Tort cu mere

Pentru acest tort este nevoie de aproximativ 2 kg de mere care se curăţă, li se scoate miezul, se aşează întregi în tigaie după ce aceasta a fost unsă cu margarină. Printre ele se pun fructe sau chiar bucăţi de mere pentru a umple golurile rămase. Se adaugă un sirop nefiert – jumătate de cană de apă şi 5 linguri de zahăr. Se dă la cuptor şi se lasă 15-20 de minute.

Între timp se face compoziţia.

E nevoie de 4 ouă- se separă albuşul care se bate spumă bine, bine, se adaugă 2 linguri de apă, puţintică sare, apoi jumătate de cană de zahăr (treptat), apoi gălbenuşurile, o lingură de ulei, jumătate de cană de făină, puţin praf de copt (stins cu puţin oţet sau cu zeamă de lămâie) şi esenţă.

Când compoziţia este gata, se scoate tigaia de la cuptor (după ce au trecut cele 15 -20 de minute- e indicat să se sincronizeze), se toarnă peste mere şi se pune din nou la cuptor.

După ce este gata, se lasă puţintel să se răcească, se răstoarnă într-o farfurie plată sau într-un suport special pentru prăjituri şi se unge cu frişcă sau cu orice altă cremă doriţi, în funcţie de dorinţe. Fiţi cât mai creative. Mie îmi place să fie cât mai colorat. Poate fi ornat cu fructe, cu bombonele, cu toping, scorţişoară, cafea sau cu orice doriţi!

tort de merePoftă bună!

Articol etichetat cu:

Discuții: 11 păreri ~ Pagina 1

  1. Cami Cami
  2. Cami Cami
  3. Cami Cami
  4. Dor de viata Dor de viata

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.