To be or not to be…

Când eram mică ştiu că am auzit de câteva ori ideea că pentru a nu face umbră pământului degaba sunt anumite îndatoriri ce trebuiesc duse spre o finalitate, din câte îmi amintesc era ceva de genul că trebuie să plantezi măcar un copac, să-ţi faci o casă şi mai departe poate mă completează cineva.Mulţi dintre noi însă sunt doar nişte umbre(stafii) create de sclavia banului, a munci, a prejudecăţilor, a mîndriei şi ar mai fi de enumerat.

Câţi dintre cei care populează Pământul se gândeşte în ziua de astăzi să planteze un copac? Nu e mai simplu să distrugem? Ne facem case din lemn, dar în schimbul lemnului pe care îl primim de la natură, şi nu de la stat, ar trebui să dăm ceva la schimb, adică eventual să regenerăm , să vindecăm rana lăsată de oameni în natură.

Dar, cum poţi să cer unui om să facă ceva când de fapt el nu „traieşte” pur şi simplu a uitat.Merg de multe ori pe stradă şi văd că oamenii nu mai da importanţă la ceea ce au în jur(nici lor nu-şi dau importanţă, trăiesc doar cu iluzii ieftine create de alţii).

E minunat să stai în mijlocul naturii indiferent de starea vremii- ador ploaia. Mereu când plouă îmi place să simt picurii de apă cum îmi mangâie faţa, îmi place să simt vântul, să miros o floare şi să-i spun cât e de frumoasă, că e o inspiraţie pentru mine, să privesc cerul, norii, soarele, luna, stelele, copacii. Nu există muzică mai frumoasă, mai liniştitoare decât cea a naturii- păsări, insecte, frunze, iarbă, vânt, apă ….toate la un loc cântă şi ne încântă.Tot ceea ce e în jurul nostru este aici ca noi să ne bucurăm de prezenţa lor naturală, nu să le folosim în scopuri egoiste, iar în cazul privării de aceste frumuseţi, cu siguranţă există metode şi posibilităţi de înlocuire.

Natura este acea oază de pace patriarhală spre care tindem, dar nu ştim unde să o căutăm. Ea este cea care ne oferă tot ceea ce avem nevoie pentru a supravieţui. Ea ne oferă cât mai are de unde, păcat ca nu ştim să-i mulţumim şi nu ştim să apreciem.Pentru ea înseamnă mult şi un simplu mulţumesc, iar dacă i-ai oferit „un cadou” e sărbătoare.
Este uimitoare prin complexitate, forme, culori, viaţă….neatinsă de omul distrctiv este perfectă, nu are cusur.

A distruge natura= autodistrugere pentru ca noi suntem parte din natură, e sinucidere lentă şi conştientă, orbită de acele părţi neînsufleţite , părţi pe care credem că le deţinem, cărora le dăm sufletul nostru, dar care când faci „puf ” dispar. Şi plângem că o parte din sufletul nostru a plecat cu ele….l-am alungat!!!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

11 comentarii

  1. Am o tara frumoasa, pacat de oamenii din ea. Suntem singura tara care distruge pentru uz propriu si uz extern. Restul tarilor importa materie prima cum ar fi lemnul salvand astfel propriul ecosistem.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *