Autor: Marilena Botis

Cu subiectul pe care il atac cred ca ma incadrez in teoria incompletitudinii in autocunoastere.

Imi imaginez o lume in care banii sa nu existe in circuit.
Toata lumea sa fie constientă ca e liberă sa aiba tot ce isi doreste. dar cu o conditie. sa indeplineasca legile universal valabile de convietuire.
Nimic nu se schimba, supermarketurile raman supermarketuri, magazinele de tot felul la fel, cinema.ul sau altele gen. Toata lumea e libera sa mearga sa se serveasca. Daca vrei un kil sau 10, ramane la alegerea fiecaruia.
Nu exista constragere. Decat o limita a bunului simt.
Daca cineva are chef sa serveasca pe cineva e liber sa o faca.
Sa existe constiinta ca fiecare trebuie sa fie in slujba fiecaruia in mod gratuit.
Si ca premiu daca vreti pentru toate acestea totul e la dispozitia fiecaruia..Masina, casa, iar daca vrei sa pleci in China sa zicem, odata ajuns acolo prin servicii si ele gratuite, zbor, tren etc, ti se va asigura cazare, masa, tot.
Asta cred ca ar fi o lume ideala, poate si lipsa formalitatilor de azi ar fi cireasa de pe tort, daca vrei sa mergi in costum la asa.zisul serviciu care e liber ales, esti liber sa o faci dar daca vrei sa mergi in sort si adidas la fel, asta ptr orice functie ai alege. Acuma fiecare dupa pricepere.

Share the Love!

16 comentarii la „Scenariu de scurt metraj”

 1. Paul Padurariu

  Oooo da! Keep it your way! Nota 6

 2. Mihaela

  Buna Marilena.. Stii , pe vremea stramosilor nostri, nu existau bani, si practicau asa zisul schimb pe schimb.. Acesta este un lucru ok,daca ai nevoie de un anumit lucru, ofer aceluia ce ai tu..Cat despre gratuitati, ok , ar fi foarte bine sa existe ceea ce spui tu , dar sa fim seriosi: daca totul ar fi gratis, unde ar fi materia pura, bruta, care ar trebui produsa?

 3. Lucia Clepce

  mie mi se pare scenariu de film, unul pur SF. Acum recunosc ca si eu am imaginatie, chiar prea multa uneori si eu imi imaginez uneori ca as putea zbura, trai in mai multe realitati paralele sau ca vecinul meu e extraterestru:D dar totusi realitatea e cea pe care o vedem si sa visam la mai mult e ok atat timp cat ramanem cu picioarele pe pamant. oricum, articolul tau e special, acum m-am dat si eu sa le citesc pe toate si sunt surprinsa ce super interesante sunt unele dintre ele..nu-i invidiez deloc pe cei din juriu:))

 4. Laurentiu

  Cristescule !

  banuiesc ca filmul de ^ e Wall-e. Genial !

 5. Nu rezist!
  Ca să se împlinească ce spui tu, ar trebui ca lumea să fie făcută de roboţi. Ei să ofere tot ceea ce folosim, căci oamenii nu ar fi serioşi şi dacă dintr-un punct ar lipsi un om, ar cădea un întreg sistem, deci toate punctele trebuie să fie acolo unde sunt, aşa că doar roboţii într-o astfel de lume ar putea să ne ofere viaţa de care tu vorbeşti.
  Problema se pune astfel, roboţii ne-ar conduce pe noi sau noi pe ei? Având în vedere că noi facem totul din plăcere şi nu suntem serioşi, este posibil să lăsăm roboţii să ne conducă, eventual să-i programăm să se programeze singuri după cum vor ei, să nu ne mai întrebe pe noi decât dacă DORESC EI SĂ FACĂ ASTA!
  Fatală treabă, am văzut un film cu ideea asta, am râs de am pocnit. Dar oamenii din film erau oribili. Toţi erau graşi, aveau roboţei care le aduceau apă, mâncare. Ei mergeau pe nişte chestii plutitoare. Toţi erau îmbrăcaţi la fel. Iar roboţii, pfff, îi controlau pe oameni şi nu le spuneau multe lucruri pentru că îi considerau prea proşti, defapt aşa şi erau. Oamenii trăiau între ecrane şi butoane încât au uitat complet de natură! În scenariul tău unde e natura? Eu nu vreau monitoare şi butoane în viitor, eu vreau foc de tabără, cort în aer liber, să mă roadă ţânţarii noaptea sub clar de lună, să mă urzice urzicile, să mă îmbolnăvesc, să mă julesc, să îmi simt corpul alături de natură nu de spaţiu creat de mine sau de alţii … artificial!

 6. Este atât de utopic ce spui încât nu pot să-mi bag logica în joc că te contrazic de ţi-aş spune că nu ai dreptate deloc. Dar, arta nu se judecă, ci se priveşte şi se aplaudă … sau nu!

 7. Ok, merge puțin, dar ce oferi în schimbul acestor gratuități? Și nu mă gândesc la bani. Aceste lucruri care există sunt făcute de oameni, deci e normal ca fiecare om să facă ceva atât pentru el cât și pentru alții…nu? Nu doar să primească totul gratuit.

  Spun asta pentru că în lumea asta în care trăim mulți, în cazul descris de tine nu ar mai face nimic… deci ar trebui să se schimbemult mai mult…e foarte complex…

 8. Cristina

  Asta nu se va întâmpla niciodată, pentru că tot timpul fiecare va dori să aibă mai mult, mai mult şi tot aşa. Dacă toţi putem avea ce dorim, cine mai munceşte? Nu o face nimeni doar să ajute.

 9. Laurentiu

  „fiecare trebuie sa fie in slujba fiecaruia in mod gratuit”
  „totul e la dispozitia fiecaruia”
  „lipsa formalitatilor”

  Sa ma prezint: ma numesc Laurentiu, sa ma mai formalizez sau…

Spune care este gândul tău

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *