Tehnica panoramarii in fotografie, la cererea lui Bogdan !

3 comentarii la Tehnica panoramarii in fotografie, la cererea lui Bogdan !

Tehnica panoramarii in fotografie, o tehnica simpla cu efecte pe masura

Tehnica panoramarii in fotografiePentru ca cel mai mare hacker, Bogdan, mi-a cerut sa-i explic cum se fac fotografiile cu spatele in miscare si subiect static, am sa explic in cateva cuvinte tehnica panoramarii. Aceasta tehnica este foarte simpla pentru orice posesor de dslr, sau orice aparat foto care permite folosirea modului TV (time value). Este acel mod in care noi setam timpul de expunere si aparatul isi seteaza singur diafragma.

Elemente necesare pt tehnica panoramarii in fotografie

  • o roata care se invarte,ce gasim in parculetele de copii;
  • aparat ce permite folosirea lui in TV.

Tehnica panoramarii propriu-zise

Ne punem atat noi cat si subiectul diametral-opus pe roata, setam timpul de expunere 1/30 s, este foarte important ca distanta dintre fotograf si subiect sa ramana constanta, acestia sa fie nemiscati in raport cu el si in timp ce roata se invarte focalizam si fotografiem. Mentionez ca nu este necesara aparatura performanta. In speranta ca ai inteles Bogdan si ca vei folosi tehnica fotografica explicata mai sus, in scopul obtinerii de fotografii cu impact, iata cateva fotografii de nunta facute prin aceasta modalitate:

Al vostru,Lucian-Fotograf nunta Bucuresti

De Fotograf nunta Lucian

De meserie jurist dar in suflet artist, iubesc fotografia si arta scrierii cu lumina incercand prin fiecare fotografie sa spun o poveste.

3 comentarii

  1. Foarte bun acest articol. Stiam si eu ca aceasta poza sa iasa asa distanta dintre aparat si cel care apare in poza trebuie sa fie fixata dinainte si in timpul capturari imaginii trebuie neaparat ca centrul imaginii sa fie nemiscat iar ce se intampla in spate e cu totul alta poveste. O poza foarte reusita.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *