Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Nu-ti neglija tristeţile

Autor: Onea Adriana

Ți s-a întamplat să ai perioade în care să nu ai chef de nimic, când chiar și cele mai banale sarcini ți s-au părut imposibile. Ești îngrijorat apoi de starea de tristețe care te cuprinde fără motive clare. Te gandești că e de vină vremea morocănoasă de afară, lipsa de vitamine sau pur și simplu preferi să nu te gândești la cauze. Dar cum îți poți da seama că ești afectat de depresie?

Se manifestă diferit de la o persoană la alta și nu e o urmare a unei singure cauze, ci a unui cumul de factori. Tendințele depresive pot să fie genetice, în special în cazul tulburărilor bipolare (schimbări extreme de dispoziție). În plus, dacă ești o persoană pesimistă, ești mai predispusă depresiilor, așa că încearcă întotdeauna să vezi partea plină a paharului. Alți factori traumatici care pot duce la depresii severe sunt problemele financiare, moartea cuiva drag, notele proaste de la școală, despartirea într-o relație. În cazul acestora, persoana respectivă poate ajunge la incapacitatea de a comunica, la incapacitatea de a efectua activitățile de rutină și chiar la suicid.

În România, depresia e considerată în general un simplu moft, însă consultul unui specialist și urmarea unui tratament sunt esențiale. Statisticile spun că până în 2020, depresia va fi cea mai obișnuită și mai des întâlnită boală din lume.

Discuții: 7 păreri

  1. Strategic Strategic
  2. Toma Marian Toma Marian
  3. Ana- Ana-

Lasă un răspuns

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.