Un martisor muzical de 1 martie pentru toţi bărbaţii!

6 comentarii la Un martisor muzical de 1 martie pentru toţi bărbaţii!

Iaca, eu sunt născută în Bucovina – judeţul Suceava iar la noi datina e puţin diferită de alte zone ale ţării. Atât în Bucovina, cât şi în Moldova, data de 1 martie este o zi dedicată primăverii, dar şi bărbaţilor. Toţi bărbaţii ce fac parte din vieţile noastre, de la cei mici până la cei mai bătrâni primesc un mărţişor. Din bătrâni, mărţişorul are un simbol aparte, nu doar de prevestitor al primăverii. O să-l aflu şi o să-l împărtăşesc cu voi :) Încă de pe băncile grădiniţei, dădeam în ziua de 1 Martie un mărţişor fiecărui coleg de bancă, însă dimineaţa îi puneam în piept câte un mărţişor tatălui sau bunicului, depinde unde eram. Personal am avut ocazia să am parte şi de un învăţător extraordinar – un adevărat dascăl care a avut o influenţă destul de mare în viaţa generaţiilor lui, şi el primea în fiecare an de 1 Martie sute de mărţişoare. Ziua femeilor nu este alta decât Ziua de 8 Martie, şi atât.

Primul şi primul mărţişor i-l ofer la nimeni altul decât iubitului meu soţ, Cristescu Bogdan – Te iubesc, îţi mulţumesc şi să înfloreşti aşa cum înfloresc ghioceii. O melodie în dar pentru tine:

Având în vedere datina străbună a locului în care m-am născut, cu ocazia de 1 Martie trimit câte un martisor muzical şi celor mai dragi bloggeri cărora de multe ori le păşesc pragul şi le mulţumeasc că au apărut în viaţa mea. O melodie – un mărţişor muzical pentru Joita Lucian, Derscanu Petre, Bezea Tudor, Vasile Raţă, Paul Pădurariu, Moroşan Florin şi lui Vreauultimulloc. O primăvară frumoasă şi să fiţi fericiţi! Vă rog primiţi cu drag acest mărţişor în inimile voastre !

O primăvară de iubire şi fericire tuturor fiinţelor din întreg universul!

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

6 comentarii

 1. Aceasta datina ar trebuii sa vina si in restul zonelor din tara:)). Adica mi-ar convenii sa primesc martisoare in loc sa dau:))

 2. Pe un fir de ghiocel s-a urcat un gandecel, ca sa strige in sfarsit: PRIMAVARA A SOSIT :)

  Il poti auzi si tu daca ii permiti pisicii sa toarca pe tastatura si iesi in fata noii tale locuinte. Nu este singur. Este acompaniat de suierul vantulu. Mugurii pomilor din livada se aud discret. Dupa o iarna grea, primavara a sosit :)

 3. Multumesc din suflet, Jorjette, pentru martisorul muzical.
  O primavara frumoasa iti doresc atat tie, cat si lui Bogdan. Sa fiti fericiti.
  Si eu sunt din jud. Suceava, deci stiu datina inca de la gradinita, cand am primit prima oara martisoare de 1 Martie. Doar ca eu primeam de la toate fetele din clasa … :) Iar de 8 Martie le ofeream cate o ciocolata pt martisorul primit. De fiecare data trebuia sa cumpar cam in jur de 20 de ciocolate, niciodata mai putin.
  In legatura cu baba, eu mi-am ales data de 3.

 4. Multumesc Jorjjete!
  Vine primavara si ne vom putea bucura de natura ce isi revine la viata. Adevarat ca toate anotimpurile sunt frumoase in felul lor, dar primavara este speciala, totul verde, pasarele ciripind in zbor, … chiar si insectele care ne sacaie cateodata, si ele ne bucura.
  Pentru mine primavara este ca si cand ne-am trezi din somn, un somn lung (cat iarna). Sincer, as prefera sa fie doar primavara, vara si toamna, dar voi incerca sa ma bucur de toate, … mai ales de primavara.

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *