Televizoare LCD iluminate cu LED-uri, nu LED TV-uri

Niciun comentariu la Televizoare LCD iluminate cu LED-uri, nu LED TV-uri

Am observat că magazinele online se bat acum pentru cuvintele cheie de genul LED TV şi TV LED pentru că ele descriu superficial noua tehnologie. Totuşi, dacă vrei să cumperi un astfel de televizor, doar ca să fii în pas cu moda, te invit să iei un model TV LED marca LG (aceasta este o marcă foarte cunoscută şi apreciată).

Dar totuşi, dacă vrei să ştii ce anume face ca această tehnologie să fie deosebită, te invit să citeşti despre televizoarele cu iluminare de fundal pe bază de leduri.

Acest tipuri de televizoare, sunt însă denumite incorect LED TV sau TV LED de către cei de la Samsung Electronics, Toshiba, Philips, LG Electronics, ProScan, Kogan şi Vizio, ele fiind televizoare LCD, dar care folosesc LED-uri pentru iluminarea de fundal. Într-adevăr, faţă de tradiţionalele televizoare LCD, acestea aduc mari îmbunătăţiri în calitatea imaginii, dar nu trebuie să fie confundate cu ecranele din leduri.

Aceste televizoare pot fi de trei feluri, ceea ce în magazine probabil doar în cartea tehnică vei afla. Oricum, pe rând, după calitatea imaginii ce o oferă, cele trei tipuri de LED-uri sunt:

  1. LED-uri RGB dinamice – care sunt poziţionate în spatele panoului. Această tehnologie redă negrul clar, albul clar, fiind capabilă să reducă consumul atunci când de exemplu este vorba despre o stea luminoasă pe un fundal negru.
  2. LED-uri Edge albe – sunt poziţionate de jur împrejurul ramei ecranului, care are un panou special de difuzie pentru a răspândi uniform lumina din spatele ecranului (cel mai răspândit model). Această tehnologie permite ca televizoarele să fie extrem de subţiri.
  3. LED-uri pe toată suprafaţa – sunt poziţionate în spatele ecranului, dar nu sunt capabile de diminuare sau de creştere individuală a luminozităţii, singurul beneficiu fiind acela că reduc considerabil consumul de energie.

De Bogdan Cristescu

Ii place web-ul, gradinaritul si viata de la tara. O iubeste pe Jorjette si vrea sa devina cel mai cunoscut om de pe pamant. Are ambitii si nu renunta prea usor! Considera ca "orice" poate aduce/genera mai mult "orice"! Si are si solutia! Scopul este intentia si increderea! 1+1+1+1=mai multi de 1

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *