Uleiul de masline – beneficii, proprietati, tratamente

Măslinul este cultivat de acum 5000 de ani, găsindu-se în Palestina, Siria şi Fenicia. În Lumea Veche, uleiul de masline era un produs mult prea preţios,  motiv pentru care nu era destinat consumului alimentar. Egiptenii utilizau uleiul de masline pentru a-şi hrăni şi întreţine părul în timp ce grecii îşi masau muşchii cu ulei de masline înainte de a merge la război. Uleiul de masline este bogat în antioxidanţi şi vitamine cu efect de prevenire a îmbătrânirii celulelor, în acizi graşi nesaturaţi, precum omega 3 şi omega 6.

Încă din antichitate, uleiul de masline era considerat de către femei ca fiind „antidotul îmbătrânirii”. La momentul actual există foarte multe tratamente cu ulei de masline. O să enumăr câteva tratamente cu ulei de masline pe care le-am urmat şi încă le mai urmez:

uleiul de masline pentru ten, dinti si par
Uleiul de măsline presat la rece poate fi utilizat în tratamentul tenului uscat ca suport pentru măştile cosmetice.

Uleiul de masline – Tratament pentru dinti:

Uleiul de masline este bun pentru dinti sensibili si pentru gingii. In fiecare dimineaţă sau seara, înainte de a mă spăla pe dinţi, iau o lingura de ulei de măsline (sugerea uleiului – metoda descrisa mai jos) cu care îmi spăl gura şi dinţii timp de aproximativ 10 minute, după care îl arunc. Efectele tratamentului cu ulei de masline pentru dinti: înălbirea şi curăţarea dinţilor, reducerea sensibilităţii lor, curatarea la nivelul gurii.

Sugerea uleiului – procedeu pentru curatarea si albirea dintilor.

Această metodă de curăţire a fost propusă de medicul oncolog T. Carnot. Probabil, in afara actului de digestie se secretă salivă bogată in toxine, pe care noi o inghiţim sau o scuipăm. Vindecătorul Porfirie Ivanov recomandă să nu se scuipe saliva, dar să se inghită, atunci conţinutul mic de toxine dizolvat in salivă va stimula (autovaccina) eliminarea lor in cantităţi mai mari prin alte filtre: tractul intestinal, vezica biliară, ficat, rinichi, plămani, piele. 

Astfel, tratamentul va acţiona după principiul remediilor homeopatice —,,similarul se tratează cu similarul in doze mici“. In timpul sugerii uleiului de masline, se produce dilatarea canalelor salivare şi dizolvarea depunerilor de săruri din respectivele canale, din glande şi de pe suprafaţa dinţilor. Canalele şi glandele curăţate de uleiul de masline intensifică eliminarea toxinelor din glandele salivare şi prin urmare din organe şi sisteme. Fiecare glandă salivară comunică prin căile limfatice cu anumite organe şi sisteme.

Se ia o lingură (nu mai mult) de ulei de masline, floarea-soarelui, de porumb sau ulei de cocos presat la rece, se introduce in partea anterioară a gurii şi se suge ca o bomboană.

Să nu se inghită uleiul! Continuaţi să sugeţi timp de 15- 20 de minute, incercaţi sa vă ocupaţi timpul cu ceva fără să vă concentraţi asupra uleiului, pentru ca acest timp să treacă uşor şi pe neobservate. La inceput uleiul devine vascos, apoi lichid ca apa, după care el trebuie scuipat. Lichidul scuipat trebuie să fie alb ca laptele. Dacă sugerea nu e completă, lichidul va avea culoarea galbenă. Aceasta inseamnă că data viitoare trebuie să prelungiţi timpul procedurii.

Lichidul eliminat poate conţine microbi patogeni, de aceea lichidul se scuipă in veceu sau chiuvetă. De preferat, ca această procedură să se facă dimineaţa pe nemancate sau seara inainte de culcare. Pentru accelerarea tratamentului pentru dinti, se poate efectua de cateva ori pe zi. Inainte de a incepe tratamentul prin sugerea uleiului antrenaţi-vă cu apă. Cand muşchii feţei sunt pregătiţi, treceţi la sugerea uleiului. In perioada de inceput, străduiţi-vă să faceţi procedura intr-o atmosferă liniştită. Treziţi-vă cu 20 de minute mai devreme. Obişnuindu-vă, veţi reuşi să vă faceţi treburile la bucătărie (fără riscul de a il inghiţi).

Uleiul de masline – Tratament pentru par

Uneori, inainte de spălarea parului,  îmi masez scalpul cu ulei de masline. Nu mă zgârcesc, las uleiul de masline să se extindă şi pe lungimea părului. Uneori amestec uleiul de masline cu uleiul de ricin şi las cam jumătate de oră, o oră , după care urmez procedeul normal de spălare. Zilele trecute citeam undeva un alt tratament cu ulei de masline împotriva căderii părului. Timp de 2 săptămăni, în fiecare seară masaţi scalpul cu ulei de masline, vă acoperiţi părul cu un prosop până dimineaţa când îl spălaţi.

Uleiul de masline – Tratament pentru maini şi pentru unghii

Incălziţi uleiul de masline, după care staţi cu unghiile in uleiul cald timp de 10-15 minute. După  acest timp, vă masaţi mâinile cu acet ulei încălzit. Efectele tratamentului cu ulei de masline: întărirea unghiilor, catifelarea mainilor,  aspect plăcut al mâinilor (în special al cuticulelor pe care în timp nu veţi mai fi nevoiţi să le tăiaţi).

Uleiul de masline – Tratament pentru ten cu cosuri şi acnee

Uleiul de masline folosit pentru fata, face adevarate minuni.  Se foloseste uleiul de masline pentru ten acneic, deshidratat sau patat. Atât dimineaţa, cât şi seara, după ce mă spăl pe fata, masez pielea cu ulei de măsline, reducând astfel urmele lăsate de coşuri, dându-i un aspect de tinereţe şi prospeţime. Pentru a imbogati calitatile uleiului de masline, adaug in acesta cateva uleiuri esentiale benefice pentru piele.

Tratement pentru afecţiunile hepatice cu ulei de masline

Dimineaţa, pe stomacul gol, cu 20 de minute înainte de masă,  iau 1-2 linguriţe de ulei de masline obţinut din prima presare la rece. Este foarte indicat ca în timp uleiurile vegetale să se înlocuiască în organism  cu uleiul de masline. Efectele uleiului sunt benefice pentru multe alte afecţiuni din organismul nostru. Pentru afectiunile hepatice, se face o cura cu ulei de masline dimineata, pe stomacul gol.

Tratament împotriva constipatiei cu uleiul de masline

In fiecare seară, înainte de culcare, se bea o linguriţă de ulei de masline. Uleiul de masline ajuta la curatarea intestinelor si la eliminarea fecalelor. Mai mult, uleiul de masline reface mucoasa intestinala.

aromaterapie cu uleiuri esentiale - masaj cu ulei de masline si uleiuri esentiale

Tratament pentru piele cu ulei de masline

După fiecare duş, baie, după un gomaj al întregului corp, făcut cu făină de porumb, cafea sau bicarbonat de sodiu, îmi masez întreg corpul cu ulei de măsline. Senzaţia de catifelare se instalează din prima clipă, menţinându-se pentru o perioadă lungă de timp. Dacă aveţi răni sau urme pe corp, în timp se vor diminua. In amestec cu uleiuri esentiale pentru piele, uleiul de masline se foloseste pentru masaj, hranind pielea in profunzime.

Uleiul de masline – Tratament pentru cresterea sprancenelor:

In fiecare seară, înainte de culcare, înmuiaţi un deget în ulei de masline. Masaţi foarte uşor spâncenele cu uleiul de masline, chiar si genele, în aşa fel încât să nu atingeţi ochii, nu că s-ar întâmpla ceva.

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Discuții: 11 păreri

Spune părerea ta!

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.