Testarea posibilităţilor de editare a mesajelor din forum

Comunitatea celor cu pasiuni Lucru de mana Testarea posibilităţilor de editare a mesajelor din forum

Acest subiect conține 13 răspunsuri are 3 voci și a fost actualizat ultima dată de  suntonlain acum 7 ani, 7 luni.

Vizualizare 4 articole - 11 la 14 (din 14 în total)
  • Autor
    Mesaje
  • #554 Răspuns

    suntonlain
    Participant

    Domnule, a murit maica-mea, Dumnezeu sa o ierte,

    la
    ,
    jos

    sunt filmulete de la Mormantul Ei,

    si trebuie ca sa am grije de mine.

    Deci trebuie ca sa fac munca de bucatar, de croitor, de impletitor de ciorapi, de spalator, adica in general munca unei gospodine.

    Cred ca mi s-ar potrivi apelarea cu rusescul ‘ găspădin ‘, care inseamna ‘ domn ‘

    Deci eu sunt Găspădien SuntOnLain …

    * Pentru ciorap, (eu l-am denumit ‘aparatoare’), am primit trimiteri catre niste filmulete foarte utile:

    https://jorjette.ro/topic/ajutor-cum-se-tricoteaza/#post-523

    * Mai ramane ca sa plasez cate un topic pentru mamaliga, respectiv mancaruri de fasole

    #561 Răspuns

    suntonlain
    Participant

    Noutăţi din categoria ‘Bucătăria lu’ Jorjette’

    Salată de ouă cu rădăcinoase


    Se fierb 6 ouă tari. În timpul în care acestea fierb, se curăţă un morcov, o ţelină nu prea mare, o rădăcină de păstârnac şi 2-3 cepe (de preferinţă roşii) – toate acestea se dau pe răzătoare, mai puţin ceapa care se taie peştişori. Toate ingredientele se amestecă cu o legătură de pătrunjel şi […]

    Orez cu peşte afumat


    Este un deliciu…Poftă mareee! Pentru două persoane…o cană de orez cu bob lung se fierbe cu 2 căni, 2 jumătate de apă. Când se pune orezul se adaugă şi un sfert de cutie de porumb fiert, puţină mazăre, sare, pătrunjel tăiat mărunt, puţin piper şi busuioc. Se lasă să fiarbă, după care se aşează […]

    Spaghetti cu vinete

    Se taie vinetele rondele de aproximativ 1/2 cm înălţime.Se pun într-un vas, se acoperă cu un strat de sare şi se lasă jumătate de oră, după care se spală.
    Ceapa se taie , alături de ardelul iute şi se pune la călit cu puţin ulei de măsline. După ce ceapa a fost călită, se adaugă sucul […]

    Bulci cu surprize

    Ieri a gătit Andrei, iar reţeta lui a fost mai mult decât delicioasă- este un bucătar desăvârşit:
    Compoziţia:
    Legumele decongelate se pun într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei. Se adaugă sare şi piper şi 2 linguri de smântână. Se amestecă şi se lasă la foc mic circa 15min. După, se lasă la răcit circa 10 min, […]

    Peşte cu legume şi ciuperci

    Această reţetă vine ca “urmare” a dezlegării la peşte, pentru cei care ţin postul Crăciunului.
    Şi acum, pe rând:
    Se spală frunzele de salată, una câte una, cu apă rece, după care se taie, de preferinţă sub forma unor dungi nu foarte groase, nu foarte lungi. Urmează ciupercile- se îndepărtează cozile care pot fi folosite la o […]

    Conopidă cu carne de viţel

    Se spală conopida, se taie bucăţi şi se ţine aproximativ 5 minute la foc.
    Se curăţă roşiile de pieliţă şi se taie în bucăţi destul de mari.

    Într-o tigaie rotundă se pune ceapa tăiată mărunt la călit cu ulei şi unt. Se lasă puţin, după care se adaugă carnea de vită tăiată în cuburi nu foarte mici. […]

    Lumânărele de Crăciun cu biscuiţi şi ciocolată

    Pentru început , avem nevoie de- să spunem- 2 rulade mici de biscuiţi/ nuci (salam de biscuiţi). O să scriu mai jos 2 reţete de salam de biscuiţi, iar voi o să alegeţi cea care vă face cu ochiul.
    Toate aceste ingrediente se amestecă, şi aluatul se întinde cu cuţitul ud pe ceolofan presat cu zahăr.
    Crema: […]

    Biscuiţi Moş Crăciun

    Pentru această reţetă este nevoie să cumpăraţi biscuiţi rotunzi- orice cantitate doriţi, nu foarte mici şi fără cremă. De preferat simpli, fără arome. Anul trecut când am făcut această reţetă a trebui să vizitez aproximativ 15 magazine ca să găsesc ceea ce căutam…
    Să încep cu partea de sus. Pentru căciuliţă am cumpărat suc de rodii, […]

    Yuhuuu, time for a pizza


    Cutreierând prin tărâmul de vis al reţetelor mamei mele, am descoperit o reţetă de pizza. De fapt sunt 2 reţete de blat, şi una de compoziţie, dar aceasta din urmă poate fi foarte uşor schimbată, modificată, adăugită şi aşa mai departe. Ce mi s-a păru interesant- blatul care până acum nu ieşea chiar aşa cum […]

    Tort cu mere


    Pentru acest tort este nevoie de aproximativ 2 kg de mere care se curăţă, li se scoate miezul, se aşează întregi în tigaie după ce aceasta a fost unsă cu margarină. Printre ele se pun fructe sau chiar bucăţi de mere pentru a umple golurile rămase. Se adaugă un sirop nefiert – jumătate de cană […]

    Setul urmator

    #562 Răspuns

    suntonlain
    Participant

    Noutăţi din categoria ‘Bucătăria lu’ Jorjette’

    Salată de ouă cu rădăcinoase

    Salată de ouă cu rădăcinoase Se fierb 6 ouă tari. În timpul în care acestea fierb, se curăţă un morcov, o ţelină nu prea mare, o rădăcină de păstârnac şi 2-3 cepe (de preferinţă roşii) – toate acestea se dau pe răzătoare, mai puţin ceapa care se taie peştişori. Toate ingredientele se amestecă cu o legătură de pătrunjel şi […]

    Orez cu peşte afumat

    Este un deliciu…Poftă mareee! Pentru două persoane…o cană de orez cu bob lung se fierbe cu 2 căni, 2 jumătate de apă. Când se pune orezul se adaugă şi un sfert de cutie de porumb fiert, puţină mazăre, sare, pătrunjel tăiat mărunt, puţin piper şi busuioc. Se lasă să fiarbă, după care se aşează […]

    Spaghetti cu vinete

    Se taie vinetele rondele de aproximativ 1/2 cm înălţime.Se pun într-un vas, se acoperă cu un strat de sare şi se lasă jumătate de oră, după care se spală.
    Ceapa se taie , alături de ardelul iute şi se pune la călit cu puţin ulei de măsline. După ce ceapa a fost călită, se adaugă sucul […]

    Bulci cu surprize

    Ieri a gătit Andrei, iar reţeta lui a fost mai mult decât delicioasă- este un bucătar desăvârşit:
    Compoziţia:
    Legumele decongelate se pun într-o tigaie, cu 2 linguri de ulei. Se adaugă sare şi piper şi 2 linguri de smântână. Se amestecă şi se lasă la foc mic circa 15min. După, se lasă la răcit circa 10 min, […]

    Peşte cu legume şi ciuperci

    Această reţetă vine ca “urmare” a dezlegării la peşte, pentru cei care ţin postul Crăciunului.
    Şi acum, pe rând:
    Se spală frunzele de salată, una câte una, cu apă rece, după care se taie, de preferinţă sub forma unor dungi nu foarte groase, nu foarte lungi. Urmează ciupercile- se îndepărtează cozile care pot fi folosite la o […]

    Conopidă cu carne de viţel

    Se spală conopida, se taie bucăţi şi se ţine aproximativ 5 minute la foc.
    Se curăţă roşiile de pieliţă şi se taie în bucăţi destul de mari.
    Într-o tigaie rotundă se pune ceapa tăiată mărunt la călit cu ulei şi unt. Se lasă puţin, după care se adaugă carnea de vită tăiată în cuburi nu foarte mici. […]

    Lumânărele de Crăciun cu biscuiţi şi ciocolată

    Pentru început , avem nevoie de- să spunem- 2 rulade mici de biscuiţi/ nuci (salam de biscuiţi). O să scriu mai jos 2 reţete de salam de biscuiţi, iar voi o să alegeţi cea care vă face cu ochiul.
    Toate aceste ingrediente se amestecă, şi aluatul se întinde cu cuţitul ud pe ceolofan presat cu zahăr.
    Crema: […]

    Biscuiţi Moş Crăciun

    Pentru această reţetă este nevoie să cumpăraţi biscuiţi rotunzi- orice cantitate doriţi, nu foarte mici şi fără cremă. De preferat simpli, fără arome. Anul trecut când am făcut această reţetă a trebui să vizitez aproximativ 15 magazine ca să găsesc ceea ce căutam…
    Să încep cu partea de sus. Pentru căciuliţă am cumpărat suc de rodii, […]

    Yuhuuu, time for a pizza

    Yuhuuu, time for a pizzaCutreierând prin tărâmul de vis al reţetelor mamei mele, am descoperit o reţetă de pizza. De fapt sunt 2 reţete de blat, şi una de compoziţie, dar aceasta din urmă poate fi foarte uşor schimbată, modificată, adăugită şi aşa mai departe. Ce mi s-a păru interesant- blatul care până acum nu ieşea chiar aşa cum […]

    Tort cu mere

    Tort cu merePentru acest tort este nevoie de aproximativ 2 kg de mere care se curăţă, li se scoate miezul, se aşează întregi în tigaie după ce aceasta a fost unsă cu margarină. Printre ele se pun fructe sau chiar bucăţi de mere pentru a umple golurile rămase. Se adaugă un sirop nefiert – jumătate de cană […]

    Setul urmator

    #563 Răspuns

    suntonlain
    Participant

    🙂
    Asadar, un editor de hipertext este foarte util pentru cei care vor ca sa creeze topicuri sau vor ca sa scrie comentarii.
    Mai sus, e demonstrata utilizarea celor doua moduri ale editorului:
    * Editor in mod HyperText
    * Editor in mod RichText

Vizualizare 4 articole - 11 la 14 (din 14 în total)
Răspunde la: Testarea posibilităţilor de editare a mesajelor din forum
Informația ta: