dependenta sexuala

Tratarea dependenţei sexuale

Dependenţa sexuală este asemănătoare oricărui tip de dependenţă, te transformă într-o persoană a cărei stăpân nu mai eşti tu, e ca şi cum altcineva sau altceva decide în locul tău.

Cum se  manifestă dependenţa sexuală?

dependenta secuala
Dependenţa secuală te îndepărtează de ceea ce eşti tu cu adevărat.

Pentru persoanele dependente de sex (atât fizic cât şi virtual), partenerii sexuali sunt simple obiecte sexuale care îi ajută să atingă orgasmul şi atât. Sentimentele nu există în acest tip de relaţie, este vorba doar de plăcerea animalică a corpului, plăcere care este cerută bineînţeles de minte.  Persoanele care se află în acest stadiu stau foarte mult în faţa calculatorului urmărind cât mai multă pornografie, se masturbează foarte des (cel puţin o dată pe zi), apelează la liniile erotice şi îşi stabileşte întâlniri plătite pentru a face sex. În cazul în care persoana în cauză este într-o relaţie, partenerul nu prea este inclus în dorinţele sexuale, partidele de sex cu acesta fiind destul de rare.

Cum se poate vindeca dependenţa sexuală?

Cel mai bun tratament în aceste cazuri este urmarea unei terapii cu un terapeut specializat. Pentru a se vindeca de o asemenea dependenţă, o persoană are nevoie să ajungă şi să vindece cauza, şi nu manifestarea în sine. Nu se rezolvă nimic dacă persoanei i se interzice să facă aceste lucruri care îl satisfac, care îi produc plăcere, mai mult el va ascunde tot ce face şi se va îngropa şi mai mult în minciuni.

În cele mai multe cazuri, cauza este din copilărie sau din momentul primului act sexual. Fie persoana dependentă a fost abuzată sexual, fie relaţia cu părintele de sex opus a dus la această blocare, în aşa fel încât partenerul devine un „obiect”.

Vindecarea trece prin mai multe etape, de la recunoaşterea adevărului (un eventual test cu poligraful este o metodă foarte eficace), la descoperirea şi conştientizarea cauzei, la iertarea propriei persoane şi a celorlalte persoane „considerate” vinovate.

Este necesar ca toate aceste lucruri să fie puse în practică de o persoană specializată, pentru că este un proces destul de dificil. De asemenea este foarte important ca persoana aflată în această situaţie să accepte că are o problemă, pentru că dacă consideră că este ceva normal, şansele sunt minime ca el să accepte să vadă un specialist.

Atunci când eşti în echilibru, în armonie cu tine însuţi şi cu tot ce te înconjoară, atunci dragostea „curge” prin tine şi actul sexual este profund, atât fizic cât şi spiritual.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *