Votul – nimic altceva decât haos în inimile noastre

Nu sunt un fan al politicii, însă nu pot să nu văd ceea ce se întâmplă în jurul meu. Oamenii au încetat să mai fie oameni, au început să se transforme în ceva obscur, în ceva inimaginabil.

Ponta spunea la începutul campaniei că ne vrea uniți. Unitate? Cred că am putea scoate acest cuvânt din dicționar, e mit, e utopie.

Până acum au fost 14 candidați, parcă a fost puțin mai digerabil, acum că au rămas doar doi, a început să se dezlănțuiască întreg poporul. Oameni care se ceartă și se înjură ca la ușa cortului doar pentru opinia lor politică, oameni care folosesc cuvinte jignitoare la adresa altora…e ceva de nedescris. Ego-ul a pus stăpânire pe majoritate – fiecare are dreptatea lui și aceea e cea mai bună. Asta e ok, nu contestă nimeni acest lucru, dar de  ce trebuie și alții să gândească la fel? Acum ies la suprafață lucruri pe care nimeni nu le știa despre oamenii politici. Acum se aruncă cu rahat de la unul la altul.

Azi mi-a fost luată și cea din urmă speranță. A MURIT. Nu se mai poate face nimic. Dacă era ceva de făcut se făcea deja. Ceea ce se întâmplă e vechi, e împuțit, e la fel. Se repetă totul… Ei nu fac decât să ne țină ocupați cu aceste „probleme matematice”. Nu știu cine sunt EI, dar viața înseamnă cu totul altceva decât aceste preocupări politice.

Dacă am crezut până azi că votul meu contează, azi nu mai cred. Nu pot să merg la vot când votul nu înseamnă decât mârșăvie. Nu pot să aleg între 1 și 1 pentru că voi toți nu mă lăsați. De ce spun asta? Pentru că vă aud pe fiecare dintre voi care vrea un 1 anume. Nu e 1 sau 1, e unul anume, ori când vă aud pe toți cum strigați, atunci asta se numește nimic altceva decât manipulare, haos, iar mintea mea nu mai este deloc limpede. Eu nu pot să merg la vot cu o minte lipsită de claritate. Mulți vor ca eu (și alții) să vadă ceva anume, dar asta înseamnă deja că nu mai suntem liberi. Ne manipulăm unii pe alții…

Oricare dintre cei 2 de 1 va ieși, eu îl voi accepta așa cum am făcut și până acum, pentru că, după cum spunea și Mark Twain – Dacă prin vot am putea schimba ceva, nimeni nu ne-ar mai lăsa să votăm.

Să aveți o viață fericită! Îl las pe Raku să vă spună noapte bună!

P.S. (Eu sunt eu, dar știu că și alții se regăsesc în acest eu. E posibil să fie puțini aceia, dar știu că încă mai sunt cei care nu înțeleg de ce astfel de lucruri se întâmplă)


Primeste zilnic
Ce-i mai bun

cititorii fideli primesc cele mai noi articole pe email

Multumim pentru inscriere!

A aparut o eroare!

Comentarii 10 Pareri

  1. Bogdan Cristescu Bogdan Cristescu
  2. braha leonard braha leonard
  3. Marian Marian
  4. necsuleu stefan necsuleu stefan
  5. necsuleu stefan necsuleu stefan
  6. Stela Stela

Spune parerea ta!

 

Sus