Tigara electronica – abureala sau viitorul pentru fumatori?

Din ce in ce mai multi fumatori inlocuiesc tigarile clasice cu tigara electronica. De la oameni care locuiesc in orase mici din Romania, pana la vedete cunoscute la Hollywood. Dar este aceasta o alternativa mai sigura si mai ieftina pentru tigarile clasice? In loc de fumatori vom avea in viitor printre noi „vaperi”? Utilizatorii actuali spun ca se bucura de aceasta alternativa fara miros neplacut, fara fumat pasiv, si cel mai important, fara substante cancerigene.

Sa aruncam o privire la cateva dintre avantajele tigarii electronice:

  • nu contine gudron, tutun sau monoxid de carbon
  • ofera aproape aceeasi concentratie de nicotina ca si tigarile din tutun
  • poate fi folosita aproape in toate locurile publice
  • nu provoaca miros neplacut, ingalbenirea dintilor sau a pielii
  • un fumator poate economisii pana la 1000 de euro pe an sau chiar mai mult
  • emite vapori de apa inodori, incolori, care dispar in cateva secunde.

Multi medici si utilizatori de tigara electronica sustin ca rezultatele oferite de aceasta sunt excelente. Joel Nitzkin, Presedintele American Association of Public Health Physicians Tobacco Control Task Force, si o imagine cunoscuta in industria tutunului, a declarat ca: „…daca am convinge toti fumatorii sa renunte la tigarile din tutun in favoarea tigarilor electronice, am reduce numarul deceselor provocate de fumat, din SUA, de la mai mult de 400.000 la mai putin de 4000 pe an.”

Exista medici care afirma ca tigarile electronice nu provoaca aparitia cancerului. Aceste pareri provin de la studii care sustin ca nicotina nu este mai daunatoare decat cofeina. Efectele negative provocate de tigarile din tutun, apar in urma inhalarii fumului care contine mii de substante chimice toxice.

Patru medici cunoscuti, de la popularul show „The Doctors”, au studiat, de asemenea, tigarile electronice si le-au prezentat ca fiind una dintre cele Top 10 tendinte in sanatate.

„Daca esti unul dintre milioane de oameni, care sunt dependenti de fumat, s-ar putea sa existe o speranta pentru tine…tigara electronica. Iti ofera nicotina, dar nu si cele peste 4000 de substante din tigarile clasice, care pot cauza aparitia cancerului, printre alte probleme” (Dr. Travis Stork de la „The Doctors”).

tigara electronica

Cum functioneaza tigara electronica?

Tigarile electronice de astazi ofera fumatorilor o tehnologie care sa le asigure o functionare consecventa si de lunga durata. Atunci cand inhalati din dispozitiv, debitul de aer este detectat de un cip care activeaza un element de incalzire, care vaporizeaza solutia (e-lichid) ce contine nicotina. Atunci cand expirati vaporii se vor risipi in aer imediat.

De ce sa inlocuiesti tigarile din tutun cu tigara electronica?

Stiati ca cele mai multe interdictii care sunt valabile pentru fumatori, nu se aplica si asupra celor care folosesc tigara electronica? Fumatorii sunt incantati ca pot folosi acest dispozitiv in locurile publice.


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 3 Pareri

  1. Constantin Corneliu Constantin Corneliu
  2. Bogdan Cristescu Bogdan Cristescu
  3. AndreiS AndreiS

Spune parerea ta!

 

Sus