Un martisor muzical de 1 martie pentru toţi bărbaţii!

Iaca, eu sunt născută în Bucovina – judeţul Suceava iar la noi datina e puţin diferită de alte zone ale ţării. Atât în Bucovina, cât şi în Moldova, data de 1 martie este o zi dedicată primăverii, dar şi bărbaţilor. Toţi bărbaţii ce fac parte din vieţile noastre, de la cei mici până la cei mai bătrâni primesc un mărţişor. Din bătrâni, mărţişorul are un simbol aparte, nu doar de prevestitor al primăverii. O să-l aflu şi o să-l împărtăşesc cu voi :) Încă de pe băncile grădiniţei, dădeam în ziua de 1 Martie un mărţişor fiecărui coleg de bancă, însă dimineaţa îi puneam în piept câte un mărţişor tatălui sau bunicului, depinde unde eram. Personal am avut ocazia să am parte şi de un învăţător extraordinar – un adevărat dascăl care a avut o influenţă destul de mare în viaţa generaţiilor lui, şi el primea în fiecare an de 1 Martie sute de mărţişoare. Ziua femeilor nu este alta decât Ziua de 8 Martie, şi atât.

Primul şi primul mărţişor i-l ofer la nimeni altul decât iubitului meu soţ, Cristescu Bogdan – Te iubesc, îţi mulţumesc şi să înfloreşti aşa cum înfloresc ghioceii. O melodie în dar pentru tine:

Având în vedere datina străbună a locului în care m-am născut, cu ocazia de 1 Martie trimit câte un martisor muzical şi celor mai dragi bloggeri cărora de multe ori le păşesc pragul şi le mulţumeasc că au apărut în viaţa mea. O melodie – un mărţişor muzical pentru Joita Lucian, Derscanu Petre, Bezea Tudor, Vasile Raţă, Paul Pădurariu, Moroşan Florin şi lui Vreauultimulloc. O primăvară frumoasă şi să fiţi fericiţi! Vă rog primiţi cu drag acest mărţişor în inimile voastre !

O primăvară de iubire şi fericire tuturor fiinţelor din întreg universul!


Articol etichetat cu:

Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 6 Pareri

  1. Octavian Octavian
  2. Florin Morosan Florin Morosan
  3. derscanu derscanu

Spune parerea ta!

 

Sus