Cine vrea să fie Hannah Montana?

19 comentarii la Cine vrea să fie Hannah Montana?

Cine cere aceste modele precum Hannah Montana? Sau se face vreun studiu de piaţă pentru a se afla exact  ce anume lipseşte? Oarecum, da! Dar scopul este involuție și mai puțin evoluție în rândul spectatorilor precum copiii!

Într-adevăr, îmi plăceau foarte mult „VIP-urile” la vârsta copilăriei, urmăream ceea ce se întâmplă cu ele, dar cred că era doar curiozitate, era o modalitate de a-mi petrece timpul,dincolo de cărţile care mă fascinau. O ascultam pe Christina Aguilera la acea vreme, pe Britney Spears, îmi plăceau cei de la Backstreet Boys şi mulţi alţii, dar nu mi-am dorit nici o clipă să am ceva ce ei au…sau aveau. Pentru unii aceştia erau idoli, şi nu-i înţelegeam pe cei care plângeau când îi vedeau în carne şi oase…nu sunt decât nişte oameni ca şi noi, nimic mai mult!

Apropo, îmi amintesc de o melodie de la Britney Spears legat de ceea ce se ascunde în spatele a ceea ce este o vedetă „Lucky”.

Hannah Montana in 2013
Hannah Montana in 2013

Acum observ că sunt multe fete care o „preaslăvesc” pe Hannah Montana . Pe toate posturile de televiziune există în momentul actual o reclamă ce pune la dispoziţie „produse” Hannah Montana care „cică” fac parte dintro colecţie creativă.??

De ce să vrei să faci pe cineva să-şi dorească să fie ca Hannah, să se îmbrace ca ea, să aibă un jurnal secret, să fie strălucitoare şi nu numai când poţi să-l faci să se descopere pe el însuşi? De ce i se oferă un „cult”? De fapt cine e Hannah Montana? O actriţă ce joacă un rol creat de adulţi…Miley Cyrus.

E o foarte mare diferenţă între a-ţi place de cineva, de ceva şi a vrea să fii acel cineva, ceva (echivalentul este de a avea un idol, sau mai mulţi).De ce să-ţi doreşti să fii ca Hannah Montana? Eşti mult mai mult decât este ea…eşti liberă să alegi!!!

Hannah Montana este un mesaj subliminal de la Disney

Copiilor li se oferă modele create de adulţi, pentru că aceştia (unii dintre ei) consideră că „nu ştiu”, „nu înţeleg” sau „sunt prea mici”.Câte din jucăriile create au la bază dorinţe ale copiilor? Aţi observat cât de diferite sunt jucăriile, forma sau utilizarea lor în viziunea copiilor? Dar cui îi pasă? Toate sunt făcute de adulţi pentru adulţi(mă refer la bani)! …să nu omit mesajele subliminale transmise prin intermediul desenelor animate, asta fiind tot opera adulţilor.

De ce sunt oameni care reduc totul la bani (chiar îi „sacrifică” pe copii, fericirea acestora…pentru un moft). Hannah Montana e o afacere de amploare ca şi multe altele, e un mijloc de a face bani, de a profita de vulnerabilitatea şi naivitatea copiilor care nu ştiu ce vor, care sunt „învăţaţi”, „educaţi” să nu ştie ce vor, să nu fie siguri pe ei!

Îmi amintesc cum în fiecare clipă a vieţii mele mi-am dorit-ceea ce în mare parte s-a şi materializat- să fiu diferită, să fiu altfel decât celelalte fete, plecând de la haine, „hairstyle”, manichiură şi altele. Oricum pe primul loc era ceea ce ştiam, şi nu modul în care arătam. Nu mi-a plăcut să am un jurnal secret, ci mi-a plăcut să vorbesc cu prietenele mele, să ne trimitem scrisori (cu poze, desene, poezii, bancuri, citate, zicale, să ne împărtăşim una alteia visurile, dorinţele, sentimentele…)

Nici acum şi nici atunci nu-mi plăcea să merg pe stradă şi să văd pe cineva îmbrăcat ca mine! Nu-mi place să fiu o copie xerox!Sunt UNICĂ! Sunt CREATIVĂ!

Încercaţi să fiţi cât mai originali/e, să fiţi voi înşivă, să vă valorificaţi ceea ce aveţi şi să nu-i lăsaţi pe alţii să vă ofere ceva ce le place lor!Descoperiţi-vă pe voi!

Până la urmă toți ajungem de la biberon cu lapte la lichior. Când creștem, învățăm să nu fim oameni răi, adică să nu facem rău, asta include si pe ceilalți dar și pe noi înșine. Ca să nu-mi pierd vremea prin baruri, și ca să nu beau porcării, îmi prepar acasă băuturi deosebite. Am aflat de lichior de polen și am învățat chiar cum se face limoncello, un lichior de lămâie preparat acasa. Doar ca să savurez permisiunea de a consuma puțin alcool în băuturi de casă.

De Jorjette C

Încearcă să trăiască o viață simplă și liniștită întrun sat de munte din Apuseni, Vidra, AR. De asemenea, incearca sa administreze Blogul Lui Jorjette in timpul liber. In rest, se bucura de gradina si de frumoasa viata la tara.

19 comentarii

  1. Eu am avut toata viata „alergie la imitatie” nu mia placut sa imit pe altii, am vrut sa fiu altfel, sa am propria indiidualitate.
    Si multe dintre vedete sunt inferioare din punct de vedere moral mediei populatiei, de ce as dori sa fiu ceva mai slab decat sunt?

Spune gândul tău...

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *