cresterea naturala a parului

Un păr mai lung în mod natural

Un păr lung și mătăsos cred că este visul multor femei. Din păcate, părul nu crește peste noapte – este nevoie de multă răbdare ca să ne vedem visul cu ochii. Deși procesul de creștere a părului este unul destul de lung, există câteva lucruri pe care ați putea să le faceți să ajutați părul să crească mai repede, mai gros și mai des:

Tundeți puțin vârfurile doar atunci când observați că acestea încep să se rupă sau să se despice. Cei mai mulți specialiști recomandă să ne tundem la fiecare șase-opt săptămâni pentru a păstra un păr sănăstos, deși acest lucru pare să fie puțin împotriva dorinței și scopului nostru de a avea un păr lung.

cresterea naturala a paruluiFolosiți pentru părul dumneavoastră produse de calitate care să ajute la consolidarea părului, ar fi indicate produsele naturiste, naturale…

Masați ușor scalpul cel puțin 5-10 minute zilnic pentru a stimula creșterea mai rapidă a părului – la finalul masajului este recomandat să prindeți cu mâna smocuri de păr și să trageți puțin de firele de păr, astfel încât să stimulați și mai mult circulația.

O dietă sănătoasă, bine echilibrată bogată în vitamina B12, calciu, fier și zinc va ajuta părul să crească mai repede și mai sănătos. Pește proaspăt, ouă, brânză, linte, nuci, și alte alimente nutritive, toate acestea pot îmbunătăți starea generală de sănătate, cât și creșterea părului și a unghiilor. Deasemenea consumați alimente care sunt bogate în vitamina B9 care deasemenea ajută la creșterea părului: spanacul, conopida, grapefruit-ul se numără printre alimentele care favorizeaza chiar și starea de bine a organismului, bucuria.

Vopsitul, permanentul, îndreptarea sau decolorarea părului pot deteriora părul și pot inhiba creșterea lui. Un păr deteriorat necesită o îngrijire mai atentă din mai multe puncte de vedere.

Să nu folosiți o perie de păr atunci când aceste este umed, în schimb puteți folosi un pieptene cu dinți (în special de lemn) pentru a îndepărta încurcăturile.

13 thoughts on “Un păr mai lung în mod natural”

 1. hmm, asta merita incercat! merci, caut acum articolul!!! referitor la vopsit, ce produse pot fi folosite in loc de vopsea, pentru a nu dauna sanatatii parului (nu m-am vopsit ever, dar i-as face ceva la culoare)

 2. E foarte adevarat ca dieta se reflecta si in starea parului… daca vrem sa fie sanatos, nu trebuie doar sa folosim sampoane renumite, ci si sa avem o dieta sanatoasa, sa bem cantitatile recomandate de apa, etc. Pe mine m-au ajutat f mult mastile pe baza de miere, galbenus de ou si uleiuri :-) Multumim pt info!

  1. Totul se leagă dacă este să o luăm așa – ceea ce facem cu ceea ce mâncăm cu ceea ce folosim….Sănătatea este conectată de felul în care gândim, de felul în care trăim, mâncăm, bem apă, de mediul în care trăim și de fel în care avem grijă de noi. Personal, nu prea îmi fac aceași mască, mai diversific și am încercat și ceea ce ai spus tu, am încercat și uleiuri esențiale și sunt încântată de rezultate.

   Am mai scris într-un articol, gălbenușul de ou poate înlocui șamponul, chiar am încercat acest lucru și am fost plăcut impresionată, iar balsamul poate fi înlocuit de apă cu suc de la o lămâie sau apă cu oțet (pentru a nu mirosi a oțet am adăugat ulei esențial de salvie.)

 3. Foarte bune sfaturile si usor de aplicat de orice femeie care-si doreste o podoaba capilara de invidiat! Imi place mult cum scrii….te astept la concursul nostru de creatie daca doresti sa te faci remarcata si de ce nu, sa castigi banuti! Mult succes!

 4. Citez:

  Apropo, să știi că prezența ta aici ne-a bucurat și chiar ne-a adus zâmbetul pe buze:). A fost și este o plăcere să conversăm.

  De ce să folosim cenzura? Nu cred că este cazul

  NU MAI INTELEG NIMIC.

  1. Ceva de genul. Eu îi spun mai mult o urecheală. Cred că poţi să fii mai prietenos şi să ne abordezi mai cuvenit. Nu cred că am înţeles jocul tău dar sigur se poate încheia într-un fel şi să treci mai departe la altceva. Deja devii penibil cu toată mascarada … precedentă!

   Aşteptam să îţi dai seama singur …

 5. Părul crește și dacă tai din vârfuri la 6-8 săptămâni… femeile nu prea au răbdare. Că se tund câțiva mm, dar se menține sănătatea părului.
  Oricât l-ai unge cu uleiuri, tot se tocește, și degeaba e părul lung dacă e ars tot. :P
  Eu am părul lung de când mă știu și tăiatul vârfurilor regulat nu m-a împiedicat cu nimic.

  1. Asta așa este, uite de exemplu eu ma tund mai rar să spun pentru că părul nu mi se despică așa de repede. Și nici nu e nici o grabă pentru mine să crească, am tot timpul.

   Acum însă repar o greșeală făcută cu decolorarea – firul de păr mi s-a subțiat încât am fost nevoită să-l tai ca să-și revină și i-am promis că o să fiu mai atentă cu el – fără vopsea că nu e cazul.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *