mit despre alcoolul din vin

Un mit funny despre alcool

La începuturile lumii, oamenii beau vinul fără să-și piardă capul, căci el nu conținea alcool. De când diavolul a lăsat un pârț în butoiul cu vin, acesta îi face pe oameni să se îmbete.

Se pare însă că alcoolul poate avea efecte benefice asupra organismului, însă consumat în doze mici. 1 pahar de vin pe zi, un păhărel de țuică – nu fac decât să tonifieze organismul și să-i ofere anumite substanțe. De exemplu, în țuica de prune să găsesc vitaminele A, B, c și D. Efectele țuicii asupra organismului sunt vizibile. Daca este consumata cu jumătate de oră înainte de masă, are efecte benefice asupra digestiei. De asemenea este indicată în sezonul rece, pentru echilibrarea temperaturii organismului și pentru întărirea sistemului imunitar.

Vinul este deasemenea benefic atunci când este consumat cu măsură. Acesta are efecte benefice în reglarea nivelului colesterolului, în producerea de colesterol bun, în fluidizarea și echilibrarea circulației sanguine, etc. Secretul este însă un consum echilibrat și cu pauze. Doar atunci putem vorbi de efecte vizibile.

Dacă se depășește limita, se cunosc foarte bine efectele care sunt destul de diverse. Din cauza beției, apar durerile de cap, slăbirea organismului și a sistemului imunitar, senzația de greață și vărsături, uneori culminându-se cu pierderea conștiinței sau chiar cu coma alcoolică, de acea alcoolul trebuie consumat cu moderație pentru a evita astfel de reacții adverse.

Sunt multe persoane care consumă alcool pentru a uita problemele, pentru a se detașa de realitate – ori consumul de alcool nu este soluția, acesta poate aduce chiar mai multe probleme. Alcoolul poate produce dependență! De asemenea, consumul de alcool poate accentua violența, ajungându-se uneori în situații de necrezut, doar din cauza consumului de alcool, așa că, mare atenție! Fii cumpătat și încadrează-te în limitele beneficului, pentru a profita la maxim de ceea ce îți poate oferi alcoolul, și nu de ceea ce îți poate lua!

mit-alcoolul-din-vin

2 comentarii la „Un mit funny despre alcool”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *