Top 10 boli la români

jorjette-la-scaldat

Probabil doctorii au o statistică mai performantă decât cea care urmează, cert este că românii suferă în proporţii mari de aceste boli şi caută constant tratamente naturiste sau produse naturiste cu care să poată schimba ceva la starea lor de sănătate. Iată topul celor 10 afecţiuni la românii ce caută tratamente naturiste pentru ele:

 1. Impotenţa – Bărbaţii care suferă de impotenţă caută tratamente şi sunt dispuşi să plătească pentru a se vindeca. Tratamentele naturiste pentru impotenţă vizează şi tratamente naturiste pentru potenţă. Un semn mare de întrebare pentru cum au ajuns în această stare?
 2. Candidoza – Ori candida, afectează un număr foarte mare de femei. Problemele aparatului genital vin ca semn de exclamare pentru stilul de viaţă şi pentru preocupare ce o ai faţă de suferinţă. Multe femei suferă de candidoză chiar şi pentru că poartă tocuri, ori pentru că nu-şi respectă energia secuală. Tratamentele naturiste pentru candidoză, fără o schimbare în stilul de viaţă, nu vindecă ci doar amână o reîntoarcere a bolii.
 3. Hemoroizi – Pe locul 3, această boală afectează atât femeile cât şi bărbaţii. Partea bună e că se vindecă, şi cu tratamente naturiste pentru hemoroizi dar şi cu cuţitul. Probabil o viaţă în natură nu îţi oferă hemoroizi ca o viaţă în maşină sau la birou, dar totuşi fiecare şi-o face cu mâna lui, fie că recunoaşte fie că nu.
 4. Diabetul – Cu siguranţă sunt multe persoane bolnave de diabet, dar spre deosebire de cele de mai sus, diabetul are din păcate un leac stupid care îi face pe diabetici să fie mulţumiţi şi să nu caute cu adevărat un leac, adică unul care să îi vindece de boală nu să le-o amelioreze şi să îi facă dependenţi de anumite practici.
 5. Varice – În special femeile sunt cele care vor să scape de varice. Din păcate această boală în medicina naturistă prevede abordarea unui alt stil de viaţă. De aceea mulţi cred că dacă iau ceva pastile sau preparate din plante, le dispar varicele, dar de fapt ei cheltuie nişte bani fără să facă de fapt ceva pentru vindecare, pentru că nu mulţi agreează ideea de a-şi schimba viaţa din cauza unei boli, mai ales că pot trăi şi cu boala, că nu-i „strânge cu uşa” ca pe diabetici.
 6. Colonul – Este al 6-lea vizat în afecţiunile românilor. Tratamente naturiste pentru colon, detoxifierea colonului …
 7. Ridurile – Femeile, dar mai nou şi bărbaţii, caută tratamente naturiste antirid, tratamente împotriva ridurilor, şi tot la acest punct îi încadrez şi pe cei care caută tratamente naturiste slăbire.
 8. Psoriazis – O boală pe care mulţi o consideră „boala ruşinii”, manifestată în prealabil în subconştient, ea vine ca o pedeapsă cerută, pe care cel bolnav o duce poate şi 10-15 ani. Tratamentul naturist pentru psoriazis, ca să se obţină vindecare, trebuie însoţit de o schimbare în conştiinţa pacientului. Un nou stil de viaţă, poate o abordare mai atentă a suferinţelor vieţii, totul trebuie să vină alături de orice medicament naturist pentru psoriazis.
 9. Cancer – Poate că ar merita să stea alături de diabet, dar din păcate românii nu mai cred în vindecare cu tratamente naturiste cancer-ul, aşa că puţini aleg să îşi schimbe viaţa ca să oprească acest mecanism de autodistrugere. Plantele nu te schimbă ci îţi arată doar cum trebuie să fii!
 10. Acneee – Un tratament naturist pentru acnee e căutat la fiecare 10 minute. Această boală este precum psoriazisul, doar că ruşinea pe care o punctează acneea ţine şi de comportamentul părinţilor, căci instalarea se face în copilărie, urmând ca la un moment dat să se declanşeze. Libertatea spiritului este ceva ce trebuie să se manifeste şi în viaţa fizică, mentală, nu doar în suflet. De aceea persoanele care suferă de acnee greşesc prin faptul că acceptă starea lor aşa cum e ea şi nu îşi echilibrează viaţa. Constrângerile celor din jur, îi blochează pe cei afectaţi de acnee din a-şi rezolva problema libertăţii fiinţei lor!

Urmează în ordine şi: sinuzita, tiroida, fibromul, colesterolul, prostată şi celulită. Ar mai avea loc multe alte afecţiuni, dar în anul 2011 acesta este topul 10 afecţiuni la români.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

16 comentarii

 1. Este foarte interesant articolul, ceea ce este si mai interesant este faptul ca romanul nostru sufera de toate bolile din lume inclusiv vaicareala cronica, mandrie acuta si alte boli:P.

 2. Tuberculoza(TBC) este o alta boala importanta la care, din pacate, romanii ocupa locul 1 in UE, cu o rata anuala de imbolnaviri de circa 23.000 persoane.

 3. Stresul şi depresia sunt cele mai răspândite afecţiuni psihice ale secolului, ale căror simptome sunt arhicunoscute.
  Aproape fiecare dintre noi suferă de stres sau depresie cel putin o dată in viaţă.
  Partea cu adevarat alarmantă este cea conform căreia peste 50% din bolile grave au ca primă cauză cele două afecţiuni.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *