rromi expulzati din Franta

VAMA – Sar … kozy …

Încercam să înţeleg care este ideea videoclipului şi brusc, mintea mi-a dat una, despre cum sare Chirilă atât de ager, prin faţa camerei! Credeam că e vorba despre viteză, dar nu e aşa. Sau cel puţin nu doar de viteză, ci la montaj au micşorat numărul de frameuri/secundă şi cu agitaţia lui a dat bine pe produsul final.

rromi expulzaţi din FranţaNu am văzut în videoclip ţigani de genul celor expulzaţi din Franţa, deşi mesajul este clar legat de ei. Cei care apar sunt tocmai cei deranjaţi de generalizarea făcută. O fi oare ăsta motivul şi intriga melodiei?

În cele din urmă ţiganii merită o a doua şansă. Defapt mereu au meritat-o căci noi nu avem altceva ce să le oferim. Făcând o comparaţie între mine ca român şi ţigani, mi-am dat seama că există foarte multe asemănări. Tind să cred că totul este legat de o a doua şansă, chiar şi şansa de a fi mai „învăţaţi” (ceea ce mulţi ţigani nu o au).

Dincolo de fapte, vină şi interpretări, păreri şi acţiuni generalizate, videoclipul îl aduce iar în peisaj pe Tudor. Ia să mă duc pe la el pe blog să văd ce vrăjeli mai spune :)

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Verificate anti-robot *