Telefoanele mobile ne spun ce sa facem

Telefoanele mobile ne spun ce sa facem 2 Am ajuns să trăim într-o perioadă în care „telefonul” ne spune ce să facem- depindem de el, fără doar şi poate. Mergi pe stradă, majoritatea oamenilor vorbesc la telefon, te uiţi în stânga şi î dreapta, oameni care vorbesc la telefon…Vrei să vorbeşti cu cineva, sună telefonul, la cursuri/ore sună telefonul, la Biserică- sună telefonul, oriunde ai merge- SUNĂ TELEFONUL!

Ce se întâmplă? Se pare că am ajuns să devenim dependenţi de această sursă de comunicare? De ce preferăm comunicarea prin telefon celei directe? Este mai facilă şi permite o „sinceritate” mai profundă?

Diferiţi oameni ne sună şi „ne programează”- „Ne vedem azi la 5?”, „Ajungi mâine pe la mine”, „Ne vedem acasă?”- să nu mai vorbesc de acele apeluri care durează ore în şir şi care ne fac să pierdem ce se întâmplă în jurul nostru, să pierdem conştienţa momentului  „aici şi acum”. Ajungem să avem o viaţă care se derulează în funcţie de apelurile primite, de ceea ce vor şi cer alţii de la noi.(evit să aduc în discuţie acele telefoane total inutile, care există )

Riscăm mult- de exemplu vorbim la telefon şi suntem foarte prinşi în discuţie, ajungem la trecerea de pietoni şi în loc să ne oprim să ne asigurăm, uităm şi o maşină apare ca de nicăieri şi ne loveşte. Sau în cazul în care în jurul nostru există persoane dubioase care ne pot răni, sau care au un gând „necurat” legat de noi, bineînţeles că din lipsă de atenţie vom ignora şi aşa, din cauza vulnerabilităţii, ajungem victime.

Ok, acceptăm şi faptul că există urgenţe, dar în aceste cazuri discuţiile durează destul de puţin.

Cu siguranţă ştiţi şi că aceste telefoane mobile de care suntem de nedespărţit emană unde electromagnetice care pentru noi sunt cam neplăcute- provoacă tulburări de comportament, afectează sistemul nervos, au loc modificări ale chimiei sângelui, scade imunitatea şi lista continuă.

Poate mă ajutaţi şi voi cu nişte explicaţii…de ce petrec oamenii atât de mult timp la telefon? A devenit o prioritate foarte mare- poţi să uiţi orice mai puţin telefonul mobil. Ce anume crează această dependenţă??

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 2 păreri

  1. Eu_pseudonim Eu_pseudonim

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.