Supă cremă de varză albă cu polen

Supă cremă de varză albă cu polen

Ingrediente: 550 g varză albă, 1 ceapă mare de apă, 1 litru şi jumătate macerat de trifoi roşu, 3 linguri cu tărâţe, 4 linguri cu cremogen, 3 linguri cu pastă de roşii, 200 g rădăcinoase, 1 – 2 linguri cu ulei, 1-2 linguriţe cu usturoi pisat, o linguriţă şi jumătate cu pulbere din seminţe de ardei gras, 1 linguriţă cu pulbere din plante aromatice, 1 linguriţă cu pulbere de alge, 1 linguriţă cu pulbere de polen, 1 legătură de ţelină cu tarhon şi 50 g petale de flori de nalbă de grădină.

Mod de preparare: maceratul se pune în castron, se adaugă varza, ceapa şi rădăcinoasele fin mărunţite, tărâţe, cremogenul, pasta de roşii, usturoiul, pulberile, uleiul, iar deasupra se presară verdeţurile tăiate mărunt şi petalele de flori de nalbă tăiate feliuţe. Varza albă poate fi înlocuită cu varză creaţă, varză roşie sau varză de Bruxelles.

Supă cremă de varză albă cu hrean

Se prepară ca la reţeta de mai sus, folosind aceleaşi ingrediente, în afară de ulei, care se înlocuieşte cu smântână sau iaurt, iar usturoiul cu 1-2 linguriţe cu hrean ras fin.

Supă cremă de varză cu gutui

Se prepară ca şi supa cremă de varză albă cu polen, folosind aceleaşi ingrediente, cu doar 300 g varză, completând cu 250 g gutui, polenul fiind înlocuit cu 1 lingură cu miere.

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.