU INREGISTRARE si difuzare FARA INREGISTRARE. Sunt niste butoane acolo pe pagina dedicata difuzarii.

   Cea mai sigura metoda de a constata daca intradevar difuzezi, este bine ca sa mai deschizi o fereastra in care sa fie pagina cu chatul; daca apare imagine si sunet acolo, inseamna ca difuzezi.

   Intai si intai situl cere ca sa-i fie indicate sursele de sunet si imagine. Dupa ce situl a primit informatiile cerute, se va conecta la sursele indicate.

   Nu este deloc complicat

   Deci cu laptopul sau netbookul, poti sa filmezi din orice loc unde ai acces la internet.
   E ceva similar cu utilizarea telefonului mobil. De fapt asta si este modemul stick: un telefon mobil dar specializat numai pentru conectarea la internet

   Inca nu am testa legatura prin wireless in locuri publice, dar probabil ca merge ca sa faci transmisii si pe aceasta cale.

   Trebuie ca sa imi fac un dispozitiv de de sustinere a webcamului auxiliar. La fel si pentru netbook: trebue ca sa il sustin cumva, astfel incat sa am mainile libere.

   :-)

  • #724
   Bogdan Cristescu
   Keymaster

   Mersi pentru informațiile detaliate. Pentru webcam poți face din sârmă otelită, eventual trasa in cauciuc, un schelet pe care sa il agati de ecranul laptopului cumva.

   Pentru laptop ai putea sa iti faci un ham. Ceva de genul ca si cum ai lua un ghiozdan invers, cu sacul în fată nu în spate. Si înlocuiesti sacul cu o placă, ori ceva material plastic, ori lemn. Placa va sa zică are posibilitatea de a fi legată cu hamul, si marimea cat laptopul. Lateralele cumva trebuiesc ridicate, si plus o curea sau două, cu scai, pentru siguranta, cand mergi sa nu zboare de pe placa laptopul.

   Vad acest dispozitiv usor de creat, si nici nu ai de facut modificari la laptop.

   Dacă ai hamul pentru laptop, cred că poți de el să agati cumva camera. Ideal ar fi să fie rotativă caci nu vad rostul sa te filmezi pe tine in timp ce mergi pe strada. O poti face partial nu nonstop si atunci posibilitatea de rotire este ideală.

   La fel pentru sunet poti avea microfon cu fir sau fara fir.

   Această tehnologie o vad utila in cazul in care se gaseste unul sa vrea sa inventeze un nou fel de blogging, outside. Sa scrie si sa emita din realitate, pe online. Ar fi ciudat dar ar fi ceva nou. Trebuie sa te plimbi de colo colo , dar merge.

   Esti ca un reporter cu tot cu televiziune dupa tine :)

  • #725
   suntonlain
   Participant

   Trebuie ceva care sa arate decent.

   Sunt cam batranel si as vrea sa am ceva care sa arate professional, de firma.

Vezi 4 fire de răspunsuri
 • Trebuie să fii autentificat pentru a răspunde la acest subiect.